Üniversite yatay geçiş mantığı nasıldır?

Peki hocam, konudan bağımsız ama bir şey sormak istiyorum. Matematik bölümünü okumayı önerir misiniz? Bir de formasyonu var mıdır? Yoksa illa eğitim fakültesi mi okumalıyım?
Bölüme hakim değilim. Bence akademisyen olmak amaçlanmıyorsa okunmamalı. Formasyon hakkında bilgim yok. Şu anki bilgi de 2 yıl sonra değişebilir.
Matematik öğretmeni olmak istiyorsanız o bölümü okumak bence en mantıklısı.
Yanlış bilmiyorsam OBP sadece sonraki sınav için kırılıyordu. Ondan sonraki sınavlarda düzeliyordu.
Aksini söylemedim zaten. Tercih yapılıp yerleşildikten sonraki yıl OBP kırılıyor. Konu sahibinin amacı önümüzdeki sene istediği bölüme gidebilmek. 2021'de tercih yapınca 2023'te OBP'sinin kırılmaması umurunda değil.
 
Aksini söylemedim zaten. Tercih yapılıp yerleşildikten sonraki yıl OBP kırılıyor. Konu sahibinin amacı önümüzdeki sene istediği bölüme gidebilmek. 2021'de tercih yapınca 2023'te OBP'sinin kırılmaması umurunda değil.
Yanlış anlaşıldım sanırım kusura bakmayın. Ben sadece bildiğimin doğruluğundan emin olmak istemiştim.
 
Arkadaşlar merhaba. Benim yatay geçiş hakkında bazı sorularım olacaktı.

Ben normalde IO matematik öğretmenliği istiyorum. Ama AYT pek iç açıcı değil, 200-300 bin sıralama anca yapabilecek gibi duruyorum. Kuzenim de bu sene girdi, beraber aynı üniversiteye yerleşmeyi düşünüyoruz. Akdeniz üniversitesi makul geldi. Oranın matematik bölümünü okuyup yatay geçiş yapayım diyorum.

Ama mantığını çok iyi bilmiyorum. Kuzenimin anlattığına göre; dönem puanım iyi olursa bölüm değiştirebiliyormuşum. Hatta çift anadal da yapabiliyormuşum.

Açıkçası aklıma yattı. Ama acaba bu yatay geçiş mantığı kuzenimin dediği gibi mi? Bir de bir yere yerleşince OBP kırılıyor mu kesin?

Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
Mezuna kalmalısınız bence.
 
Yatay geçişlerde üniversite puanının önemi vardır ama çok değil. Alttan dersinin olmaması, kaldığın dersinin olmaması ve GPA'nın belirgin şekilde yüksek olması beklenir. Ayrıca bölümün İngilizce ise, yatay geçiş yapacağın okul büyük ihtimalle yabancı dil muafiyet sınavına tabii tutacaktır seni, zira üniversiteler birbirlerinin sınavlarını kabul etmiyor.

Bunun yanında 2022'de kimsenin bir şey yapamayacağını da sanmam. Sınav zorsa herkese zor, cidden böyle. Üniversitede 150 kişi aynı dersten hep beraber kalınca, ne demek istediğimi anlayacaksınız. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı