Yazılım dillerinin zorluk sıralaması nasıldır?

KAPARU

Centipat
Yer
Konya
Konulara bakıyordum bir baktım da yazılım dillerinin zorluk sıralamasını söyleyen olmamış size göre sıfırdan yazılım öğrenecek birisi nereden hangi dilden başlamalı ne bilmeli ve yazılım dillerinin zorluk sıralaması nasıldır?

Yazılım öğrenmeye başlamadan önce öğrenmesi bilmesi gerekenler:
Algoritma.

Örnek programlama dil sıralaması:
Kolay: HTML.
Orta: C+
Zor.
Üst düzey:

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorluk göreceli bir durumdur, o yüzden sıralama yapılması doğru değil. Forumun %99'una sorarsan en kolayı Python derler ama çoğu kişi Python ile yaptığı proje gösteremez.

Konulara bakıyordum bir baktım da yazılım dillerinin zorluk sıralamasını söyleyen olmamış size göre sıfırdan yazılım öğrenecek birisi nereden hangi dilden başlamalı ne bilmeli ve yazılım dillerinin zorluk sıralaması nasıldır?

Algoritma.

Zor.
Üst düzey:
Ben Python'u seviyorum,ve bana kolay geliyor.Ama zorluk sıralaması yok,herkese farklı.

Zorluk sıralaması diye bir şey olmadığı için söyleyen olmamıştır.

Algoritma.

Zor.
Üst düzey:
Bir şeyi düzeltmek istiyorum. HTML bir programlama dili değil, işaretleme dilidir. Genel prosedürde de kendisi işaretleme dili olarak geçer. Çünkü sadece HTML ile kendi kendine çalışan bir program yazılamaz.

Alakasiz ama sunu diyeyim belki ogrenme asamasindasinizdir. Yazılım dili yazilimci yapmaz kimseyi. 1 senede 3 4 dil kullandim üniversitede hiçbirini öğrenmek de cok zor değil. Algoritmalar, düşünme sekilleri vb birini yazilimci yapar. Dil bakmaktansa önce yapacaginiz isi secin. Oyun tasarimi icin C++ mesela. Eger kararsizsaniz is konusunda Javascript seçilebilir esnek oldugu için. Eğer yapay zeka diyorsaniz Python olur. Sadece araç bu diller.

Çünkü sadece HTML ile kendi kendine çalışan bir program yazılamaz.
Bir şeye programlama dili demek için kendi kendine çalışmasına gerek yok. İşlevsellik sunabilmesi gerek. HTML işlevsellik sunamadığı ve döküman oluşturmaya yaradığı için işaretleme dili adı. Kendi kendine çalışamadığı için değil. Değişkenler yok, looplar yok, conditionlar yok... Sadece döküman ve hiperlinkler var.

Eğer kendi kendine çalışan program yazılamayan dilleri programlama dili diye sınıflandırmayacaksak, Java da programlama dili değil çünkü java'da yazdığın şeyler çalışmak için JRE'ye ihtiyaç duyuyor. Kendi kendine çalışamıyor. Python aynı şekilde. Çalışmak için interpreter'a ihtiyacı var. JavaScript yine aynı şekilde.

Bir şeyi düzeltmek istiyorum. HTML bir programlama dili değil, işaretleme dilidir. Genel prosedürde de kendisi işaretleme dili olarak geçer. Çünkü sadece HTML ile kendi kendine çalışan bir program yazılamaz.

Salladım zaten kafadan hocam.

Yazılıma başlayacak biri yazılıma başlamadan önce neler öğrenmeli algoritma İngilizce falan.

Salladım zaten kafadan hocam.

Yazılıma başlayacak biri yazılıma başlamadan önce neler öğrenmeli algoritma İngilizce falan.
The Odin Project'e göre:
  • Unix temelli bir işletim sistemini kullanmayı öğrenmek (MacOS ya da Linux)
  • Temel seviyede shell programlama
  • Git
  • HTML/CSS hakkında temeller

Tabii hepsinden önce İngilizce. Bunun yanısıra algoritma falanı anlamak için önce bir dil bilmek gerekiyor.

The Odin Project'e göre:
  • Unix temelli bir işletim sistemini kullanmayı öğrenmek (MacOS ya da Linux)
  • Temel seviyede shell programlama
  • Git
  • HTML/CSS hakkında temeller

Tabii hepsinden önce İngilizce. Bunun yanısıra algoritma falanı anlamak için önce bir dil bilmek gerekiyor.
Herkesin web dev olmak istediğini sanmıyorum. İlk üç okay ama onlarında ikisi programlama değil zaten.

Konu sahibi için; Temel konseptleri öğrenmen lazım. Programlama nedir, ne değildir? Bilgisayar programı nasıl çalıştırır? Bellek nedir, heap ve stack nedir farkları nedir? Algoritma nedir? Veri yapıları nedir? Sonra alana yönelik gidersin. Temel konseptleri bilmeden alan öğrenmek genelde ezbere oluyor. Bir şeyler yapıyorsun ve bir şeyler oluyor ama niye neden yaptığını bilmiyorsun, ezberlediğini yazıyorsun gibi oluyor.

Başlangıç dili önemli değil. Genel programlama dillerinin hepsinde temellerde aynı şeyleri yapacaksın zaten. Looplar vs vs. Mantığı kavrayınca başka dile geçtiğinde de zorlanmıyorsun temel syntax öğrenirken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı