Yayılan gurbetçi nefreti

Çoğu gurbetçiden nefret ederim. Almanya'da ekonomi çok kötü, para yok ama Türkiye cennetmiş her şey dört dörtlükmüş. Gelsene o zamam kanka buraya her şey çok iyiyse. Cahillik.

Parayı orada kzanıp burada harcamasından bende şikayetçiyim aslında. O 300 euro ile TR için tatil planı yapıyorum diyordu oradaki şahıs oraya kadar hak veriyordum ama eleman herhalde ayrımcılıktan şikayetçiydi. Ama iyi mesleği olanlar nasıl yaşıyor bunu anlatırdım ama sonra malum partiden fonlandığımı falan söyler herkes o yüzden söylemek istemiyorum. Daha fazla ilerletirsem linçleneceğim muhtemelen o yüzden boş verelim.

Türkiye bize cennet zaten, siz niye ustunuze alindiniz ki?

Burada haklılık payı var :D

Demoktasi halkın kaderini belirlemesidir, ülkede yaşamayan adam niye ülkede yaşayanın kaderini belirlesin?
O bana da saçma geliyor ama demokrasiye göre öyle saçma ama öyle.

@tolgahanuzun mesele bunların görgüsüzlüğü. Adam diyor ki Almanya'da geçinemiyorum. Gel abi/abla Türkiye'ye diyoruz, kurulu düzenim var diyor :D Yalan üstüne yalan. Orada geçinemeseydi bir dakika bile kalmazdı ve Almanya sosyal devlet anlayışını benimseyen bir ülke. Almanya'da kimsenin aç kalabilmesi mümkün değil, gerçekten Almanya'da çalışmak isteyene iş çok. Almanya'nın refah seviyesi de zaten yüksek.

Demoktasi halkın kaderini belirlemesidir, ülkede yaşamayan adam niye ülkede yaşayanın kaderini belirlesin?

Daha önce Almanya'da yapılan bir sokak röportajında mikrofona konuşan gurbetçi bir kadın "Biz bir gün öleceğiz ve cenazemiz Türkiye'ye gelecek. O yüzden oy kullanıyoruz." demişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı