12.000 TL'ye 3B yazıcı önerisi

Verdiğim linklerde konu sahipleriyle detaylı görüşümü paylaştım, seçimi senin yapman gerek. Ancak şunu söyleyebilirim, olur da neptune 4 ile neptune 4 Pro arasında kalırsan N4 al.

Hocam bunlar arasındayım bütçemi 15 bin TL'ye çıkarmaya karar verdim. Varsa başka öneriniz alabilirim.

O linklerde S1 yerine benim tercihim SE olur demiştim. Neptune 4 benim makine ama ilk kez kullanacak biri için bir miktar yorucu olabilir ama yapılamaz seviyede değil. Kobra Plus günümüz için yavaş, tablası büyük. FLSUN farklı bir yapıda, V400'ün iyi olduğunu duymuştum ama o pahalıya kaçıyor, tabla dairesel olduğu için baskı alanı konusunda kaybın olur ama model iyidir değildir bilmiyorum.

O linklerde S1 yerine benim tercihim SE olur demiştim. Neptune 4 benim makine ama ilk kez kullanacak biri için bir miktar yorucu olabilir ama yapılamaz seviyede değil. Kobra Plus günümüz için yavaş, tablası büyük. Flsun farklı bir yapıda, V400'ün iyi olduğunu duymuştum ama o pahalıya kaçıyor, tabla dairesel olduğu için baskı alanı konusunda kaybın olur ama model iyidir değildir bilmiyorum.

Neptune 4 almaya karar verdim yardım ettiğin için sağ ol.

Güle güle kullan.

Makinenin nozülü kendine özel, Aliexpress'den toplu almak daha avantajlı olabilir. Printer üzerinde bir tane takılı, 2 tane de yedek çıkıyor, ben yaklaşık 3 makara filament kullandım son 2 ayda kendi nozülü üzerinde. Nozülü tablaya ya da hızlı baskı almaya çalışıp modele sürtmedikçe sık değişim gerekmeyecektir.

Aliexpress'de CHT türevi olanlar var, onların iddiası filamenti daha hızlı erittikleri ama alıp test etmedim, standarttan daha kötü volumetric flow rate oluşturduğuna dair yorum da hatırlıyorum ama ne derece doğru bilmiyorum, midemi bulandırdı ayrı.

Ben en baştan beri 0.6mmlik nozülleri bekliyorum, yakın zamanda çıkmaya başladılar, 0.4mmlik fiyatına düşünce Aliexpress'den toplu alır, makinenin ömrünce kullanırım. Daha önceki makinemde de pirinç nozül kullandım, şikayetim olmadı. Nozülü aşındıran bir filament kullanmadıkça egzotik çözümlere gerek yok. Çelik vb. de alma, onların ısı iletimi daha kötü.

Bu linke bakmadıysan gözden geçirmen iyi olabilir:ELEGOO Neptune 4 Tablası aşırı sallanıyor
Reddit'i de takip edebilirsin:Reddit - Dive into anything

Verdiğim linklerde konu sahipleriyle detaylı görüşümü paylaştım, seçimi senin yapman gerek. Ancak şunu söyleyebilirim, olur da Neptune 4 ile Neptune 4 Pro arasında kalırsan N4 al.
Hocam selam
Bende ender 3 v3 ke bekliyorum fakat çıktığında beğenmezsem n4 pro almayı düşünüyordum pro yerine düz modeli seçmemizdeki sebeb nedir merak ettim

Selam.
Screens.jpg

Tabloya göre 2 fark var, biri ray, diğeri de 2 bölgeli ısıtmalı tabla. İkincisi bence 2 farklı ürün çıkartmak için eklenen zorlama bir özellik, onun yerine sessiz fan koysalar önemli bir fark diyebilirdim. 😁

Raylar için keyfi olarak para verilebilirdi ama arabalı klasik lineer ray sistemi kullansalardı. Pro'daki rayları sürekli temiz tutup sık yağlaman gerekiyor, yoksa hızla aşınıyorlar. Tekerin tozunu alman yetiyor. Lineer ray kitleri de mevcut, raylı bir sistem istiyorsan; o durumda en azından daha iyi rayları olur.

Bir de sitesinde yazmayan ve sözü dahi geçmeyen bir fark daha var, Pro kullancıları Reddit'de stepperlerin 1.2A olduğunu yazmış, N4'dekiler 0.8A. Elegoo'nun taahhütü olmadığı için 0.8A stepperlı Pro olmaz diye bir şey yok gerçi.

Bonus bilgi: Pro düşünüyorsan biraz farkla(bizim satıcıların insafına bağlı tabii) ön siparişten Plus almak kağıt üzerinde daha iyi, mesela onda bazıları için anlamlı olabilecek farklar mevcut:

plus.jpg

Son düzenleme:
Selam.Eki Görüntüle 1968462

Tabloya göre 2 fark var, biri ray, diğeri de 2 bölgeli ısıtmalı tabla. İkincisi bence 2 farklı ürün çıkartmak için eklenen zorlama bir özellik, onun yerine sessiz fan koysalar önemli bir fark diyebilirdim. 😁

Raylar için keyfi olarak para verilebilirdi ama arabalı klasik lineer ray sistemi kullansalardı. Pro'daki rayları sürekli temiz tutup sık yağlaman gerekiyor, yoksa hızla aşınıyorlar. Tekerin tozunu alman yetiyor. Lineer ray kitleri de mevcut, raylı bir sistem istiyorsan; o durumda en azından daha iyi rayları olur.

Bir de sitesinde yazmayan ve sözü dahi geçmeyen bir fark daha var, Pro kullancıları Reddit'de stepperlerin 1.2A olduğunu yazmış, N4'dekiler 0.8A. Elegoo'nun taahhütü olmadığı için 0.8A stepperlı Pro olmaz diye bir şey yok gerçi.

Bonus bilgi: Pro düşünüyorsan biraz farkla(bizim satıcıların insafına bağlı tabii) ön siparişten Plus almak kağıt üzerinde daha iyi, mesela onda bazıları için anlamlı olabilecek farklar mevcut:

Eki Görüntüle 1968485
Hocam yazıcı geldi tabla ayarını falan yaptım sabahtan beri kullanıyorum fakat sanki nozzle modele değiyormuş gibi bi ses geliyor arada .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı