Yayın sistemi toplama

Daha fazla  
Her oyunu yüksek FPS değerlerinde kasmadan oynamak için yeterli bir sistemim var. Capture Card ile yayın yapmak istiyorum bu yüzden elimdeki parçalar ile veya başka parçalar da alarak 2. yayın bilgisayarı düzenleyeceğim. Güçlü olması gereken parçalar nelerdir? Ekran kartı mı? Işlemci mi? Her ikisini de yüksek mi tutmalıyım? GTX 1070 ve I7-9700K veya Ryzen 7 2700 kullanmak işimi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe var ise her ikisininde yüksek tutmakta fayda var. Yok ise ekran kartına kesinlikle öncelik verin. Yayını GPU üzerinden yapmanız gerekecektir. Alınabilecek en iyi ekran kartı seçilmeli bütçeye göre.

İşlemciye daha çok önem verin derim. Aktif olarak yayın yapan ve görüntü kalitesi harika olan Rip'in oyun ve yayın bilgisayarları:

900p(küsür hatırlamıyorum) yayın yapıyor.

Screenshot_20190320-134213.png

Artık GTX serisine yatırım yapmak saçma. RTX bir ekran kartı alın.
Elimde hali hazırda var 1070. Ryzen 7 2700 kullanıp, anakart iki ekran kartı takmama olanak sağladığı için SLI ile bir tane daha ekran kartı mı taksam acaba? Takarsam gene 1070 takmak zorunda mıyım yoksa 1660 Ti daha mantıklı geliyor çünkü.

Elimde hali hazırda var 1070. Ryzen 7 2700 kullanıp, anakart iki ekran kartı takmama olanak sağladığı için SLI ile bir tane daha ekran kartı mı taksam acaba? Takarsam gene 1070 takmak zorunda mıyım yoksa 1660 Ti daha mantıklı geliyor çünkü.
Yayın bilgisayarında 2 ekran kartına gerek yok diye düşünüyorum, 1070 hayli hayli yetecektir. R7 2700'de yayın için biçilmiş kaftan.

Görüntü kalitesi işlemci ile alakalı değildir. Upload ve GPU iyi olması gerekir. Yüzde 50 işlemci kullanan bir oyunda yayını CPU veremezsin zaten kalitelide olmaz dropta olur. Kaliteli yayın GPU üzerinden yapılır. Karşılaştırmaları mevcut. Aradaki farkı görebilirsiniz çok net.

Görüntü kalitesi işlemci ile alakalı değildir. Upload ve GPU iyi olması gerekir. Yüzde 50 işlemci kullanan bir oyunda yayını CPU veremezsin zaten kalitelide olmaz dropta olur. Kaliteli yayın GPU üzerinden yapılır. Karşılaştırmaları mevcut. Aradaki farkı görebilirsiniz çok net.
Oyun oynadığım bilgisayarım:
Rtx 2080 Ti
I9-9900K 2K çözünürlükte oynadığım için işlemci kullanımı çok yüksek olmuyor ama yayını ikinci bilgisayardan yapacağım için şu an onun parçaları netleştirmeye çalışıyorum. R7 2700 ve Gtx 1070 ile sence yeterli olur mu?

Tam tersi olduğunu düşünüyorum. Kaliteli yayınlar işlemciden verilen yayınlardır, işlemci görüntüyü işleyerek yayına verir ekran kartı ise tamamen bitrate’e bağlı olarak kalite verebilir. Çoğu yayıncıda da gördüğüm kadarıyla stream pc’lerde işlemciye önem verilir. Stream pc’de dahili ekran kartı olsa bile yayın yapılabilir.

Tam tersi olduğunu düşünüyorum. Kaliteli yayınlar işlemciden verilen yayınlardır, işlemci görüntüyü işleyerek yayına verir ekran kartı ise tamamen bitrate’e bağlı olarak kalite verebilir. Çoğu yayıncıda da gördüğüm kadarıyla stream pc’lerde işlemciye önem verilir. Stream pc’de dahili ekran kartı olsa bile yayın yapılabilir.
Yani daha yüksek bir işlemci mi almalıyım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı