Yayın için AMD vs NVIDIA

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Selam dostlar!
Öncelikle sorum şu:

5600X işlemcim ile işlemci üzerinden yayın yapıyorum. Ekran kartım RX 580.
Ekran kartı ile yayın yaptığımda çamurlaşmalar çok oluyor ve kaliteli olmuyor ama işlemci ile yapınca da kaliteli ama FPS düşüyor.
Şimdi ben yeni ekran kartı almayı planlıyorum. (RX 6800XT, 6900XT, 3080 Ti, 3090)

İşlemci ile yayın yapınca FPS düşüyor bunun olmasını istemiyorum.
Yeni aldığım ekran kartı ile yayın yapmak istiyorum. Bu yüzden de hangisini tercih etmeliyim?
Görüntü ve kalite ayrıyeten performans açısından.
Oyun: CS:GO

Yayıncılar Ndivia kullanıyor genelde. Almayı planladığınız ekran kartları arasında bir seçim yapmak gerekirse Ndivia tercih edilir çoğu kişi tarafında.

Selam dostlar!
Öncelikle sorum şu:

Ekran kartı ile yayın yaptığımda çamurlaşmalar çok oluyor ve kaliteli olmuyor ama işlemci ile yapınca da kaliteli ama FPS düşüyor.
Şimdi ben yeni ekran kartı almayı planlıyorum. (RX 6800XT, 6900XT, 3080 Ti, 3090)

Yeni aldığım ekran kartı ile yayın yapmak istiyorum. Bu yüzden de hangisini tercih etmeliyim?

NVIDIA gürültü engelleme gibi teknolojiler oyun oynarken DLSS 3 açıp ekran kartını daha az yormak stabilite sorunsuz driver watman gibi hata alamamak aniden gidip gelme gibi sorunlar olabiliyor AMD'de ama AMD bayağı ucuz 3090 Ti rakibi 6900XT 20 k RTX 3090 Ti 40 k civarı.

NVIDIA ile maksimum kalite yayın açıyorum yayın kaliteli oluyor fakat 15-20 FPS düşüyor ve ekran kartı ısınıyor.

Selam işlemci ile yayın yaptığım için ekran kartı ile yayın yapmam benim FPS değerlerimi artıracaktır diye düşünüyorum.

NVIDIA gürültü engelleme gibi teknolojiler oyun oynarken DLSS 3 açıp ekran kartını daha az yormak stabilite sorunsuz driver watman gibi hata alamamak aniden gidip gelme gibi sorunlar olabiliyor AMD'de ama AMD bayağı ucuz 3090 Ti rakibi 6900XT 20 k RTX 3090 Ti 40 k civarı.

Yayın yaptığım için kodlaması benim için önemli olmadı 1-2K fazla veririm NVIDIA alırım düşüncesindeyim temiz ve güvenilir olursa.

Selam işlemci ile yayın yaptığım için ekran kartı ile yayın yapmam benim FPS değerlerimi artıracaktır diye düşünüyorum.

Yayın yaptığım için kodlaması benim için önemli olmadı 1-2K fazla veririm NVIDIA alırım düşüncesindeyim temiz ve güvenilir olursa.
Oynadığınız oyuna göre değişir hocam tabi, PUBG Mobile'da işlemciden verirseniz oyun kasar, ekran kartından verirseniz daha az kasar çünkü PUBG Mobile işlemci kullanan bir oyun.

Selam dostlar!
Öncelikle sorum şu:

Nvidia hocam

Oynadığınız oyuna göre değişir hocam tabii, PUBG Mobile'da işlemciden verirseniz oyun kasar, ekran kartından verirseniz daha az kasar çünkü PUBG Mobile işlemci kullanan bir oyun.

CS:GO hocam. Yalnız şöyle bir durum da var işlemci ile evet FPS düşük görüntü güzel oluyor fakat ekran kartıyla FPS yüksek görüntü kötü oluyor. NVIDIA ise yeni güncellemeleriyle bu durumu ekran kartı kısmında çözmüş olduğundan dolayı yeni nesil ekran kartları ile yayını ekran kartından verebilir ve görüntüyü de güzel alabilirim diye bir fikir edindim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı