Yaşam amacım yok

Vay be gerçekten bu kadar saçma bir şeyi bu kadar kolay mı karar veriyorsun her şey senin elinde nereden başlasan kar ders çalışmaya başla bir amacın olsun hedef koy kendine.

Akşam yatağa yattığımda düşünüyorum. Acaba neden yaşıyorum, sınavlarım çok kötü hep 10-20. ileride büyüdüğümde bir iş adamı olamayacağım. Madem büyüdüğümde iş adamı olamayacağım ya da kendi paramı kendim kazanamayacağım. O zaman yaşamanın ne anlamı var ki. Hayatıma son vermeyi düşündüm hem de birçok kez ama yapamadım.
Değilsen bir dine mensup olabilirsin. Orada kendine yaşamın amacının ne olduğuna dair fikir edinebilirsin.

Hayatta amacı olmayan insan, ölüdür bir nevi.
Ayrıca zengin olmak için illa ki iş adamı olmaya gerek yok.
Hayatına son veren insan, hayat imtihanına yenik düşmüş, kalmış insanlardır. O en kolay yoldur.
Sınavlar illa ki düzelir önemli olan günlük çalışma. Son güne bırakırsan tabii 10-20 alırsın.

Neden gençler hep bu şekilde karamsar düşünüyor? Herkesin lüx bir arabası ve işi olmak zorunda değil. Derslerinde başarılıda olmayabilirsin illa tahsil sahibi olmak zorunda mısın? Ya da iyi para kazandıran bir iş ada mı? Kendini bu şekilde şartlarsan istediğin hayatı elde etmekte zaten zorlanırsın.
Kaygı problemi ciddi bir problemdir. Sağlığından önemli değil hiçbir şey. Rahat ol biraz çalış elinden geleni yap sonra yaşa gör.

Akşam yatağa yattığımda düşünüyorum. Acaba neden yaşıyorum, sınavlarım çok kötü hep 10-20. ileride büyüdüğümde bir iş adamı olamayacağım. Madem büyüdüğümde iş adamı olamayacağım ya da kendi paramı kendim kazanamayacağım. O zaman yaşamanın ne anlamı var ki. Hayatıma son vermeyi düşündüm hem de birçok kez ama yapamadım.

Neden iş adamı olamayıcan? ya da doktor? Öğretmen? Kimse derslerine çalışmadan yan gelip yan yatıp okumuyor o iş kendinde biter derslerine çalışmadan bilgisayar oynayarak bir şeyler bekliyorsan hata sendedir herkes okuyacak diye bir şey de yok iyi düşün. Ben demiyorum para kazanman için illa okuman gerek diye. Benim kuzenim kaportacı iyide kazanıyor öğretmen maaşından fazla ama iş zor. Kendini bir şey olamayacağına kabullendirmişşin hobi edin kafa dengi 2,3 arkadaş edin kızlarla gez toz (beni beğenmiyorlar ☹️) bir amacın olsun en azından.

Bu elemanlar da konu acip gidiyor ha. Hepsi birbirine benziyor. Atiyor ortaya bir seyi sonra kayboluyor. Umarim sen de boyle degilsindir.

Hayatina son vermeyi dusunup yapamadiysan bir amacin vardir, sen bilmiyorsundur. Bence dedigimi bir dusun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı