Yazılım biter mi?

Yapay zeka zaten bir yazılım. Yazılım biterse yapay zekada biter.

Başarılarınızın devamıyla.
Yazılım mesleğinin önünün açık olup olmadığıyla ilgili soru. İnsanlar zaten yazılımı bir anda bırakmayacak.

Yazılım 1.sınıf öğrencisiyim, gelecek konusunda çok kararsızım. Bu işi yapmayı istiyorum ama 4 sene sonunda kendimi geliştirsem dahi yapay zekanın işimi elimden almasını istemiyorum. Mantıklı düzgün cevap verebilir misiniz?

Hangi üniversitede okuduğunuza bağlı değişir, boğaz içi yazılım okumuyorsanız karşınıza pek bir şey çıkmaz. İş imkanları daralır.

Bende 3. sınıf yazılım öğrencisiyim. Yapay zekayı kodlayanlar ve eğitenlerde birer insan. Kısacası birisi yapay zekayı eğitmediği sürece ya da geliştirmediği sürece işini alamaz. Zaten yazılım ölmeyecek işlerden birisi. Yapay zeka düzgün oyun veya kod yapamıyor. İçin rahat olsun. İyi akşamlar hocam.

4 yıl içinde büyük ihtimal yapabilir hale gelir.

Yapay zeka bazı kesimlerin işini alacak bu doğru ama birçok kişiye de rahatlık sağlayacak.

Misal vereyim aklında bir proje var ama 3 4 kişiyle ancak yapabilirsin.
Yapay zeka sayesinde 3 4 kişiye gerek kalmadan aklındakini hayata geçirebilirsin.

Yapay zeka kendisi düşünemiyor onu bir kütüphane gibi düşünün insanların onlara verdiği bilgilerden çözüm üretiyor örneğin daha geçenlerde internette sadece yarım dolu şarap bardağı resimler olduğundan yapay zeka tam dolu şarap resmi üretemiyordu.

Yani aslında zaten o ona ezberletilen şeyleri tekrar eden bir robot yeni şeyler üretemez.

Yapay zeka kendisi düşünemiyor onu bir kütüphane gibi düşünün insanların onlara verdiği bilgilerden çözüm üretiyor örneğin daha geçenlerde internette sadece yarım dolu şarap bardağı resimler olduğundan yapay zeka tam dolu şarap resmi üretemiyordu.

Yani aslında zaten o ona ezberletilen şeyleri tekrar eden bir robot yeni şeyler üretemez.

Bende öyle düşündüğüm için bir tık o yüzden bu bölümü yazdım umarım öyle olur hedefim zaten game developer olmak olduğu için oyun sekötürünü yapay zeka ele geçirmesini çok mümkün olmadığını düşünüyorum.

Bende öyle düşündüğüm için bir tık o yüzden bu bölümü yazdım umarım öyle olur hedefim zaten game developer olmak olduğu için oyun sekötürünü yapay zeka ele geçirmesini çok mümkün olmadığını düşünüyorum.

Hocam siz yaptığınız iş'de başarılı olun her işte iş bulursunuz.

Yazılım 1.sınıf öğrencisiyim, gelecek konusunda çok kararsızım. Bu işi yapmayı istiyorum ama 4 sene sonunda kendimi geliştirsem dahi yapay zekanın işimi elimden almasını istemiyorum. Mantıklı düzgün cevap verebilir misiniz?
Bak önünde böyle bir örnek var:

Bir de diğer LLM'ler var, YZ değil aslında bunlar - o diğerleri böyle saçma cevaplar vermemek için o kadar çok eğitiliyor ve insanlar tarafından kontrol ediliyor ki süzgeçleri, kod kod, satır satır...

Sen iyi bir yazılımcı ol, C+ C# veya naylon python ile bir şeyler yap, bu sistemler ancak yardımcı olacak seviyedeler - kendileri düşünmeye başlarlarsa... işte o zaman siberpunk işle "Colossus: The Forbin Project" arası olacak, sana gene ekmek çıkar... zehirli de olabilir virüslü de, yenebilir RAT işte.

Bak önünde böyle bir örnek var:

Bir de diğer Llm'ler var, yz değil aslında bunlar - o diğerleri böyle saçma cevaplar vermemek için o kadar çok eğitiliyor ve insanlar tarafından kontrol ediliyor ki süzgeçleri, kod kod, satır satır...

Sen iyi bir yazılımcı ol, C+ C# veya naylon Python ile bir şeyler yap, bu sistemler ancak yardımcı olacak seviyedeler - kendileri düşünmeye başlarlarsa... İşte o zaman siberpunk işle "colossus: The forbin project" arası olacak, sana gene ekmek çıkar... Zehirli de olabilir virüslü de, yenebilir RAT işte.

Hocam açıkçası kendi kendine düşünme kısmı bana kafada kurma geliyor insanlık bunu yapamaz.

Bende 3. sınıf yazılım öğrencisiyim. Yapay zekayı kodlayanlar ve eğitenlerde birer insan. Kısacası birisi yapay zekayı eğitmediği sürece ya da geliştirmediği sürece işini alamaz. Zaten yazılım ölmeyecek işlerden birisi. Yapay zeka düzgün oyun veya kod yapamıyor. İçin rahat olsun. İyi akşamlar hocam.

Pollyannacılığa gerek yok yapay zeka işi bilgisayar üzerinden olan her sektörü çok feci daraltacak. Onu yapamıyor bunu yapamıyor lafı bir şeyi değiştirmiyor. Henüz yapamıyor çünkü daha 3-4 yaşında. Yapay zekayı çalışma ortamına sağlam bir şekilde entegre eden adamlar çok fazla etkilenmeyecektir ama işin amelelik kısmını yapan o çoğunluk maalesef işsiz kalacak evet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı