Yazılım Bilgisini Genişletme

İleride hangi dil uzerinde profesyonelleşmemi istersin.

• C++

Oy: 0 0,0%
  • C#

Oy: 2 50,0%
  • PHP

Oy: 1 25,0%
  • Javascript

Oy: 2 50,0%
  • HTML

Oy: 1 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    4
  • Anket kapandı .

Yusuf H.

Hectopat
Yer
Kayseri Melikgazi
Daha fazla  
Ben 5. sınıfta programlamaya başladım ve bu aralar kendimi sürekli geliştirme isteği içindeyim. Bir sürü yazılım dili var. C++ falan öğrenmek istiyorum ama PHP derslerim var. C# dersini yarıda bıraktım. PHP öğrendikten sonra nasıl devam etmeliyim? 8'e gidiyorum ve yaşıtlarım benden üstun yazılım dili biliyordur ve bende surekli iyi bir yazılımcı olma hissi var. Bilmiyorum ne yapacağımı. Epey makale okudum orada 1 2 dile odaklanın diyor. Ben C++, C#, HTML, PHP dillerini seviyorum ama nereden devam edeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer şuan da PHP öğreniyorsan daha sonrasında da Web geliştirebileceğin buna benzer dilleri ve araçları öğrenmeni tavsiye ederim. Ve küçük yaştan bunlara başlaman çok güzel. C++ şu aşamada zor olabilir senin için o yüzden öğrenilmesi daha kolay diller ile devam et. Başka soruların olursa yine cevaplarım .

Yazılımı sevmen çok iyi avantaj senin için. Yaşına rağmen yönelmen de çok güzel. Bence ilerlemek için projeler yap, kendini geliştir. C# yaygın bir dil zaten. Uygun projeler bulup, bunları kendin yazmaya çalışırsan sana faydası olacaktır.

Teşekkürler

Temeli ve Algoritmayı öğrenebileceğin en uygun dil C#. İçerisindeki componentler gayet stabilize edilmiş. Bazı şeylerin çalışma mantığını anlamak istiyorsan Console uygulamalarından başla. Sonra Forms Applications öğrenirsin gayet tanıdık arayüzü var. Forms üzerinden Veritabanı bağlantılarını da öğrenmeye çalış. Forms'dan sonra ( algoritmayı ve mantığı tam oturttuktan sonra) diğer programlama dillerine geçebilirsin. İstersen aynı dil üzerinden kendini geliştirip C++ veya şu an benim uzmanlaştığım WPF önerebilirim. Fakat WPF için sağlam İngilizce bilmen gerekiyor çünkü çok az Türkçe kaynak mevcut. WPF geçeceğin zaman bana bildirirsen sana 400 adet yazdığım program arşivimi atabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…