Yarışma : Monster ABRA A7 V1.1 17.3'' İnceleme

Yarışma : Monster ABRA A7 V1.1 17.3'' İnceleme

Arkadaşlar ben uzun süredir bu sitenin incelemerini takip ediyorum. Donanımhaber mosnterla ortak olarak inceleme yarışması düzenledi. Linkteki benim incelemem. Eğer yorumlarsanız yorumlarınız benim için çok değerli bilmenizi isterim. Özellikle Ali abi ve Recep abi vakit bulupta yorumlarsanız çok sevinirim.

Yarışma : Monster ABRA A7 V1.1 17.3'' İnceleme
incelemem detayları böyle siteden yorumlarsanız sevinirim :)


D564280D6E224388B1DFD2DC9DB4C957.gif




Yüksek kalitede oyun deneyimini, mümkün olduğunca taşınabilir hale getirip, en uygun fiyatlarla oyun severlere ulaştırmaya çalışan Monster, ülkemizde en fazla tanınan gaming notebook markalarından biridir.

Öncelikle şirketin yeni isim politikasından bahsetmek istiyorum. ABRA serisi ismini Türk mitolojisinde yılana benzeyen ve ejder görünümlü dev deniz canlısından alıyor. Monster yeni modellerine Türk mitolojisinden esinlenerek isimler koyduğu için kökenlerinin Türk olduğunu bilmeyenlere belirtmek istediğini düşünüyorum. Böylece insanların yerli üreticilerin de kaliteli ürünler ortaya koyabileceğini görmesini istemiş olmalılar.

Firmanın öğrenciler için yaptığı kampanyalar, kullanıcı dostu ve hızlı çözüm sunan teknik servisi, ülkemizde oldukça beğeni toplamış durumda. 2000 yılında kurulmuş olan şirket, müşterilerine duyduğu saygı ve ilgi ile bugün bilgisayar kullanıcıları tarafından güvenilir firmalar arasında gösterilmektedir.

Oyuncular için yüksek performans ve rahat bir oynanış çok önemli. İnsanlar yüksek performans için yıllardır masaüstü bilgisayar tercih etmektedir. Ama masaüstü bir bilgisayarın avantajları insanları mekana ve kablolara bağımlı kılıyor. Özgür ruhlu biri iseniz size soruyorum. İstediğiniz her yere arşivinizi götürmek, her yerde oyun keyfinizi sürdürmek ve masaüstü bilgisayar performansı almak ister misiniz? Artık oyun notebook'ları, masaüstü bilgisayarların egemenliğini ele geçirmeye başladı. Bu yazının tamamını okuduktan sonra bunun sebebini anlayacağınızı düşünüyorum.

Oyun için üretilmiş notebook'lar genellikle ağır, fanları çok ses çıkaran, şarjları çabuk biten, ışıklı, dikkat çeken, kalın kasalar içinde çok çabuk ısınan makinelerdir. Aslında bu sadece bir tabudur bazı markaların güçlü ekran kartlarını ince kasaların içine sığdırdığını gördük. Bu markalardan bir tanesi Monster'dır. HUMA ve ABRA serileri, bir oyuncuyu tatmin edecek özellikleri dışında ince ve boyutlarına göre hafif tasarımlarıyla gayet başarılı ürünler. Kimse yanında 5 Kg'lik bir notebook taşımaktan memnun olmaz. Aşırı ısınma ve yüksek sesle çalışan fanlar da kimseyi mutlu etmez.

Bu incelemede, ABRA A7 V1.1 17.3" modelini kendi gözlemlerimle ve düşüncelerimle size tanıtmak istiyorum.


TEKNİK ÖZELLİKLER TABLOSU


B4845F6C1073966E84CC18D2B9E73982.jpg




TASARIM

Diğer oyun bilgisayarlarının aksine ABRA A7 sade ve abartısız bir görünüm kazanmış. İlk bakışta içinde bir oyun canavarının gizli olduğunu anlamak pek mümkün değil. Performansın tasarıma yansımasından hoşlanmayan, sadelikten hoşlanan oyuncuların ilgisini çekecek gibi görünüyor. Cihazda iki farklı renk kullanılmış. Birbirine uyumlu olan renkler görsel açıdan gayet başarılı. Köşelerden ortaya doğru daralan bir tasarım cihazı olduğu boyutlardan daha küçük gösteriyor. Çerçevelerin çok fazla geniş değil, bir kullanıcıyı rahatsız edeceğini sanmıyorum.

Ekranın üst kısmında Hd kamera ve onun yanında bir adet mikrofon bulunuyor. Ekranın hemen altında ise Monster logosu bulunmakta. Hemen aşağıda cihazın tüm giriş, çıkış portlarından bahsettim. Cihazın üzerinde ki Monster'a özel olan tuşlar hakkında açıklamalar klavye bölümünde. Touchpad hakkında detaylı bilgiler touchpad kısmında bulunuyor.

Kasa için metal yerine plastik gövdenin tercih edilmesi eleştirilebilir. Ama kullanılan malzemenin metal hissiyatı verdiğini belirtmeliyim. Yani sert ve kaliteli bir plastik malzeme tercih edilmiş.

Cihazın etrafında göz gezdiğimizde...

Ön Kısım

Sadece bildirim ışıkları yer almaktadır.

Sol Taraf

Bu bölgede optik sürücü, 1 adet usb 2.0, mikrofon, subwoofer ve kulaklık girişleri ve kilit bulunmaktadır.

Sağ taraf

Sağ bölgede ise kart okuyucu, 2 adet usb 3.0, hdmi, e sata ve ethernet girişleri bulunuyor.

Arka kısım

Havalandırma boşluğu, şarj girişi ve VGA çıkışı bulunmaktadır.


336C9560551D2750A030427CD1EF59B4.gif



32DECD237A4D2BCE68C7E706759CB4EF.gif



D03F7416CC66FE401CAC9D8D60EFFFB8.gif



9F9645428CAF0404EB398118064B9A8C.gif



3FE25F2946609162F6A79216F7BDB529.gif




BOYUTLAR

413 (W) x 277.5 (D) x 17.5~44 (H) mm

Ağırlık 3.2Kg (Pil Dahil)

17 ınch boyutlarındaki bir gaming notebook olarak bu boyutları ve ağırlığı gayet normal buldum. Bu sınıftaki bilgisayarların ağırlıkları 2.5 Kg ile 5 Kg arasında değişiyor. Rakibi olarak MSİ GS70'i gördüğüm ve onunda pil dahil 2.6Kg olduğunu bildiğim için bana ağırlık dezavantaj olarak görünüyor. Aralarında çok fazla fark olduğu söylenemez ağırlık konusunda ama daha hafifi yapılabiliyormuş bunu kanıtlarıyla beraber görüyoruz. Üstelik Monster'ın kendi ürettiği bazı cihazlar 17'' olmasına rağmen 3.2Kg'den daha hafif. Mobil cihazlarda taşınabilirlik önemli olduğu için ağırlığın olabildiğince düşük olması genel kullanıcı kitlesinin tercih sebepleri arasında yer alıyor. Yinede donanım,iyi bir ekran ve performansın bu ağırlığa dahil olduğunu göz önüne alırsak kimsenin yadırgayacağını sanmıyorum.


İŞLEMCİ

Intel 4.Nesil Haswell i7-4700MQ işlemci kullanılmış bu işlemci 47 Watt güç tüketimine sahip, 4 çekirdek 8 kadar komutu eş zamanlı işleyebilmekte. Her çekirdek 2.4GHz hızına sahipken, Turbo Boost ile tek çekirdekte 3.4GHz hızlarına kadar çıkabilir. Dahili HD Graphics 4600 grafik kartı eski nesil HD 4000den %30 daha iyi perfomansa sahip kısacası işlemcisi notebook'lar da kullanıbilecek en güçlü işlemcilerden biri... Zaten bir oyun bilgisayarından bahsediliyorsa günümüzde çoğu kişi işlemcinin i7 olacağını tahmin edebilir.


26F4FF2BD5D6FB4C10EC49ED8E2C2757.gif




BELLEK

8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz SODIMM ram kullanılmış, bellek artırılabilir. Daha fazla bellekle birlikte fabrika çıkışında elimize ulaşsa daha iyi olurdu. Fiyat farkını ödeyerek daha yüksek bellekle birlikte cihaza sahip olabilirsiniz. Bunun kullanıcıların çoğunun alım nedenlerinden biri olduğunu düşünmüyorum...


DEPOLAMA

Cihaz 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 32MB 7200RPM hdd ile birlikte geliyor ve ssd slotuna sahip ama ssd cihazla birlikte gelmiyor. Gerçekten ssd olmaması beni çok şaşırttı. En büyük farkı yaratabilecek detaylardan birinde ben sadece eksi vermekle yetinebiliyorum. Ama kullanılan hdd şuanda en yüksek hıza ulaşılabilen hddlerden biri 1 tb kullanım alanı da bir oyuncuyu fazlasıyla tatmin eder. Bluray yerine dvd rom tercih edilmesi, fiyat olarak daha alınabilir olmasını sağlamış.

Bilgisayara sahip olan veya almayı düşünen kişiler ssd ile beraber satın alabilir veya sonradan ssd taktırabilirler, bu kişiye ve kullanımına kalmış bir tercihtir. Depolama kısmında son olarak RAİD 0 desteği olduğunu eklemek istiyorum. Bu özellikle beraber taktığınız ssdler birleşerek size tek bir kullanım alanı sunacak ve hızlarında gözle görünür bir artış olacaktır. Ssd ile beraber veya ssd olmadan almak tamamen size kalmış. Eğer fiyat farkını makul buluyorsanız taktırmanız sizin lehinize olacaktır.


EKRAN

17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran

17.3"(43 cm) boyutunda büyük bir ekrana sahip ABRA A7. Kullanıcı kitlesi fazla olmasa da benim gibi büyük ekranlı cihazlara ayrı bir sempati besleyen kesime hitap ediyor. Ben ekran ne kadar büyük olursa oyunun daha çok içindeymişim gibi hissediyorum. Benim için bu olay telefon kullanımında da böyledir. Rahat hareket etmem ve o an sadece kendimi ilgilendiğim işe verip odaklanmam için ekran büyük ve net olmalı. Gündüzleri güneş ışıkları, geceleri ev ortamında ışıklar, sokakta veya cafede otururken ekrana yansıyan ışıklar sizi de rahatsız ediyorsa merak etmeyin, bu bilgisayara sahip olursanız o yansımalar yüzünden bir daha oyunda asla game over yazısını görmeyeceksiniz. Çünkü ABRA A7'nin mat bir ekranı var, daha önce tecrübe edinen arkadaşlar bilirler. Mat ekranlı bir oyun notebook'unu daha önce kullanmayan oyuncular ise gerçekten güzel bir deneyim yaşayacaklardır.

Büyük ve net ekranın benim için önemli olduğundan bahsetmiştim. Ne kadar HD çözünürlüğün batarya ve ısınma sorunlarını azalttığını bilsek de oyuncular için görüntünün net olması daha öncelikli ve cihazın Full HD 1920x1080 çözünürlüğe sahip olması, kullanıcıların bu bilgisayarı tercih etmesine neden olacak sebeplerden biri...


DD66CB823BC95C90EED324A821E032BA.gif




9986E6D2E94078D8F89A360D326AC1BA.gif




E948F6F37413C586AF2E5285CDBF3EC8.gif




KLAVYE

Klavye üzerinde en çok dikkat çeken kısım hopalör, ses sistemi bölümünde bahsettiğim gibi ses kalitesine çok önem verilmiş. Bu yüzden hem tasarımıyla göze hoş gelen hemde güçlü bir hoparlör sistemi mevcut. Hoparlörün solunda açma ve kapatma, sağ tarafında ise VGA geçiş tuşu bulunuyor.


Klavyenin en sol bölümünde bizi karşılayan üç tane tuş var. Yukarıdan aşağıya kameraya hızlı ulaşım, sesi hızlı kapatma ve uçak moduna geçiş özellikleri taşıyan bu tuşlar rahat ve hızlı kullanım için gayet başarılı...

Sağ tarafa baktığınızda ise tekrar bildirim ışıklarıyla karşılaşıyoruz. Uçak modunu, hdd'in açık veya kapalı olduğunu, VGA ekran kartını kullandığınızı belirten ve Nvidia ekran kartını kullandığınızı belirten ledleri son olarak da sesin kapalı olduğunu gösteren ledi görüyoruz.

Ada stili tuş takımı kullanılan klavyenin, ergonomik rahat bir kullanımı var. Yazı yazarken veya oyun oynarken elinizi touchpad'in yan taraflarına koymanız için geniş bir alan bulunuyor. klavye üzerinde numerik tuş takımı da bulunuyor. Burada eleştirebileceğim nokta klavyede ışıklandırma olmaması bence bir oyun notebook'unu yapan önemli yapı taşlarından biri klavye ışıklandırmasıdır. ABRA A7 adına gördüğüm büyük bir eksikliktir. Keşke klavye ışıklandırması olsaydı.


995C2634D643FE8A02B3D518BE07738D.gif




72BC7BCECD5CE179DD0FB166BD2F5A11.gif




2C25BD1644D6600468828EEC2D8D18F6.gif




TOUCHPAD

Kaydırma ve çoklu hareket algılama özellikleri mevcut yalnız boyutu küçük ve kullanımı pek rahat değil. Taşınabilir bir cihaz için çok büyük bir eksi olabilir. Bunu okuduğunuzda diyebilirsiniz ki oyunlar touchpad üzerinde zaten zor oynanıyor. Ne olursa olsun taşınabilir cihazları kullanan kişiler yanında her zaman mouse taşımak istemeyebilir. Bu konuda herkesin görüşü farklıdır. Ama touchpad kısmını daha çok geliştirmenin firma adına daha iyi olacağı görüşündeyim. Son olarak touchpad'in hemen üst kısmında mikrofon bulunuyor.


2557A33677DA3B2186821F29AD3D1A0E.gif




SES SİSTEMİ - HOPARLÖR

Cihazda 2 adet hoparlör mevcut. Marka olarak ONKYO tercih edilmiş. SOUND BLASTER Cinema teknolojisi ve HD ses kalitesi sunan cihaz kullananları tatmin edebilir. Hoparlör tasarımı notebook'u açtığınızda gözlerinizi hemen üzerine çekiyor ve gayet başarılı. Kutu içeriğinde subwoofer bulunmamakta. Kaliteli olan bir sesi duymanın yanı sıra o sesi hissetmekte biz kullanıcılar için önemlidir. Oyunlarda daha derinlik hissi verir.

Ses net olmasına karşın ses yüksekliği yeterli seviyede değil. Çoğu oyun severin can alıcı noktalarından biri de budur. Ama kutu içeriğinde bulunan driver cd'sinde sound blaster programı mevcut, onu yüklerseniz kulaklıkla daha çok vakit geçirebileceğinizi söyleyebilirim. Eğer kaliteli bir ses sizin içinde önemliyse aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi 2 farklı ürünün ses karşılaştırması bulunuyor. Sesin ne kadar iyi olduğuna bence siz karar vermelisiniz.

Aşağıdaki videoda ses sistemini dinleyebilirsiniz.


ABRA A5 v2.1 & ABRA A7 v1.1 ses performansını karşılaştırıyoruz !01:33Videoyu Göremiyorum



0DCC430DE2403EE3F89329C61E1C14EE.gif




EKRAN KARTI

2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX860M 128-Bit DX11

Bu notebook'ta GTX860M 3DMark'ta yüksek puan alan ekran kartı kağıt üstünde çok iyi sonuçlar veriyor. Bir notebook için üst seviye ve bir oyuncu için uygun fiyata ulaşılabilecek en iyi ekran kartlarından biri... Oyunlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım ve yüksek çözünürlüklerde takılmalar yaşamadım. Aşağıda ''oyun performansı'' adlı başlık içerisinde oyun incelemesi de bulunmakta. Zaten videoyu izlediğinizde fark edeceksiniz, Battlefield 4'te ultra ayarlarda bile herhangi bir kasma olmuyorsa neredeyse bütün oyunları yüksek çözünürlüklerde rahatça oynayabilirsiniz. Firmanın bilgisayarda oynayamadığınız bir oyun olursa iade garantisi bulunmaktadır, bunu da not olarak belirtmeliyim.


DEAA1C15A5D025FD965CCFFAE053AD2D.gif




Resimde GTX860M'in oyunlardaki performansını görebilirsiniz.


7CDE8ECC40B09B6CB0856392E45ADDA0.png




Resimde GTX860M ve GTX765M kıyaslaması bulunmaktadır.


E71A5216751A959919A310C1430264BC.png




Resimde GTX860M ve GTX850M kıyaslaması bulunmaktadır.


581564D95033300A50272C0C4E2D15D2.png




Resimde ekran kartı hakkında ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır.GPU'su, RAM miktarı, saat frekansları, kullandığı teknoloji ve diğer her bilgiye göz atabilirsiniz.


50E5D653955B57F5FF9E50A9F7037162.jpg




Resimde GTX860 ve GTX 750 Ti hakkındaki ayrıntılı kıyaslama mevcuttur.


4116E950BD76986CD435656C96EB517C.png




KAMERA

Cihazda görüntülü görüşme için yeterli bir kamera kullanılıyor. Hd kamerayla birlikte gelen cihaz, notebook'lar da çok önemli olmasa da mükemmel bir performans ortaya koymuyor. Yeterli denebilecek bir kaliteye sahip, kulanıcılar için büyük bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.


1B352484FE39F3B62D08B2869223465D.gif




OYUN PERFORMANSI

Daha önce de bahsettiğim gibi, aşağıdaki bütün oyunların ultra ve high ayarlarda akıcı bir şekilde oynandığını videoda görebilirsiniz.


50FC99B949F60A38BC0C7E930FA4C164.jpg





Battlefield 4


Monster ABRA A7 ile Batllefield 4 keyfi!03:41Videoyu Göremiyorum



Dirt Showdown


GTX860M ile Ultra Ayarlarda Dirt Showdown Oynuyoruz!01:54Videoyu Göremiyorum



Tomb Raider


CJSCOPE ZX-530 Tomb Raider Full HD Resolution01:45Videoyu Göremiyorum



ISINMA

Cihaz oyun bilgisayarı olduğu için aşırı kullanımda elbette ısınma sorunu olacaktır. Ama cooler boost teknolojisiyle sessiz ama güçlü fanları sayesinde rahatsız olmadan oyununuza devam edeceksiniz. Tek tuşa basarak fanların devreye girmesini sağlayabilir ve oyununuza devam edebilirsiniz. Eğer şuan kullandığınız bilgisayarda ısınma sorunuyla karşı karşıyaysanız, bu bilgisayarı satış noktalarında inceleyip cooler boost teknolojisinin kullanım kolaylığı ve sağladığı avantajlara sizde göz atabilirsiniz.


BATARYA - PİL ÖMRÜ

Çıkarılabilir 8 Hücreli Akıllı Lithium-Ion Pil, 76.96WH

Pil Ömrü: 350 Dakika. 6 saate yakın kullanım çok iyi tabi ki oyun oynarken bu süre azalacak ama oyunun haricinde günlük işlerinizi de yapmaya bolca vaktiniz olacak, bu konuda kimsenin sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Batarya sayesinde saatlerce kesintisiz oyun keyfinize devam edebilirsiniz. Pil kasaya sabit değil kolayca değiştirilebilir.


232635500463D66ED1B0FCC27BE84F08.gif




GARANTİ VE SERVİS

Cihaz 2 yıl garanti ile birlikte geliyor. Servisinden şuana kadar memnun olmayan kimseyle karşılaşmadımya da internet üzerinde rastlamadım. Yazının en başında da bahsettiğim gibi kullanıcı memnuniyeti konusunda firma çok hassas. Çoğu kişinin tercih sebebi olabilecek servis kalitesine sahip. Eğer bu bilgisayara sahip olursanız ve olur da bir sorunla karşılaşırsanız garanti konusunda sizi hiç bir şekilde üzmeyecek gibi.

Örnek vermek gerekirse, firmanın herhangi bir notebook ürününü aldığınızda ilk 15 gün boyunca koşulsuz iade garantisi bulunuyor. Şirketin görüşüne göre kullanıcılar, satın aldığı ilk 15 gün içerisinde ''cihazın rengi evimin duvarına uymadı'' dese bile parasını anında iade alabilmektedir. Cihaz herhangi bir oyun veya tasarım programını çalıştıramadığı taktirde anında iade garantisi verilmiş. Ek olarak 30 gün içinde notebook modellerinde çıkabilecek tüm teknik sorunlarda birebir değişim ve sadece 1 adet ölü pixel için birebir değişim garantisi bulunmaktadır.

FİYAT

Kdv dahil 2.899,00 TL bir fiyat etiketiyle satışa sunulduğunu görüyoruz. Bu özelliklere rağmen fiyatını gayet uygun bulduğum model. Daha öncede bahsettiğim gibi, Monster firması öğrenciler için yapmış ve yapmakta olduğu kampanyalarla birlikte gerçekten bu ürünü daha alınabilir kılıyor, diğer markalara nazaran. Yinede kişiden kişiye değişebilir olduğundan fiyat konusunda fazla yorumda bulunmak istemiyorum.



SON YORUM

Gaming notebook'lar, masaüstü olarak nitelendirdiğimiz güçlü bilgisayarların çantaya sıkıştırılmış halidir. Her an yanınızda olabilecek, her işinizi halledebileceğiniz bir bilgisayar arıyorsanız öncelikli tercihiniz bir gaming notebook'sa ama kalın ve hantal yapılı, İstanbul gecelerini anımsatan ışıklı tasarımı olan bir ürün istemiyorsanız ABRA A7'yi sizin için tasarlanmış gibi hissedeceksiniz.

Gaming notebook'lar önce performansa odaklanır, sonra mümkün olduğunca taşınabilir olmaya çalışır. Ama kullandığı üst sınıf bileşenlerin soğutma sorununu çözmek ağırlığı azaltılmasını bir ölçüde sınırlamaktadır. Bundan ötürü yüksek performans ve ultrabook ağırlığını bir arada sağlamak şuan ki teknolojide pek mümkün değildir. Ama ABRA A7 kendisiyle aynı performansı sunan, nispeten daha taşınabilir ve uygun fiyatlı bir ürün olmadığı için şuanda sınıfının en iyisidir.

Aşağıda görebileceğiniz gibi cihazın artıları ve eksilerini belirttim. Bence cihazın en büyük eksiği klavye ışıklandırması olmamasıdır. Fiyatını olabildiğince düşürmek için SSD eklenmemesi performans anlamında olumlu olmasa da tercihin kullanıcılara bırakılması bence güzel. Ağırlık konusunda kendisinden daha hafif rakipleri var ama bu demek değil ki bu cihaz çok ağır. Bir oyun notebook'u olarak orta seviye olarak tabir edilen 3.2 Kg, performans ve ekran boyutunun dahil olduğu düşünülürse cihaz için büyük bir sorun teşkil etmiyor. Daha sonra touchpad çok küçük ve kullanışsız. Ses kalitesi çok başarılı olmasına rağmen yüksek ses performansı diğer özelliklerinin yanında yetersiz kalıyor. Bir kullanıcı olarak alüminyum gibi daha kaliteli bir malzemeyle gelmesini tercih ederdim. Cihaz ne kadar sağlam ve metal hissi uyandıran bir malzemeden üretilmiş olsa da metal kasa her zaman kullanıcıya premium bir bilgisayar kullandığı hissi verir.

Ama uygun fiyatı, büyük ve mat ekranı, ekran kartı ve özellikle servisiyle Monster ABRA A7 V1.1 tercih edilebilir bir cihaz. Yine belirtmek istiyorum ki klavye ışıklandırması çok önemli olmasına rağmen cihazda bulunmaması büyük bir eksiklik. Son söz tabi ki size ait eğer ince yapılı, büyük ekranlı bir oyun bilgisayarı arıyorsanız ABRA A7 ilk tercihlerinizden biri olmalı.

İncelemenin sonuna gelmiş bulunmaktayım. En altta eğer ziyaret etmek isterseniz ürünün orjinal sayfasının linki bulunmaktadır, oradan da cihaza bir göz atabilir, şirket hakkında bilgi edinebilir ve ürünü satın alan kullanıcıların yorumlarına bakabilirsiniz.

Son olarak biz teknoloji sevenlere böyle bir fırsat verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Okuyan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum.






ARTILAR

- Uygun fiyat

- Mat , Full HD ve 17.3'' led ekran

- Güçlü ekran kartı

- Pil ömrü ve kullanım süresi

- İnce ve sade tasarımı

EKSİLER

- Klavye üzerinde ışıklandırma yok

- Touchpad küçük ve kullanışsız

- Hoparlörler ve ses sistemi

- Plastik malzemeden üretilmesi




1F084C5B8FBD8689F71F93786D85DAD5.gif





Ürünün sayfası :MONSTER® ABRA A7 V1.1 17.3"

NOT: Görseller temsilidir. Videolar alıntıdır, incelemeyi okuyan kullanıcıların aklında soru işareti kalmaması için eklenmiştir.
 
Son düzenleme:
Uygun bölüme taşırsanız iyi olur ama sonuçta ben inceledim cihazı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam ama baya araştırdım inceleme için . Güzel bir cihaz bence ama şahsen msi gs70 alırım laptop alacak olsam . Ama bu fiyat aralığında bence uygun alternatifleriniz neler ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı