Yavaşlayan Bilgisayarı Nasıl Hızlandırabilirim?

mkeshnoda

Kilopat
Arkadaşlar kuzenim laptopunun yavaşladığını (HDD dolu) söyledi. Biraz kurcaladım fakat Almanca laptop... Disk birleştirme gibi işlemler vardı fakat yerlerini hatırlamıyorum. Hangi işlemi nasıl uygulamalıyım? Bir de hangi Anti-Virus programını kurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir bilgisayarın yavaşlamasını önleyecek herhangi bir program yok, yani var ama onlarda bedava değil. Eğer sistemde HDD çok dolu ise, her önüne geleni virüs taramasından gerçirmeden HDD'ye attıysan, ve uzun süredir format atmıyorsan ondan kaynaklanabilir. Mutlaka hızlandırmak için format atmalısın. Eğer virüsden kaynaklanıyorsa tabii. Aksi halde HDD bozukdur.

Virüs programı olarak şimdi kurmanı önermiyorum, zaten faydası olmaz. Bir kere format atdıktan sonra Windows'un kendi programlarından birini kullanabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk birleştirici olarak Auslogics Disk Defrag, disk temizleyici olarak da CCLeaner kullanmanı tavsiye ederim. İşletim sistemin Windows 7 olursa sık sık format atmazsın. XP ise her 6 ayda bir format atmak zorundasın zira XP'deki "Eski dosyaları sıkıştır" saçmalığı yüzünden sistem sürekli şişer...

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı