Yazılım alanı için atılan adımlar mantıklı mı?

AbdullahTeoman

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben 10. sınıfa giden bir ögrenciyim. Hedefim yazılımcı olmak. Üniversite kazanmak hedefim sayısalda 10-15 bin girip OBP 95 tutup olursa ODTÜ veya İTÜ olmasa en az 30 bin yapıp farklı bir üniversitede yazılım bölümünü kazanmayı hayal ediyorum. Şimdiden calışmalara az bucuk başladım. Sizce yaptığım mantıklı mı? Abilerim ya da ablalarım cevaplarsa sevinirim. Ha yazılımda oyun bölümü C++, Unreal Engine az bucuk bilgim vardır.

Öncelikle merhaba, ben 10. sınıfa giden bir ögrenciyim. Hedefim yazılımcı olmak. Üniversite kazanmak hedefim sayısalda 10-15 bin girip OBP 95 tutup olursa ODTÜ veya İTÜ olmasa en az 30 bin yapıp farklı bir üniversitede yazılım bölümünü kazanmayı hayal ediyorum. Şimdiden calışmalara az bucuk başladım. Sizce yaptığım mantıklı mı? Abilerim ya da ablalarım cevaplarsa sevinirim. Ha yazılımda oyun bölümü C++, Unreal Engine az bucuk bilgim vardır.

Oyun tasarım ile mi uğraşmak istiyorsunuz?

10'un yazında TYT'yi bitirebilirsin. Hem konu tekrarı gibi olur yapmış olduğun. 11'de başlayabilirsin AYT'ye. Gireceğin bölüm sıralaması zor prestijli bölümlerden.

Kodlama olarak Python'u yavaş yavaş kavramanız yararınıza olacaktır.

Dostum, ben 12. sınıf öğrencisiyim ve 8. sınıftan beri kodlama ve yazılıma inanılmaz bir ilgim var. Bu süreçte de kendimi geliştirmek için çok çalıştım. Ancak üniversitede bu alanda bir bölüm okumayı düşünmüyorum. Bunun yerine, gelecekte işime yarayacak bir bölüme yönelip boş zamanlarımda yazılım alanındaki becerilerimi geliştirmeye devam edeceğim.

Biliyorsun, Yapay Zeka alanı hızla ilerliyor. Artık yazılım dediğimiz o kodları birkaç saniyede üretebiliyor. Özellikle oyun sektörü için de çok güçlü yapay zeka yazılımları yakında karşımıza çıkacak. Bu nedenle, her gün sadece üniversite sınavında ilk 15 bine girmek için çalışmak bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü bu alanda gelecekte en büyük rakibimiz yapay zeka olacak ve kapasite olarak bizden çok daha önde olacaklar.

Ama diyorsan ki “Ben bu sektöre girmek istiyorum”, o zaman yapay zeka geliştirme alanlarına yönelmeni tavsiye ederim. Makine öğrenimi, doğal dil işleme (NLP) gibi alanlarda kendini geliştirmen çok önemli. Daha yaratıcı çözümler ve hızlı işlemler için Python’dan şaşma; bu dil hem esnek hem de yapay zeka kütüphaneleri açısından çok zengin bir kaynak. Hele ChatGPT'nin popülerliğiyle birlikte bu NLP'ciler deli gibi bu alanda kütüphaneler yaratmaya başladılar.

Dostum, ben 12. sınıf öğrencisiyim ve 8. sınıftan beri kodlama ve yazılıma inanılmaz bir ilgim var. Bu süreçte de kendimi geliştirmek için çok çalıştım. Ancak üniversitede bu alanda bir bölüm okumayı düşünmüyorum. Bunun yerine, gelecekte işime yarayacak bir bölüme yönelip boş zamanlarımda yazılım alanındaki becerilerimi geliştirmeye devam edeceğim.

Biliyorsun, yapay zeka alanı hızla ilerliyor. Artık yazılım dediğimiz o kodları birkaç saniyede üretebiliyor. Özellikle oyun sektörü için de çok güçlü yapay zeka yazılımları yakında karşımıza çıkacak. Bu nedenle, her gün sadece üniversite sınavında ilk 15 bine girmek için çalışmak bana pek mantıklı gelmiyor. Çünkü bu alanda gelecekte en büyük rakibimiz yapay zeka olacak ve kapasite olarak bizden çok daha önde olacaklar.

Ama diyorsan ki “ben bu sektöre girmek istiyorum”, o zaman yapay zeka geliştirme alanlarına yönelmeni tavsiye ederim. Makine öğrenimi, doğal dil işleme (NLP) gibi alanlarda kendini geliştirmen çok önemli. Daha yaratıcı çözümler ve hızlı işlemler için Python'dan şaşma; bu dil hem esnek hem de yapay zeka kütüphaneleri açısından çok zengin bir kaynak. Hele ChatGPT'nin popülerliğiyle birlikte bu NLP'ciler deli gibi bu alanda kütüphaneler yaratmaya başladılar.

Hayalerimle oynadın abi bari oyun yazılımına devam etsem.

Oyun tasarım ile mi uğraşmak istiyorsunuz?
Evet

Technopat Haberler

Geri
Yukarı