Yazıcı önerisi

Orhan ede46

Centipat
Daha fazla  
Ben PLA için eğe, sıcak metal ve evdeki zımpara kağıdının aşınmış kısmını kullandım, boyamadığım için pek yapmadım. Baskı kalitesini arttırınca pek gerek kalmıyor.

320 kum zımpara kaba iş için kullanılabilir, daha ince iş için 400-600 kullandım diyenler de olmuştu, ben tecrübe etmedim.

ABS için aseton buharı yapılabiliyor.

Hocam, yazıcı almak istiyorum. İkinci el bir ürün düşünüyorum ve size bazı sorular sormak istiyorum: Sizce aşağıdaki seçeneklerden hangisini almalıyım?

• Ender 3 V2 – 4.400 TL.
  • Ender 3 Pro – 4.700 TL.

İlk defa yazıcı alacağım. Kısmetse bu hafta içinde almayı planlıyorum.
İkinci el yazıcı almak mantıklı mı?

O fiyatlar o makineler için çok çok yüksek. Kronolojik olarak 3 Pro, 3 V2 sonra bunların Neo olanları daha sonra da Ender 3 V3 SE çıktı. Neolar için bile yukarıdaki fiyatlar yüksekken Ender 3 V2 ve 3 Pro için gerçeklikten o kadar uzak ki gülsem yeridir.

Yanında bilen biri olmadan ve test etmeden alacaksan 2. el almak seni oldukça üzebilir.

Son düzenleme:
O fiyatlar o makineler için çok çok yüksek. Kronolojik olarak 3 Pro, 3 V2 sonra bunların Neo olanları daha sonra da ender 3 V3 SE çıktı. Neo'lar için bile yukarıdaki fiyatlar yüksekken ender 3 V2 ve 3 Pro için gerçeklikten o kadar uzak ki gülsem yeridir.

Yanında bilen biri olmadan ve test etmeden alacaksan 2. el almak seni oldukça üzebilir.

Anladım, ama şu anlık param 4500TL civarı çok kullanmayacağım zaten ileride sıfırına geçerim belki. Bulabildiğim en ucuzları bunlarıdı. Normalde 5-6 k satan var
Alacağım Şuydu. Peki 4500 TL civarında hangi yazıcı önerirsiniz giriş seviyesi için. Ve hangi yer daha ucuza satar? Maalesef yaşadığım yerde çok görmedim yazıcı satan, bir dükkana gittim CR6-SE 6K ya satıyordu piyasasını falan bilmiyorum ben.

Verdiğin link app linki. Gerçi linke de gerek yok, dediğim gibi o fiyatlar uçuk o makineler için. E3 V2'ye 2500'den fazla vermezdim.

Bütçeyi 500-1000 TL arttırırsan V3 SE denk getirme olasılığın var ama bulunduğun yer önemli tabii, büyük bir şehirdeysen seçenek çok olacağından fiyatlar daha rekabetçi olur. Daha ufak bir şehirdeysen ve bütçe esnemez diyorsan bütçenle Ender 3 v2 Neo ve 1-2 makara filament alamıyorsan gene piyasanın üzerinde para veriyorsun demektir.

Cr-6 SE de baktığın diğer makineler gibi eski bir model, yavaş, 500-1000TL üstüne konsa Neptune 4 denk getirilebilir. Sıfır Artillery Sidewinder X4 Pro zaten 8K'nın altında.

Verdiğin link App linki. Gerçi linke de gerek yok, dediğim gibi o fiyatlar uçuk o makineler için. E3 v2'ye 2500'den fazla vermezdim.

Bütçeyi 500-1000 TL arttırırsan V3 SE denk getirme olasılığın var ama bulunduğun yer önemli tabii, büyük bir şehirdeysen seçenek çok olacağından fiyatlar daha rekabetçi olur. Daha ufak bir şehirdeysen ve bütçe esnemez diyorsan bütçenle ender 3 V2 Neo ve 1-2 makara filament alamıyorsan gene piyasanın üzerinde para veriyorsun demektir.

Cr-6 SE de baktığın diğer makineler gibi eski bir model, yavaş, 500-1000TL üstüne konsa neptune 4 denk getirilebilir. Sıfır Artillery sidewinder X4 Pro zaten 8K'nın altında.

Hocam bulunmuyor yaşadığım şehirde, 4 uygulamaya baktım, hiç yok. Ender 3 V2 piyasanın üstünde, sıkıntı olmaz, bulamıyorum zaten. 4400 benim için iyidir, yazıcı beni üzmesin yeter. Baskı süresi falan önemli değil, baskı alsın yeter. Aşırı kaliteli olmasına da gerek yok, satacağım. Figür falan basmayacağım zaten.

Anlıyorum ama durum yukarıda belirttiğim gibi ayrıca o makinelerle illaki uğraşman gerekecek.

Abi anladım da uğraşmayı falan severim ben, zaten sıkılıyorum biletlerle uğraşmayı da seviyorum. Alınır mı? Fiyatına göre değil dediğim gibi baskı hızı falan önemli değil baskı başa bilsin yeter benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi anladım da uğraşmayı falan severim ben, zaten sıkılıyorum biletlerle uğraşmayı da seviyorum. Alınır mı? Fiyatına göre değil dediğim gibi baskı hızı falan önemli değil baskı başa bilsin yeter benim için.
Bir süre sonra artık sürekli baskı almak isteyeceksin ve yedek parça ihtiyacını karşılamakta zorlanacaksın. Eski makinalara bakma @Siyah Martı'nında dediği gibi basmasına basar. Ama yeni makinalara bak baskı hızı filan eski makinalarda yerlerde. Elektrik faturası hadi diyelim çok fazla çıkmaz ama eskiden 12 saatte aldığım baskıyı şimdi 2 saatte alıyorum. Size illa K1C türevi almanıza gerek yok ortalama max hızı 300 mm/s olanlarda yaklaşık 4 saatte alır. Bunuda göz önünde bulundurun.

Bir süre sonra artık sürekli baskı almak isteyeceksin ve yedek parça ihtiyacını karşılamakta zorlanacaksın. Eski makinelara bakma @Siyah Martı'nında dediği gibi basmasına basar. Ama yeni makinelara bak baskı hızı filan eski makinelarda yerlerde. Elektrik faturası hadi diyelim çok fazla çıkmaz ama eskiden 12 saatte aldığım baskıyı şimdi 2 saatte alıyorum. Size illa k1C türevi almanıza gerek yok ortalama Max hızı 300 mm/s olanlarda yaklaşık 4 saatte alır. Bunu da göz önünde bulundurun.

Hızı önemli değil dediğim gibi çok fazla ihtiyacımda olamayacak. Ara sıra baskı alırım.

Bir süre sonra artık sürekli baskı almak isteyeceksin ve yedek parça ihtiyacını karşılamakta zorlanacaksın. Eski makinelara bakma @Siyah Martı'nında dediği gibi basmasına basar. Ama yeni makinelara bak baskı hızı filan eski makinelarda yerlerde. Elektrik faturası hadi diyelim çok fazla çıkmaz ama eskiden 12 saatte aldığım baskıyı şimdi 2 saatte alıyorum. Size illa k1C türevi almanıza gerek yok ortalama Max hızı 300 mm/s olanlarda yaklaşık 4 saatte alır. Bunu da göz önünde bulundurun.

Ya da tamam hızı önemli diyelim 4500 TL'ye hangi yazıcı var ki?

Basmasına basar tabii ki, eskiden ben de ender 3 V2 kullandım, hızı dışında şikayetim olmadı ama bazı iyileştirmeler yapıp kullandım, stok olarak o zamanların ender 3 serisi hep eksikleriyle piyasaya sürüldü.

Hocam 4.800'e ender 3 V2 Neo buldum zar zor.

Basmasına basar tabii ki, eskiden ben de ender 3 V2 kullandım, hızı dışında şikayetim olmadı ama bazı iyileştirmeler yapıp kullandım, stok olarak o zamanların ender 3 serisi hep eksikleriyle piyasaya sürüldü.

ELEGOO neptün'e 3 Pro mu ender 3 v 2 mi yarın falan almayı düşünüyorum internette bulamadım bir karşılaştırma.

Basmasına basar tabii ki, eskiden ben de Ender 3 V2 kullandım, hızı dışında şikayetim olmadı ama bazı iyileştirmeler yapıp kullandım, stok olarak o zamanların Ender 3 serisi hep eksikleriyle piyasaya sürüldü.

Ya da cr-6 SE mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı