Sayısal Yaş ve sayı problemleri nasıl çözülür?

858006

Picopat
Merhaba dostlar, TYT yaklaşıyor sözeli halledebiliyorum ama sayısala gelince matematik ten bir net dahi çıkaramıyorum. Denklem kurmaya kadar biliyorum. Millete sordum hangisi kolaydır nereden net çıkarabilirim diye yaş problemleri dediler. Çözeyim diyorum denklemi nasıl kuracağımı anlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denklem kurmada birşey yok hocam ortaokul konusu. İkisi arasında yaş farkı 5 ise x, x+5 20 yıl sonrasını soruyorsa ikisine de 20 ekliyorsunuz. Daha komplike yaş sorularının temelide böyle. Denklem bile sayılmaz bu.
Ya hocam tek yapabildiğim 3 kardeşin arasındaki 5 fark var diyorsa ancak öyle yapabiliyorum başka türlü bilmiyorum zaten lgs de matematik e hiç dokunmamıştım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gayet açıklayıcı anlatıyor bunları izledikten sonra aynı mantıkla soru çözerseniz anlarsınız.

Gayet açıklayıcı anlatıyor bunları izledikten sonra aynı mantıkla soru çözerseniz anlarsınız.

Bir deneyeyim hocam sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı