Yaşayan yaşattığını yaşamadan ölmez mi?

Fakirlerin para mutluluk getirmez diye kendini avutması gibi bir şey bu. Kişisel olarak karmaya falan inanabilirsin ama bu söz tamamen saçmalıktan ibaret.
 
Bu sözü gerçekten yaşamış birisi olarak örnek vermek isterim. Geçen yıl haftasonları bir cafede kasiyer olarak çalışıyordum. Pazartesi sabah 7.30 da kalkıp okula gideceğim için cafe patronuna bugün 1 saat erken çıkabilirmiyim dedim. Çünkü ev ile işyeri arası 1 saat yol ve işten çıkış saatim de 10'du. Patron izin verdi sonra günlük maaşımdan 100 lira kesmiş. Şimdi ise o cafe sahibi battı başkasına devretti. İlahi adalet işte.
 
Gördüğüm herkes kısa vadede yaşattığını yaşadı ve hayatı kötüye gitti. Benim de, tanıdıklarımın da çektiği dertlere sebep olan insanları şimdi görüyorum, daha beter haldeler. Şimdi konuları anlatmayacağım çünkü hepsi birinin özeli oluyor, ama ben yaşattığını yaşamadan ölmekten ziyade herkesin yaşattığını yaşayacağına inanıyorum. Ha ölünce, ha öldükten sonra. Ben Müslümanım, kim ne yaptıysa Allah'ın en adaletli şekilde karşılığını vereceğine inanıyorum. İnancın var mı yok mu bilmiyorum ama ben dertlerimden inancımla kurtuldum ve pes etmedim. Eğer bir amacın, düştüğünde seni yeniden kaldıracak bir arkadaşın olur, inancın olur, sevdiğin olur vs. varsa sabret, gerisi gelir. Ha inancım yok diyorsan da git elinden gelen intikamı al, harika bir şeydir çünkü. "Kim ne derse desin yeğen, intikam güzel şey."
 

Geri
Yukarı