Yazılım için en fazla 45 bin TL laptop tavsiyesi

Bütçe
en fazla 45 bin
@DarkDeveloper kesinlikle bu https://www.hepsiburada.com/asus-tu...pgwy2R0MH5ZPGcxOOVRoCn9gQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
R9 7940HS i9 13900H dan daha iyi bir islemci + RTX 4070 varken 3000 serisi almaniz. Mercedes E klasse almak varken higline passat almakla aynı.
Hocam sizin laptop galiba, ne zamandır kullanıyorsunuz? Isınma, ışık sızması, ölü piksel tarzı bir şey aldınız mı? Kasa kalitesi nasıldır? Adaptörü kaç watt? Şarj süresi nasıl ? (çok önemli değil şarj) Ram yükseltmesi ve ssd yükseltmesi yapılabilir mi?

Hocam sizin laptop galiba, ne zamandır kullanıyorsunuz? Isınma, ışık sızması, ölü piksel tarzı bir şey aldınız mı? Kasa kalitesi nasıldır? Adaptörü kaç watt? Şarj süresi nasıl ? (çok önemli değil şarj) Ram yükseltmesi ve ssd yükseltmesi yapılabilir mi?

Kasa kalitesi: 10 yillik bir lenovo kullanici olup bu urune gecen biri olarak kasa kalitesinin gercekten tatmin ettigini soyleyebilirim. Tamam plastikler var ama kapaginin aliminyumu guzel ve sik duruyor.

Isinma: Kesinlikle yok laptobumun suana kadar 10 saatlik oyun sonundaki rekor sıcakligi cpu 72 gpu 70

4070 kasaların sogutmasi gerçekten iyi

Panel:

Ips panellerin hepsinde isik sizmasi var ana minimum seviyede gormuyorsunuz bile, rahatsiz etmiyor.

%100 sRGB bir panelden bahsediyoruz tabiki kaliteli ve olu piksel kesinlikle yok.

En iyi kisimlarindaj biri: Sarj
Asus TUF gecmis serilerden beri batarya omru olarak en iyi olan cihazlari uretiyor. TUF 2022 de en uzun batarya omru veren cihazdi(gaming bir laptop olarak tabii ki.) Suanda rahatlikla ekran %70 klavye isigi acik 7 saat batarya omru cikariyor.

Yukseltme olarak tamamen ozgursunuz benim bilgisayarim 512 olarak geldi suan 2.5 Terabayt :D ramde de 128 e kadar destekliyor sanirim.

Hocam anlattığınız laptop tam bana göre. Ekranı 1080p ama çok önemli değil gayet iyi. Siz hepsiburadadan attığınız linkten mi aldınız laptopu? Ne zamandır kullanıyorsunuz?

Alali 1 ay civari olmustur. Hb den aldim ama satici baskaydi.
Hocam iyi güzel laptop da asus tuf yerine rog daha mantıklı değil mi? Bir de 4070 aşırı gerekli değil benim için 3060 bile ihtiyacımı görüyor. Tasarımı da hep yermişler internette. Bilmiyorum aslında bunun 3060lı veya 3070li versiyonunu 32 ram 1 tb ssd ile almak daha mantıklı geldi. Tabii ekran da 1080p ile 2k arasında fark olur mu bilmiyorum yazılım açısından hiçbir fark olmaz gibi. Gözü yormasın parlak olsun yansımasın yeter aslında.

4070 ASUS iyidir.
tuf
Bununla arasındaki fiyat farkına değer mi diyorsunuz hocam?

Alali 1 ay civari olmustur. Hb den aldim ama satici baskaydi.
Ekran kartı kaç watt? Bu laptopu alacağım sanırım uzun ömürlülük açısından çok mantıklı gibi geldi. Hem işlemci hem ekran kartı. Ram + ssd arttırırım bir süre sonra. Canavar gibi olur yıllarca kullanmalık laptop.

Son düzenleme:
Hocam iyi güzel laptop da asus tuf yerine rog daha mantıklı değil mi? Bir de 4070 aşırı gerekli değil benim için 3060 bile ihtiyacımı görüyor. Tasarımı da hep yermişler internette. Bilmiyorum aslında bunun 3060lı veya 3070li versiyonunu 32 ram 1 tb ssd ile almak daha mantıklı geldi. Tabii ekran da 1080p ile 2k arasında fark olur mu bilmiyorum yazılım açısından hiçbir fark olmaz gibi. Gözü yormasın parlak olsun yansımasın yeter aslında.
Hocam eğer ki TUF olan 3050 olsaydı ROG olan 3060 olsaydı ROG alınırdı. Aralarındaki tek fark marka sonuçta ikiside Asus ve ayrıca TUF olan gayet iyi 4070 ve R9 7940HS ikilisi sizi uzun süre götürür.

Hocam eğer ki TUF olan 3050 olsaydı ROG olan 3060 olsaydı ROG alınırdı. Aralarındaki tek fark marka sonuçta ikiside Asus ve ayrıca TUF olan gayet iyi 4070 ve R9 7940HS ikilisi sizi uzun süre götürür.
Aynen hocam fiyat çıkabileceğim en fazla fiyat olduğundan biraz tereddüt ettim acaba bu kadar para vermek yerine daha düşük bir şey mi alsam diye. Ancak bu model gayet yeterli görünüyor kasa, soğutma vs. açısından. İşlemci ve ekran kartı çok çok iyi benim için ram + ssd takviyesiyle uzun bir süre götüreceğini düşünüyorum. Ekranın 1080p olması bana çok etki etmiyor gibi ayrıca şarjı da güzel gidiyor.

TUF laptopu alacağım yüksek ihtimalle ancak şu an bütçem yetmiyor Eylül 15 civarında alabilirim gibi. Büyük bir artış yaşanmaz umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı