Yazılım dünyasında Python'a saygı duyuluyor mu?

Evet, script dilleri fazla RAM tüketimine mahkumdur çünkü ekstra olarak yorumlayıcıya ihtiyaç duyarlar...
Aslında bu biraz da Python kaynaklı, Java da yorumlanan bir dil ama Java kodları hem JVM'in anlayacağı bir Bytecode'a derleniyor hem de JVM tarafından yorumlanıyor. Fakat Py'de böyle değil. Py derlemeden yorumluyor.

Hocam genellikle arkadaşların dediği gibi basit gibi gözüküyor ama zor. Python bilmiyorum, öğrenmeyide düşünmüyorum. Çünkü yavaş ve benim geliştirdiğim projeleri oradan geliştirmek çok zor.

Python' a basit ve kolay diyen herkes programlama üzerinde hiçbir uzmanlığı olmayan ve ne dediği hakkında da hiçbir şey bilmeyen cahil insanlardır.
Python'a komplike ve zor diyen herkes programlama üzerinde hiçbir uzmanlığı olmayan ve ne dediği hakkında da hiçbir şey bilmeyen cahil insanlardır.

Son düzenleme:
Python bir yazılım dili değil. Scripting dili. Javascript de öyle. HTML ise daha da basitinden bir markup dili. C bir yazılım dili. Rust bir yazılım dili. PHP değil mesela, script o.
Yazılım dili: Programı derlersin, direkt işlemcide çalışır.
Scripting dili: Kodunu bir başka yürütücü program yorumlar ve çalıştırır.
Markup dili: Bir başka programa konfig falan sağlarsın görüntüyü nasıl göstereceğine dair.

Öyle. Kod üzerinde hızlıca değişiklik yapıp, modüllerle yapacağın programı hızlıca yaparsın. Kısıtlamalar da var tabii. Yaptığın program 50 GB RAM kullanınca ağzını açıp bir şey deme hakkın olmaz ama.

Python'da hello world programı 60 MB RAM kullanır. C ile yazdığında kilobaytlar...
peki Java ne oluyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı