Yatay geçiş nedir?

kayrazapt007

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Dostlar herkese selam. Bu sene sınav senemdeyim. Hedefim Akdeniz üniversitesinde bilgisayar mühendisliği. Benim şahsi fikrim gerçekçi olduğumda bu sene oraya yerleşmem biraz zor gözüküyor. Eğer ki süleyman demirelde bilgisayar mühendisliği kazanırsam Akdeniz üniversitesine genel not ortalamasına göre yatay geçiş yaparken YKS yerleştirme puanına bakılıyor mu? Biraz araştırdım ancak kaynaklar bir yerde bir şey diyor diğer yerde bambaşka şeyler söylüyor, pek anlaşılır değil.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirilmeye açığım. Teşekkürler.

İlk önce şunu söyliyim sana özellikle mühendislik bölümünde yatay geçiş için not ortalamasını yüksek yapmak yks ye çalışmaktan çok daha zor. Üniversitede gördüğün dersler yks sınavındaki konuların yanında hiç bir şey.
Ayrıca her üniversitenin kendine göre kriterleri var hangi üniye geçiceksen onun 2024 yılı yatay geçiş şartlarına bak. Ayrıca geçtiğin üninin dersleri uyuşuyormu saydırma yapabilecek misin buda önemli. O üniversiteyi kazanamıyorsan okumak da zor oluyor genellikle dersler de ona göre zor çünkü.
akdeniz üniversitesi 2023 de böyle bi şey yayınlamış detaylıca oku gano ile yatay geçişe bak.

Hocam dediğiniz kadar zorsa ders mevzusu bilemedim. Ayrıca attığınız dosyaya benzer bir dosya daha buldum bende. Baktığımda
[ ((Adayın Yerleştirme Puanı) / ((Programın Taban Puanı)) x 70 ] + [ ((Adayın 100'lük genel not ortalaması) / 100) x 30]
Tarzında bir formülle hesaplanıyormuş. Demek oluyor ki biraz da olsa değerlendiriliyor. Desteğiniz için çok teşekkürler.

Hocam dediğiniz kadar zorsa ders mevzusu bilemedim. Ayrıca attığınız dosyaya benzer bir dosya daha buldum bende. Baktığımda
[ ((Adayın Yerleştirme Puanı) / ((Programın Taban Puanı)) x 70 ] + [ ((Adayın 100'lük genel not ortalaması) / 100) x 30]
Tarzında bir formülle hesaplanıyormuş. Demek oluyor ki biraz da olsa değerlendiriliyor. Desteğiniz için çok teşekkürler.
Hocam istediğiniz bölümün derslerine bakın araştırın biraz sorulara bakın sınavlarda çıkan şuan tabikide zor gelicek ilerde öğrenip yaparım diyebilirsin ama gerçekten de zor. Özellikle yks de kazanamayıp üniversitede dersleri geçmek basit değil. Çok çalışırsan her türlü yaparsın ama cebir,olasılık,kalkülüs,fizik bu derslerin konularını görünce keşke ayt matematik çalışsaydım zamanında diyebilirsin içinden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı