Yayıncılık ve internet hakkında sorular

EgeBese

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Twitch üzerinden yayın açmaya başlamak istiyorum. Bugün birkaç deneme yaptım ve ortalama 1600 bitrate ile 30FPS 648P çözünürlükte %1-%2 civarında dropframe oranında yayın yapabildim. İnternet hızım: İndirme 100 Mbps, yükleme 2,5-3 aralığında ancak OBS stabil değil. İnternete kablolu bağlanıyorum.

600 Kbit/s olduğu da oluyor OBS aktarımının, 2300 Kbit/s de. Pek stabil değil, işlemcim iyi olduğu için gecikmeli yayın yaparak yükü internetten alıyorum ancak yine durum bu.

Kablonet kullanıyorum, Nitro upload ile 10 Mbps upload alabilirmişim. Sizce bu dengesizliği çözer mi?

Ek olarak 100 GB upload düşünüyorum da, haftada 3 kere 4-5 saatlik 720P 30 FPS yayın yaparsam 1 ay boyunca bu paket bana yeter mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Öncelikle upload hızınız iyi bir yayın için yetersiz. 720p60FPS bir yayın için minimum 3500 bitrate verilmesi gerekiyor. Bu kalitenin altında kaldığınızda maalesef kötü bir görüntü ile karşılaşıyor izleyenler.

480p ve 30 FPS olarak sabit yayın yapabilirsiniz. Upload hızınızda herhangi bir oynama yoksa stabil değer yakalamak için OBS'in yayın ayarlarından Twitch'in Avrupadaki sunucularını teker teker denemeniz gerekiyor. Hatta günden güne sunucu değiştirmeniz de gerekebilir. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız başta belirttiğim kalitede yaptığınız yayın izleyenler için işkence olabilir benden söylemesi :)

900p60FPS yayın yapıyorum ve 6000 bitrate veriyorum. Benim yaptığım ortalama iki buçuk-üç saatlik yayında minimum 10 GB veri upload ediliyor. Buradan hesabını yapabilirsiniz.

Merhabalar,

Öncelikle upload hızınız iyi bir yayın için yetersiz. 720p60FPS bir yayın için minimum 3500 bitrate verilmesi gerekiyor. Bu kalitenin altında kaldığınızda maalesef kötü bir görüntü ile karşılaşıyor izleyenler.

480p ve 30 FPS olarak sabit yayın yapabilirsiniz. Upload hızınızda herhangi bir oynama yoksa stabil değer yakalamak için OBS'in yayın ayarlarından Twitch'in Avrupadaki sunucularını teker teker denemeniz gerekiyor. Hatta günden güne sunucu değiştirmeniz de gerekebilir. Rekabetçi oyunlar oynuyorsanız başta belirttiğim kalitede yaptığınız yayın izleyenler için işkence olabilir benden söylemesi :)

900p60FPS yayın yapıyorum ve 6000 bitrate veriyorum. Benim yaptığım ortalama iki buçuk-üç saatlik yayında minimum 10 GB veri upload ediliyor. Buradan hesabını yapabilirsiniz.

Anladım, 10 Mbps yeterli olur sanırım. 100 GB ile 3 haftalık yayın yapabilirim.

Bu bugün yaptığım yayın kalite raporu;
1569999340834.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Konuya dahil olmak isterim. Bende yayın açıyorum. RX580 ekran kartı ve İ5 7600K işlemcim var ama ne yaparsam yapayım stabil 60 FPS yayın yapamıyorum. 60 FPS'yi geçtim 720p 30 FPS'de bile FPS drop alıyorum. Kodlama aşırı yüklendi hatası veriyor. PUBG yayını yapmaya çalışıyorum. Yani sistemimin 720P 60 FPS için yeterli olduğunu zannediyorum. :) Ayarlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.

Konuya dahil olmak isterim. Bende yayın açıyorum. RX580 ekran kartı ve İ5 7600K işlemcim var ama ne yaparsam yapayım stabil 60 FPS yayın yapamıyorum. 60 FPS'yi geçtim 720p 30 FPS'de bile FPS drop alıyorum. Kodlama aşırı yüklendi hatası veriyor. PUBG yayını yapmaya çalışıyorum. Yani sistemimin 720P 60 FPS için yeterli olduğunu zannediyorum. :) Ayarlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.
OBS'ten kodlayıcı ayarı ile alakalı olabilir. X264 diye bir ayarda kalmış olabilir. Onu ekran kartınızın kodlayıcısına göre değiştirin.

Arkadaşlar selam, bugün Kablonet'i aradım ve 10 Mbit upload paketi aldım 100 GB. 720p60'da 2500 bitrate yayında 0 drop alıyorum. Onun dışında gecikme 5 saniye.

Olay internetmiş. Sanırım yayıncılık için ayda ekstra 20-40 TL ekstra internet ödeyeceğim. Çok problem değil, bu da proje sonuçta :D

Arkadaşlar selam, bugün Kablonet'i aradım ve 10 Mbit upload paketi aldım 100 GB. 720p60'da 2500 bitrate yayında 0 drop alıyorum. Onun dışında gecikme 5 saniye.

Olay internetmiş. Sanırım yayıncılık için ayda ekstra 20-40 TL ekstra internet ödeyeceğim. Çok problem değil, bu da proje sonuçta :D
Güle güle kullanın.

10 mbps upload hızınız varsa rahatlıkla 6000 bitrate verebilirsiniz. 720p60FPS için de 3500 bitratein altına düşmeyin derim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı