Yazılım biter mi?

Emin M

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 4060 laptop gpu intel core i713620h 16gb ram 1tb ssd

acer nitro v15 165hz
Meslek
yazılım öğrencisi
Yazılım 1.sınıf öğrencisiyim, gelecek konusunda çok kararsızım. Bu işi yapmayı istiyorum ama 4 sene sonunda kendimi geliştirsem dahi yapay zekanın işimi elimden almasını istemiyorum. Mantıklı düzgün cevap verebilir misiniz?

Yazılım 1.sınıf öğrencisiyim, gelecek konusunda çok kararsızım. Bu işi yapmayı istiyorum ama 4 sene sonunda kendimi geliştirsem dahi yapay zekanın işimi elimden almasını istemiyorum. Mantıklı düzgün cevap verebilir misiniz?
Hangi üniversitede okuduğunuza bağlı değişir, Boğaz içi yazılım okumuyorsanız karşınıza pek bir şey çıkmaz. İş imkanları daralır.

Bende 3. sınıf yazılım öğrencisiyim. Yapay zekayı kodlayanlar ve eğitenlerde birer insan. Kısacası birisi yapay zekayı eğitmediği sürece ya da geliştirmediği sürece işini alamaz. Zaten yazılım ölmeyecek işlerden birisi. Yapay zeka düzgün oyun veya kod yapamıyor. İçin rahat olsun. İyi akşamlar hocam.

Bende 3. sınıf yazılım öğrencisiyim. Yapay zekayı kodlayanlar ve eğitenlerde birer insan. Kısacası birisi yapay zekayı eğitmediği sürece ya da geliştirmediği sürece işini alamaz. Zaten yazılım ölmeyecek işlerden birisi. Yapay zeka düzgün oyun veya kod yapamıyor. İçin rahat olsun. İyi akşamlar hocam.

Teşekkürler hocam en azından sevdiğim işi yapmayı deneyeceğim hedef game developer olmak.

Yapay zeka bazı kesimlerin işini alacak bu doğru ama birçok kişiye de rahatlık sağlayacak.

Misal vereyim aklında bir proje var ama 3 4 kişiyle ancak yapabilirsin.
Yapay zeka sayesinde 3 4 kişiye gerek kalmadan aklındakini hayata geçirebilirsin.

4 yıl içinde büyük ihtimal yapabilir hale gelir.

Hocam ihtimaller var ama bence o kadar da yapamaz gibime geliyor. Yapay zeka eğiten insan olmazsa gelişmesi oldukça zor olur. Hem büyük oyun şirketleri oyun yaparken yapay zeka kullanmıyor. İşimizi alması zor olur.

Hangi üniversitede okuduğunuza bağlı değişir, boğaz içi yazılım okumuyorsanız karşınıza pek bir şey çıkmaz. İş imkanları daralır.

Boğaziçi yazılım okuacak kadar zeki olsaydım tıp seçerdim hocam teşekkürler mesaj için :d

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı