Yarın veli toplantısı var

OnePC

Hectopat
Katılım
12 Mart 2021
Mesajlar
4.932
Makaleler
5
Çözümler
8
Yer
Türkiye
Arkadaşlar Merhabalar. 9. Sınıfım. Yarın okulda bu sene ilk defa veli toplantısı olacakmış da bende biraz korkuyorum açıkçası. Şimdi sırası ile derslerimi anlatmak istiyorum. Bu konulardan anlayan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Matematik : Matematiğim genel de 40 - 50 arası. Öğretmen ile aramız 1. Dönem pek iyi değildi. Yanlış anlaşılma olmuştu. Kopya konusu yani. Ama şu anda aramız fena değil öğretmenle. Derse çok katılmasam da arada bir yapabileceğim soru olduğunda parmak kaldırıyorum. Anlamadığım yer olduğu zaman da hocaya soruyorum.

Edebiyat : Edebiyatım da 50 falan. Tiyatro yazmıştım. Hoca da ismimi alıp bana sözlülerden birisini 100 gireceğini söylemişti. Proje ödevi de almıştım hatta ekstradan. Hocayla aramız iyi yani. Ödevlerimi falan da yapıyorum. Hatta fazlasını yapıyorum. Tek sorun hoca benim biraz daha hızlı kitap okumamı istiyor. Biraz yavaş kitap okuyorum da maalesef.

Fizik : Fizik hocasıyla da aramız iyi. Notlarımı yükseltmeye çalışıyorum. Önce 15 almıştım şimdi de 50 aldım. Bundan sonra da 50'den yüksek almayı planlıyorum. Hocayla da teneffüsler de falan konuşuyoruz da gayet iyi bir hoca. Ödevlerimi de yapıyorum. Anlamadığım soru olduğunda da hocanın yanına gidip soruyorum. Fizik den pek bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Kimya : Kimya hocasıyla pek bir konuşmam yok. Hatta hiç yok. Kimya notum da düşük. Hoca benim hakkım da pek iyi şeyler söylemeyebilir. Derslere de katılmıyorum.

Biyoloji : Biyoloji hocasıyla aramız iyi. Hatta grup ödevi de aldık. O ödev sayesinde de artı da aldık. Artılar da sözlü notlarımıza yansıyacakmış. Biyolojim kötü ama proje ödeviyle kurtardım dersi. Hoca yalnızca bu çocuğun biyolojisi kötü der o kadar. Onun haricinde ödevlerini falan yapıyor der yani.

İngilizce : İngilizce hocasıyla aramız da gayet iyi. İngilizce notum da ortalama 50 falan. Derslere de katılıyorum. Ödevlerimi falan da yapıyorum.

Almanca : Almanca hocası da benden memnun. Derslerine katılıyorum. Proje ödevi de aldım. Hatta o ödev sayesinde dersi kurtardım diyebilirim. Ödevleri falan da yapıyorum. Onun haricin de pek de bir sorun yok.

Tarih : Tarih ödevlerimi de hep yapıyorum. Ama hoca derste kitap okutuyor bana da sıra gelince bende okumak istemiyorum. Hoca yalnızca onun hakkında bir şeyler der. Tarih notum da 65-70 falan.

Coğrafya : Coğrafya hocasını çok seviyorum. Adam ne derse yapıyorum. Fuara gelin dedi gittik, adam ismimizi de aldı. Sözlüleri de yüksek verecekmiş. Derslere de katılıyorum. Yalnızca coğrafyam kötü olduğu için velime dersi düzeltsin der. Onun haricinde birşey yok.

Din Kültürü : Din hocamıza sordum. Benden memnun mu diye ? Okulda memnun olmadığım çok kişi var, ama sen onlardan değilsin oğlum dedi. Yani bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Çünkü derslere falan da katılıyorum.

Sağlık Bilgisi : Öğretmenle 1. Dönem de tartışmışlığımız olmuştu ama şu anda aramız iyi. Notlarımı da yükseltiyorum. Derslere de çok katılmıyorum.

Beden : Beden Hocasıyla aramız kötü. Ben özür falan da diledim. Değerlendireceğini söyledi bana. Yarın hakkım da pek iyi şeyler söylemeyebilir.

Arkadaşlar durum böyle. Ben yalnızca öğretmenler hakkımda ne der onu sormuyorum genel olarak derslerim nasıl onu da sormak istiyorum ? Nasıl daha iyi derslerimi düzeltebilirim acaba ? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yazarlarsa iyi olur. Boş şeyler yazacaklar hiç yazmasınlar daha iyi. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Hayatınızı yavaş yavaş düzene oturtarak ders çalışmaya başlamanızı tavsiye ederim Youtube'dan ders videoları izleyebilirsin her gün harıl harıl ders çalış demiyorum çok çalışmana gerek de kalmaz zaten şimdiden çalışmaya başlarsan.
 
Arkadaşlar merhaba. 9. sınıfım. Yarın okulda bu sene ilk defa veli toplantısı olacakmış da bende biraz korkuyorum açıkçası. Şimdi sırası ile derslerimi anlatmak istiyorum. Bu konulardan anlayan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Matematik: Matematiğim genel de 40 - 50 arası. Öğretmen ile aramız 1. dönem pek iyi değildi. Yanlış anlaşılma olmuştu. Kopya konusu yani. Ama şu anda aramız fena değil öğretmenle. Derse çok katılmasam da arada bir yapabileceğim soru olduğunda parmak kaldırıyorum. Anlamadığım yer olduğu zaman da hocaya soruyorum.

Edebiyat: Edebiyatım da 50 falan. Tiyatro yazmıştım. Hoca da ismimi alıp bana sözlülerden birisini 100 gireceğini söylemişti. Proje ödevi de almıştım hatta ekstradan. Hocayla aramız iyi yani. Ödevlerimi falan da yapıyorum. Hatta fazlasını yapıyorum. :) tek sorun hoca benim biraz daha hızlı kitap okumamı istiyor. Biraz yavaş kitap okuyorum da maalesef. :(

Fizik: Fizik hocasıyla da aramız iyi. Notlarımı yükseltmeye çalışıyorum. Önce 15 almıştım şimdi de 50 aldım. Bundan sonra da 50'den yüksek almayı planlıyorum. Hocayla da teneffüsler de falan konuşuyoruz da gayet iyi bir hoca. Ödevlerimi de yapıyorum. Anlamadığım soru olduğunda da hocanın yanına gidip soruyorum. Fizikden pek bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Kimya: Kimya hocasıyla pek bir konuşmam yok. Hatta hiç yok. Kimya notum da düşük. Hoca benim hakkım da pek iyi şeyler söylemeyebilir. Derslere de katılmıyorum.

Biyoloji: Biyoloji hocasıyla aramız iyi. Hatta grup ödevi de aldık. O ödev sayesinde de artı da aldık. Artılar da sözlü notlarımıza yansıyacakmış. Biyolojim kötü ama proje ödeviyle kurtardım dersi. Hoca yalnızca bu çocuğun biyolojisi kötü der o kadar. Onun haricinde ödevlerini falan yapıyor der yani.

İngilizce: İngilizce hocasıyla aramız da gayet iyi. İngilizce notum da ortalama 50 falan. Derslere de katılıyorum. Ödevlerimi falan da yapıyorum.

Almanca: Almanca hocası da benden memnun. Derslerine katılıyorum. Proje ödevi de aldım. Hatta o ödev sayesinde dersi kurtardım diyebilirim. Ödevleri falan da yapıyorum. Onun haricin de pek de bir sorun yok.

Tarih: Tarih ödevlerimi de hep yapıyorum. Ama hoca derste kitap okutuyor bana da sıra gelince bende okumak istemiyorum. :( hoca yalnızca onun hakkında bir şeyler der. Tarih notum da 65-70 falan.

Coğrafya: Coğrafya hocasını çok seviyorum. Adam ne derse yapıyorum. Fuara gelin dedi gittik, adam ismimizi de aldı. Sözlüleri de yüksek verecekmiş. Derslere de katılıyorum. Yalnızca coğrafyam kötü olduğu için velime dersi düzeltsin der. Onun haricinde bir şey yok.

Din kültürü: Din hocamıza sordum. Benden memnun mu diye? Okulda memnun olmadığım çok kişi var, ama sen onlardan değilsin oğlum dedi. Yani bir sıkıntı çıkacağını sanmam. Çünkü derslere falan da katılıyorum.

Sağlık bilgisi: Öğretmenle 1. dönem de tartışmışlığımız olmuştu ama şu anda aramız iyi. Notlarımı da yükseltiyorum. Derslere de çok katılmıyorum.

Beden: Beden hocasıyla aramız kötü. Ben özür falan da diledim. Değerlendireceğini söyledi bana. Yarın hakkım da pek iyi şeyler söylemeyebilir.

Arkadaşlar durum böyle. Ben yalnızca öğretmenler hakkım da ne der onu sormuyorum genel olarak derslerim nasıl onu da sormak istiyorum? Nasıl daha iyi derslerimi düzeltebilirim acaba? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yazarlarsa iyi olur. Boş şeyler yazacaklar hiç yazmasınlar daha iyi. Şimdiden teşekkürler.

Kanka ilk derslerden bahsedersek derslerin eğer üniversiteye gitmeyeceksen güzel hatta meslekteysen çok iyi ders düzeltme ye gelirsek test filan çöz bende 9 sınıfım eğer ailen senden yüksek bir şey beklemiyorsa sıkıntı olmaz toplantıda söylenceklerin sorun filan varsa yaz.
 
Anladığım kadarıyla hocalarla genel olarak ikili diyalog kurabiliyorsunuz ve sizinle ilgili kötü düşünceleri yok fakat dersleriniz konusunda iyi düşüneceklerini sanmıyorum notlarınızı yükseltmeniz lazım derslerde not alın eve gelince tekrarınızı yapın sınav zamanıda konu çalışıp test çözerseniz ortalamanız zaten 90 üstü gelir günlük 2 saatinizi alır en fazla.
 
Hayatınızı yavaş yavaş düzene oturtarak ders çalışmaya başlamanızı tavsiye ederim Youtube'dan ders videoları izleyebilirsin her gün harıl harıl ders çalış demiyorum çok çalışmana gerek de kalmaz zaten şimdiden çalışmaya başlarsan.
Peki yarın ki toplantı ile ilgili ne fikriniz var acaba hocam ?
Kanka ilk derslerden bahsedersek derslerin eğer üniversiteye gitmeyeceksen güzel hatta meslekteysen çok iyi ders düzeltme ye gelirsek test filan çöz bende 9 sınıfım eğer ailen senden yüksek bir şey beklemiyorsa sıkıntı olmaz toplantıda söylenceklerin sorun filan varsa yaz.
Üniversite okuyacağım hocam.
Anladığım kadarıyla hocalarla genel olarak ikili diyalog kurabiliyorsunuz ve sizinle ilgili kötü düşünceleri yok fakat dersleriniz konusunda iyi düşüneceklerini sanmıyorum notlarınızı yükseltmeniz lazım derslerde not alın eve gelince tekrarınızı yapın sınav zamanıda konu çalışıp test çözerseniz ortalamanız zaten 90 üstü gelir günlük 2 saatinizi alır en fazla.
Zaten matematikten başladım şimdi. Üçgenler konusunu anlamaya çalışıyorum.
 
Peki yarın ki toplantı ile ilgili ne fikriniz var acaba hocam ?

Üniversite okuyacağım hocam.
Hocalar zaten velilere fazla bir şey söylemezler eğer o çocuk çok fazla sıkıntı vesaire çıkartmıyorsa veya o hocayla kavgalı değilseniz. Dersleriniz hakkında biraz konuşurlar ödevlerinizi yapmanız ve genellikle çoğu derse katılmanız iyi olmuş okuduğum kadarıyla. Sıkıntı çıkacağını sanmam.
 
Aynı şeyi yaşamıştım. Hocalarınız anlayışlıysa muhtemelen ders için çabalıyor, gayret gösteriyor derler ama aksine art niyetlilerse bu çocuk kötü diyip yollarlar böylelikle kötü hissedersin. Sana tavsiyem düzenli olarak çalış, en azından anne baban niye düşük deyince gayret gösteriyorum ama yapamıyorum dersin. Ha birde hocalar inşallah şu türden değildir bazıları var direk neymiş sınav notu düşük, direk kötü deme şansları da var. Başarılar :D
 
Peki yarın ki toplantı ile ilgili ne fikriniz var acaba hocam?

Üniversite okuyacağım hocam.

Zaten matematikten başladım şlmdi. Üçgenler konusunu anlamaya çalışıyorum.

1) hocalarını okulunu filan bilmediğim için bir şey söyleyemem.
2) üniversite okuyacaksan ilk konuyu öğren ardından bol bol test çöz günde 1,2 saat filan.
3)matematik zor biraz çok fazla gereksiz konular filan var çok fazla test çözmen gerekiyor ilk başlarda yapamadığın için soğmaya bile başlarsın ama sen devam et başarırsın.

Benim yarın matematik sınavım var bana girecek matematik yarın. sınavda
 
Hocam doğru konuşmak lazım bu notlar 9. sınıf için vasat deninecek durumda universite dediğiniz yer de vasat bir yer değilse okumanız zor.
Hocam bazı kişiler ortaokuldan liseye geçtikten sonra bir düşüş yaşayabilir çünkü ortaokula göre daha zor eğer verimli bir şekilde çalışırsa düzeltir. Hayatını belli bir ders çalışma düzenine oturtursa üniversite de kazanabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı