Yatay geçiş yapmalı mıyım?

Korayerdgn

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2018
Mesajlar
142
Çözümler
3
2 gün önce üniversite için yurda yerleştim. Normal şartlarda odamda fazlaca vakit geçiren bir insanım fakat şu an ne yalnız kalabiliyorum neden odam diye bir kavram var.
Açıkçası okumak sorun değil fakat barınma konusunda hiç rahat değilim. Evden ayrılırken hallederim dediğim bu yolda pek uzun süre dayanabileceğimi sanmıyorum. Ailemin yanında özel bir üniversite aynı bölümü seçerek yatay geçiş başvurusu mu yapmalıyım yoksa alışmayı mı beklemeliyim. Ya da en riskli olanı yapıp okul dondurup seneye yeniden mi hazırlanmalıyım?
Kafam çok karmaşık bu işi tecrübe etmiş arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Açıkçası hayatımda daha önce bu kadar zor ve yalnız bir pozisyona girmemiştim.
 
Sanırsam tekrar hazırlanırsan diploma notun 0 diye geçiyor çünkü tercih yapmış oluyorsun. Özel üniversite tıp gibi üniversitesi önemli olmayan bölümler için sorun olmaz ama mühendislik vb. özel üniversite mezunlarına devlete kıyasla daha az maaş veriyorlar haberin olsun. Yurda alışırsın eğlenceli bir ortam zaten 2 gün diyorsun oradakilerle iyi kaynaşırsan ayrılmak bile istemezsin odandaki insanlardan rahatsızsan birisini bulup swap at.
 
Dönem bitmeden yatay geçiş yapamıyorsun. 1 Dönem kalmak zorundasın. Bölüm hoşuna gitmiyorsa yeniden hazırlan sevmediğin yerde olmanın bir manası yok.
 
Merhaba bro, yaşadığın rahatsızlığı hissedebiliyorum ve bu, arkadaşların değişmediği sürece ya da kaldığın yer değişmediği sürece alışabileceğin bir şey değil, tam tersi her gün daha çok nefret edeceğin bir şey. Bu şekilde okuyacak ve derslerine odaklanacak psikolojiyi bulamazsın malesef. Seni bu durumdan kurtaracak en verimli şeyi yapmalısın bana kalırsa.
 
Alışması zor ancak imkansız değil. Senin için ve özellikle KYK yurtlarında kalanlar için en kötü senaryo oda arkadaşlarının iyi olmamasıdır.
Alıştığınız zaman ve arkadaşlarınızla beraber vakit geçirip, bir şeyler yiyip içtiğiniz hatta odada laptopda pes oynadığınız :) zaman ne dert kalıyor ne tasa.
Ailenize bağlı biriyseniz sizin için gerçekçi olmak gerekirse ilk 1 ay yorucu olacaktır ama inanın gerek arkadaşlarınızla gerek farklı aktiviteler de bulunursanız bunu içtenlikle söyleyebilirim ki bir süre sonra aile evinde bile olmak, yaşamak istemeyeceksiniz.
Tek yapmanız gereken psikolojinizi yüksek tutmak ve gerek oda içinde gerek üniversite veya yurt içinde güzel arkadaşlık kurmanız olacaktır.

Şahsî fikrim ne tekrar hazırlanın ne de şuan için yatay geçiş yapın. Ha okulu veya ili beğenmediniz o zaman yatay geçiş mantıklı olur. Üzücü ama gerçek, hayatta bazı ayrılıklara yeri geldiğinde aile; yeri geldiğinde bitmiş bir ilişki.. Alışmak, öğrenmek, tecrübe etmek ve hayatın olağan akışında olduğunu bilmek gerek.
 
Alışman lazım lakin kendinle inatlaşmanın da lüzumu yok. Sıkıntını buraya kadar taşıdıysan zaten bayağı rahatsızsındır durumdan. Şahsen ben üniversiteyi aile evinden okuyorum ve bizimkiler de anlayışlı insanlar olunca gayet iyi oldu benim için.
 
Ailen özel üniversite karsilayabiliyorsa tek basina aparta gecmeni de karsilayabilir gibi geliyor bana. Eve cikmaya ne dersin.
Uygun fiyata yok dostum ya. Bende düşündüm ama.

Alışman lazım lakin kendinle inatlaşmanın da lüzumu yok. Sıkıntını buraya kadar taşıdıysan zaten bayağı rahatsızsındır durumdan. Şahsen ben üniversiteyi aile evinden okuyorum ve bizimkiler de anlayışlı insanlar olunca gayet iyi oldu benim için.
Biraz zaman vereceğim en azından 1 dönem sanirim 3 ay kadar sürüyor. Sonrasında ailemle konuşup en doğru olanı yapmalıyım sanırım. Zaman bırakacağım fakat benim için psikolojik açıdan çok zor bir dönem olacak. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı