Yaz tatilinde nasıl para kazanılır?

Bu fikirlerin gerçekci olmadığını sende biliyorsun. Çiftçiliğe gidersen hayvan gibi yorulacaksın, Aylık 8000 TL alman saçmalık en az 10K vermeleri lazım senin yaşında, Üçüncü bahsettiğin freelance iş sanırım yani sabit bir gelirin olmayacak. Eğer gerçekci bir fikir istiyorsan tanıdık bir yerlere gir. Komilik yaparsın ama büyük ihtimalle küçük işletmeler alır seni bu yaşında. Onlarda 12 saat çalıştırır, yevmiye usulü çalışır, 300-400 yevmiye verirler. En iyisi tanıdık.
Teşekkürler.

Simdi bu yontemdeki en buyuk engel bir odeme yontemi bulmak. Ben bir sekilde PayPal hallettim, ancak yurtdisinda akraba olmayinca olmuyor neredeyse PayPal. Bir sekilde yolunu bulabilirsen yurtdisindan dolarla odeme alma yontemini:

Otur 1 ayini full Blender'da modelleme veya Luau yazilim dilini ogren Roblox Studio icin. 1 aya ugrasirsan ikisinden birinde rahat yetecek bir duzeye gelirsin. Roblox gelistirici sunucularina katil discord'da oradan hem yardimci olurlar ogrenirken hemde ileride komisyonlari oradan alacaksin.
Hazir oldugunu dusundugunde ilk basta kucuk komisyonlarla basla, 5$ , 10$ vs. Onemli olan komisyonu yabancilardan almak. Zaten en cok talep Amerika/Avrupa kesiminden. Yavas yavas boyle komisyonlari almaya basla, gelistikce, tecrube kazandikca portfoy olustur ve fiyatlari arttir. Iyi caba sarf edersen yazin sonunda en az 2-3K USD olur cebinde.

Bunu onerince bana gulerler genelde. Taa ki kazandigim parayi gosterene kadar. Komisyonlara (Luau/yazilim) basladigim ilk haftalarda calistigim her saat icin 20-25$ aliyordum. Sonra yavas yavas arttirmaya basladim... Bu gunlerde pek ugrasmiyorum oyun gelistiriyorum cunku yine Roblox platformunda. Daha karli ama daha zor.

Hadi en kotu ihtimal gunde 2 tane 10 dolarlik komisyon alsan diyelim. Her komisyon 2 saatini alsin,

Gunde 4 saat is basi 20 dolar
Ayda 600 dolar.

19000 TL.

Ben kendim yazilimla yaptim, ancak tanidiklarim var, modelleme, vidyo editleme, animasyon, efektler ile yine boyle mevlalar kazanan cok kisi taniyorum.
Komisyon dediğiniz olayı anlayamadım. Robloxta oyun mu geliştiriyorsun yoksa eşya falan mı çıkarıyorsun?

Komisyon dediğiniz olayı anlayamadım. Robloxta oyun mu geliştiriyorsun yoksa eşya falan mı çıkarıyorsun?
Modelleme yaparsan esya/model yapiyorsun. Luau/yazilim secersen scriptler yaziyorsun veya saat basi calisiyorsun. Yada tam oyun da kodlayabilirsin.

Oyun kodlamayı halletse bile başkalarının önüne çıkarması için sponsor tarzı şeylere ihtiyacı yok mu?
Boş beleşten sallıyorlar işte. Hobi olarak yapabilir anca o dedikleri şeyleri para kazanması zor

Boş beleşten sallıyorlar işte. Hobi olarak yapabilir anca o dedikleri şeyleri para kazanması zor

Ya açıkçası tutabilir ama onun içinde çok uğraşmak lazım yani iyi fikir bulmak lazım çakma bir şey yaparsan tutmaz boşa gider belki en azından modelleme yapar ihtiyacı olan varsa öyle yapıp satar onun dışında oyun sektörü sıkıntılı bence.

Dönemlik çalıştıran meyve depolarına git, gündelikçi tarzda çalıştırıyorlar ve her gün birkaç saat mesai de olursa 2 maaş kadar kazanıyorsun. 8 k için komilik falan da değmez. Ben öğrenciyken bu tarz hizmet sektörünü bizzat denemiş ve lanet olsun demiş birisi olarak komilik, garsonluk, hostluk gibi hizmet işlerini asla tavsiye etmiyorum, git tarlada çalış beden yorulur, kafa sağlam kalır, öteki türlü vücuttan çok kafa yoruluyor değmiyor o zahmete.

Tamam kazandigim 5K dolar ustu de hava hos oldu bu dediginle 🤣

Oyun kodlamayı halletse bile başkalarının önüne çıkarması için sponsor tarzı şeylere ihtiyacı yok mu?
Roblox platformunda oyun kodlama zor olan gelir kaynagi. Ben komisyon diyorum. Roblox Studio Obje odakli programlama (OOP) ile oldugu icin kucuk bolumler halinde kodlar yazilip kullanilabiliyor. Full oyun kodlamiyorsunuz kucuk kucuk oyunun kisimlarini kodluyorsunuz. 5-10 dolari olan ve oyun yapmak isteyen cocuk/genc sayisi da oldukca fazla, Discord sunucularinda (3 buyuk sunucu var, 60K, 80K ve 120K uyesi olan, hepsininde ozel pazaryeri/ilan kisimlari var) 5 dakikaya bulunuyor.

Peki niye herkese buna dadanmiyor bu kadar iyi ise? Cunku Ingilizcen yoksa bir yere varamazsin 1, Odeme yontemi cogu zaman sorun 2.

Bu ikisini halledenler, biraz da ogrenmeye vakit verenler gayet iyi kazaniyor.

Bu da sadece kodlama ornegi. Git Blender'da modelleme ogren biraktim Roblox Studio'yu bir suru yerde kazanma olasiligi oluyor.

Son düzenleme:
Tamam kazandigim 5K dolar ustu de hava hos oldu bu dediginle 🤣

Roblox platformunda oyun kodlama zor olan gelir kaynagi. Ben komisyon diyorum. Roblox Studio Obje odakli programlama (OOP) ile oldugu icin kucuk bolumler halinde kodlar yazilip kullanilabiliyor. Full oyun kodlamiyorsunuz kucuk kucuk oyunun kisimlarini kodluyorsunuz. 5-10 dolari olan ve oyun yapmak isteyen cocuk/genc sayisi da oldukca fazla, Discord sunucularinda (3 buyuk sunucu var, 60K, 80K ve 120K uyesi olan, hepsininde ozel pazaryeri/ilan kisimlari var) 5 dakikaya bulunuyor.

Peki niye herkese buna dadanmiyor bu kadar iyi ise? Cunku Ingilizcen yoksa bir yere varamazsin 1, Odeme yontemi cogu zaman sorun 2.

Bu ikisini halledenler, biraz da ogrenmeye vakit verenler gayet iyi kazaniyor.

Bu da sadece kodlama ornegi. Git Blender'da modelleme ogren biraktim Roblox Studio'yu bir suru yerde kazanma olasiligi oluyor.

Açıkçası Blender daha mantıklı bence Studio bir saat uğraştırır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı