Yazılım sektörü asla ölmez merak etme sonuçta o yapay zeka kendini geliştiremiyor yazılımcılar geliştiriyor.
Bu doğru bir ifade değil. Mevcut durumda bile oldukça iyi kod yazabilen ve var olan kodları analiz ederek yeni özellikler ekleyebilen, hata giderebilen sayısız yüksek performanslı model var. Dahası, kendi kendini geliştirebilen ve kendi kendini eğitebilen modeller günümüzde bile bulunuyor, gelecekte ise büyük bir gelişim göstereceğini düşünüyorum.
Google’s DeepMind has revealed an AI model capable of teaching itself without human intervention. Find out more.
www.spiceworks.com
In the rapidly advancing world of artificial intelligence (AI), we are standing on the precipice of an exciting, yet daunting, newâ¦
medium.com
Answer (1 of 13): Autonomous recursive self-improvement in an AI model refers to a process where an AI system iteratively updates or upgrades itself to improve its performance, capabilities, or efficiency without human intervention. This concept is central to discussions about the development of ...
www.quora.com
Self-Improving AI: A Groundbreaking Advancement in Prompt-Based Learning, Revolutionizing the Capabilities of Artificial Intelligence.
newo.ai
en.wikipedia.org
Yukarıdaki konseptlerin yanı sıra GAN'a da bakmanızı tavsiye ederim:
en.wikipedia.org
Selamlar, YKS'den yeni çıkmış bir öğrenci olarak hangi mesleği seçeceğimi bilmiyorum. Sene boyun yazılım mühendisliği istedim ama rehber hocalarım bu sektörün yapay zeka ile 5-10 yıl içinde biteceğini, işsiz kalacağımı söyledi. Başka hangi meslek sevdiğimi bilmiyorum ve yazılımı da %10 istiyorsam %90'ı para içindi. Sizce yazılım sektöründe istihdam azalır mı? Ve hangi mesleğin geleceği vardır?
Asıl soruya gelecek olursak, para için bir mesleğin istenmesini tasvip etmiyorum. Elbette en nihayetinde amaçlardan birisi para ama bu amaç senin isteğinin %90'ını oluşturuyorsa bir daha düşün. Alanında gelişmeni sağlayacak olan ve seni asıl bilgiye (=para) ulaştıracak olan tutkun, bu tutkuya sahip olduğun durumda zaten bir mesleğin "bitecek" olup olmaması seni çok ilgilendirmez. Detaylıca araştır, tutkuyla bağlanabileceğin bir alan bul.
Yazılımın bitip bitmeyeceğine gelirsek, bu "yazılım"dan ne anladığınıza bağlı. Kod yazmak işin oldukça küçük bir kısmı, kastedilen buysa evet, hatırı sayılır düzeyde gerileyecek. Çoğunlukla unutulan ama bu alanın büyük kısmını oluşturan mühendislik, mantık, matematik becerilerine ve en nihayetinde insan ilişkilerine gelecek olursak; bu alan daha aramızda uzun bir süre var olacak.
Diğer alanlar üzerinde de benzer analizler yapabiliriz, yapay zekanın etki etmeyeceği bir sektör yok ve yazılım kesinlikle ilk elden yok olacaklardan birisi değil.