Yayın sistemi toplama

Ryzen 2700 ile yayin yaparsin yuksek kalitede ve 1070 var ise onuda kaliteli kayit yapmak icin kullanabilirsin bu sayede sadece yayin degil youtube video koyarsin . Ayrica capture card almadiysan daha obs ndi arastirmani oneririm capture card ile yasanan bazi sikintilar olmadan oyun pc sinden yayin pc sine goruntu aktarma yontemi.

Elimde hali hazırda var 1070. Ryzen 7 2700 kullanıp, anakart iki ekran kartı takmama olanak sağladığı için SLI ile bir tane daha ekran kartı mı taksam acaba? Takarsam gene 1070 takmak zorunda mıyım yoksa 1660 Ti daha mantıklı geliyor çünkü.
Tabi ki SLI yapman için aynı GPU olmak zorunda. Ancak SLI yapmak mantıklı bir hareket olmaz senin için. 2 kat performansta vermez zaten. Hiç gerek yok.

Görüntü kalitesi işlemci ile alakalı değildir. Upload ve GPU iyi olması gerekir. Yüzde 50 işlemci kullanan bir oyunda yayını CPU veremezsin zaten kalitelide olmaz dropta olur. Kaliteli yayın GPU üzerinden yapılır. Karşılaştırmaları mevcut. Aradaki farkı görebilirsiniz çok net.

Ekstra bir yayın bilgisayarı olmaksızın, tek bilgisayardan Nvenc ile, yani Nvdia kartın encoder özelliğiyle yayın yapmak mantıklıdır. İşlemciye yük bindirmeden, çok fazla bir fps düşüşü yaşamadan yayın yaparsın. Ama kalite olarak işlemci kadar güzel olmaz.

Nitekim, ikinci bir bilgisayar üzerinden yayın yapılacaksa, Türkiye'deki upload değerlerini düşünerek kesinlikle işlemci kullanılmalıdır.

Ek olarak: Tek bilgisayar üzerinden yayın yapıyorum. İnternet değerlerine göre bir bitrate veriyorum ve işlemciyi kullanarak yayın yapıyorum. Cs:Go'da 250-300 Fps alıyorum.

CPU aşırı pixel görüntü verir. Ben kendim 1050Tİ ekran kartinla cam gibi görüntü veriyordum. Ayarları dahi çok araştırdım. 5 k upload ile. Test ettiğim için söylüyorum. CPU vs GPU testlerini kesinlikle izleyin.

CPU aşırı pixel görüntü verir. Ben kendim 1050Tİ ekran kartinla cam gibi görüntü veriyordum. Ayarları dahi çok araştırdım. 5 k upload ile. Test ettiğim için söylüyorum. CPU vs GPU testlerini kesinlikle izleyin.

Karıştıyor olabilir misiniz? Genel bilgi CPU üzerinden verilen yayınların daha az piksel ve daha kaliteli olduğu yönünde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı