Yasak olduğu halde 62.606 vaka var

Yasak(lar)? Uyulmayan, işletilmeyen ya da kişiye-gruba göre uygulanan yasaklar söz konusu olduğundan bu tür vaka sayılarını görmemiz çok doğal. Hatta geçen yaz için tarih yazıyoruz diye haberler yapılırken; vaka sayılarının bilerek ve ekonomik nedenlerle gizlendiği ortaya çıktığından beri güncel vakaların özellikle TTB tarafından doğruyu yansıtmadığı da belirli aralıklarla dile getiriliyor.


Yukarıdaki siteyi hepimiz ara ara kontrol ediyoruzdur. Nüfusa göre yeni vaka sayımız ortada zaten. Ancak benim en çok dikkatimi çeken durum: Ölüm sayımız. Ne hikmetse nüfusu bizimle aynı seviyede olan Almanya'da 80.000 ölüm yaşanmışken bizim ülkemizde 35.000 seviyesinde. Nüfus olarak bizden daha aşağıda olan Fransa, Polonya, Ukrayna yine bu duruma örnek gösterilebilir. Aşımız yok, sağlık sistemimizin sıkıntı içerisinde olduğu aleni şekilde belirtiliyor ama ölüm oranımız inanılmaz düşük. Değişik bir salgınla mücadele yöntemine sahibiz. Ulvi galiba?
 
Tam kapanma olmadan olmaz hocam. 2 hafta sonra değerlendirilecek. Umarım kapanırız, vakalar çok korkutucu sayılara gidiyor.
 
Bize bir şey olmaz diyen bir halk içinde yaşıyoruz.
Hiç kimse kurallara uymadığı için vaka sayıları her geçen gün artar.
Umarım sevdiklerimizin ve bizim sağlığımıza bir şey olmadan bu virüsü geçiririz.
 
Bugün 17 Nisan Cumartesi saat 22.00 civarı. Vaka sayısı 62.606. Bugün bildiğim kadarıyla ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı var fakat bugünkü vaka sayısı 62.606. Bugün yasak var mıydı yoksa bir tek ben mi evdeydim? Alınan önlemler bence yeterli kalmıyor şöyle tam yasak gelse vaka sayısının 5 6 bin civarına iniceğene eminim. Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Haklı mıyım? (Her gün vaka sayısıyla ilgili konu açacağım)
Hocam yasak var da senin benim gibi aklını kullananlara var, sokak sokak gezip de hiçbir önlem almayan, maske takmayan temizliğine dahi dikkat etmeyen gelişmemiş bir güruh var piyasada. Yetmez gibi bir de sağda solda insanlara laf atıyorlar yok şunu yaptı da yayıldı yok insanlar bunu yapıyor da yayıldı falan diyen şahıslara şahit oldum ben. Akşama kadar sırf gezmek için çarşıya gitmek için parka bahçeye oturmaya giden insanlar var ve etraflarındakileri ne kadar riske attıkları umurlarında bile değil. Bu ülkede dışarı çıkanlar sadece iş için çoluğu çocuğu için ya da eğitim için çıksa diğer kişiler keyfi ihtiyaç için çıkmasa bu kadar zorlanmayız. Ama bunu bazı insanlara anlatmak imkansız. Kendileri hiçbir yasağa uymayıp başkalarına laf atıyorlar. Tencere dibin kara seninki benden kara hesabı.
 
Bize bir şey olmaz diyen bir halk içinde yaşıyoruz.
Hiç kimse kurallara uymadığı için vaka sayıları her geçen gün artar.
Umarım sevdiklerimizin ve bizim sağlığımıza bir şey olmadan bu virüsü geçiririz.
Bize bir şey olmaz yeğenim ALLAH ! ne zaman öleceğimizi bilir . Bu meretde allahtan (!). Eceli gelen ölür yeğenim (!) . Gelde laf anlat .
 
Virüs mesaili mi çalışıyordu?

Evet hatta virüs saat 19.00 ile 05.00 arası daha bulaşıcı olduğundan o saatlerde o yüzden yasak var. Bir de sınav olayı var ama Coronavirüs haberlere konuştu siz rahat olun ben öğrenciye bulaşmıyorum dedi.
Sınavlar da başlayacak. :(
Ülkenin durumunu göze alırsak sınavlar bence söz konusu bile olamaz. Umarım bilim kurulundakilerde benim gibi düşünüyordur.
 
İnsanların umursamaması geçen yıl mart ayında neredeyse kolonya içeceklerdi şimdi maske takmaya üşeniyorlar.
Bize bir şey olmaz yeğenim Allah! Ne zaman öleceğimizi bilir. Bu meretde Allah'tan (!). Eceli gelen ölür yeğenim (!). Gelde laf anlat.

İşte böyle insanlar yüzünden oluyor.
 

Geri
Yukarı