Yazılım biter mi?

• Konuyu başlatan Emin M
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 319
Hocam okulla beraber gitmek mi mantıklı yoksa kendi başına ilerleyip okulu sadece diploma olarak kullanmak mı?

Teşekkürler hocam her şey istediğimiz gibi olur umarım.

Örneğin yapay Zeka'nın en çok iş'i elden alacak denen tercümanlık için şu videoya bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası, 2027’ye kadar birçok sektörün yok olacağını ve bunun etkilerini hepimizin hissedeceğini düşünüyorum. Özellikle yazılım gibi alanların sona ermesi için makine öğreniminin gerçekten devrim niteliğinde bir seviyeye ulaşması gerekiyor. Ve bana kalırsa, o noktaya çok da uzak değiliz.
İnsanların pek farkında olmadığı şey şu: Yapay zekâ, “Genel Yapay Zekâ” (AGI) aşamasını geçip “Üstün Yapay Zekâ” (ASI) dönemine girdiğinde, bugünkü insan merkezli düzenimiz ciddi anlamda sarsılabilir. Düşünsene, kendi kendine öğrenebilen, insandan on bin kat hızlı düşünebilen ve kazandığı bilgiyi saliseler içinde başka bir yapay zekâya aktarabilen sistemlerle karşı karşıyayız. Böyle bir durumda, insanın onlarla rekabet etme şansı gerçekten kalmaz. Yapay zekâ sadece iki yıl önce basit matematik problemlerinde bile zorlanırken, bugün ileri düzey matematik sorularını çözebiliyor ve soyut düşünme yeteneği kazanmaya başladı. Bu gelişmelerin hızını görünce, açıkçası “yazılım mühendisliği bittiğinde insanlık da bitmiş olur” demekten kendimi alamıyorum. Bu konuyla ilgili çok ilginç bir makale var. İngilizce biliyorsan mutlaka okumanı öneririm. Yazarlardan biri Daniel Kokotajlo. Kendisi yapay zekâ alanında tanınan bir araştırmacı; 2022–2024 yılları arasında OpenAI’da yönetişim bölümünde çalışmış ve şu anda AI Futures Project’in başında. Gerçekten ufuk açıcı bir yazı.

Boğaziçi yazılım okuacak kadar zeki olsaydım tıp seçerdim hocam teşekkürler mesaj için :d
Eğer zorla yazılım okuyorsanız hiç kalkışmayın derim :) Diploma alsanız bile okuduğunuz üniversiteye bağlı olarak iş teklifleri alırsınız. Yerinizde olsam bırakır 1 sene daha çalışıp tıp kazanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı