Yazılım dili tercihi ne olmalı?

1Beyefendi

Centipat
Ben HTML öğrendim. Sonra Python öğrendim (başlangıç düzeyi). Sonra JavaScript öğrenmeye çalıştım olmadı.
Kafam bayağı karışık. Uygulama ve hile gibi konularda bilgim olsun istiyorum.
Her şeye açığım ama CSS olmasın (sıkıcı bayağı).

O sıkıcı, şu olmadı, bunu yapamadım gibi bahaneleri bırakırsan biraz ilerleyebilirsin. CSS'ten nasıl sıkıldın anlamadım bu arada. C# dene bakalım. Basit form uygulamaları yapmaya çalış.

Bu bilgi bolluğunda öğrenememeniz ilginç, sene 2010'lar oynadığım oyuna hile geliştirmek için programlama öğrendim ama nasıl öğrendim? Google yazdığım ilk cümle "program yazma programı" ameleliğe bakar mısın? Öyle böyle zar zor vb6'yı keşfettim, asla kitaba uygun öğrenmedim çünkü sabırsızdım hemen ihtiyacım olan şeyleri öğrenip amacımı gerçekleştirmeliydim, öyle de oldu yamalı don gibi istediğim şeyi yapmıştım. Zamanla kendimce doğru öğrenme metodunu keşfettiğimde ipin ucu koptu ve buralara kadar geldim. O zamanlar böyle forumlar vs bilmiyorum tabii, konu açıp nereden başlamalıyım? Diye kimseye de soramadım. Deneme yanılma ve Google da deli gibi araştırmalar yapmak, saatlerce anlamadığım İngilizce videoları izleyip teker teker yaptıklarını yapıp anlamaya çalışmak falan.

Hani diyeceğim o ki ya gerçekten çaba gösterip anlamaya çalışmıyorsunuz ya da sizde kafa yok. Ben ilk seçeneğin geçerli olduğunu düşünüyorum.

Şu an yapmak istediklerini Python karşılıyor, ancak hile geliştirmek konusunda memory management, Win32 API, PE file format vs. gibi konularda bilgin olmalı, bunu da C ile haşır neşir olarak daha iyi öğrenirsin, C++'ya gerek yok OOP ihtiyacın olmayacak.

Temel dediğiniz ne oluyor?
Programlama nedir? Yazılan programlar nasıl çalışır? Ram nedir? Değişkenler ram'de nasıl yer eder? Heap ve stack nedir? Fonksiyonel programlama, yapısal programlama, nesne yönelimli programlama nedir? Compiler nedir, interpreter nedir? Aralarındaki farklar nelerdir? Weak typed diller ve strong typed diller nedir aralarındaki farklar nelerdir? Statik ve dinamik değişkenler nedir, aralarındaki fark nelerdir? Döngüler nasıl çalışır? Bu liste daha uzar. Bunları herhangi bir dili öğrenirken öğrenebilirsin. Başlangıç dili olur bu dil, amacı temel bilgileri öğrenmektir üstünde uzmanlaşmaya çalışmazsın eğer alanın için gerekli değilse. Buna en uygun diller *benim fikrime göre* C/C++, C# ve Python. Daha net kuralları olan dilleri, bu temelleri öğrenirken tercih ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı