Yazılım için lise seçimi

Ardaq08

Decapat
Katılım
13 Şubat 2021
Mesajlar
77
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Ben 8.sınıf öğrencisiyim ve bu sene LGS'ye gireceğim ortalamam çok iyi değil ve bundan dolayı ortalamayla bir liseye girmeyi düşünmüyorum. Ayrıca yapmak istediğim meslek yazılım fakat şöyle bir düşündüğümde hiçbir şey bilmiyorum, ingilizcem sadece soru çözebileceğim kadar doğru düzgün cümle kuruyorum ama biraz mantıksız oluyor. Yazılımda bildiğim kadarıyla yazılımla ilgili bir şey yaparken İngilizce lazım, bunun için sosyal bilgiler lisesi düşündüm ve daha önce baktığım birkaç yerde yazılımın liseyle alakalı olmadığını, üniversiteyle ilgili olduğunu duydum. Ne kadar doğrudur bilemem tabii ki de buradan alacağım kararla bir lise seçmeyeceğim ama çok merak ettim. Yazılım için hangi liseyi tercih etmeliyim?
 
Meslek lisesi tabii. Bende 8. sınıfım. İTÜ MTAL bilişim alanını tutturmayı hedefliyorum. 1 yıl hazırlık ingilizcesi var.
 
Öncelikle merhaba. Ben 8.sınıf öğrencisiyim ve bu sene LGS'ye gireceğim ortalamam çok iyi değil ve bundan dolayı ortalamayla bir liseye girmeyi düşünmüyorum. Ayrıca yapmak istediğim meslek yazılım fakat şöyle bir düşündüğümde hiçbir şey bilmiyorum, İngilizcem sadece soru çözebileceğim kadar doğru düzgün cümle kuruyorum ama biraz mantıksız oluyor. Yazılımda bildiğim kadarıyla yazılımla ilgili bir şey yaparken İngilizce lazım, bunun için sosyal bilgiler lisesi düşündüm ve daha önce baktığım birkaç yerde yazılımın liseyle alakalı olmadığını, üniversiteyle ilgili olduğunu duydum. Ne kadar doğrudur bilemem tabii ki de buradan alacağım kararla bir lise seçmeyeceğim ama çok merak ettim. Yazılım için hangi liseyi tercih etmeliyim?

Kozmos yazılım liseli var. Özel lise. Benim arkadaş gidiyordu.
Türkiye'de başka yazılım liseli var mı bilmiyorum.

Şunu da ekleyeyim: Lise, seni üniversiteye hazırlar. Doğrudan mesleğine etki etmez.
 
Açık öğretim lisesi okuyabilirsin. Belki bir iş bulup hem çalışıp hem de okuyabilirsin. Eğer gayret edip çalışırsan 3.5 yılda mezun olabilme şansın var. Alan yok bölümünü(Anadolu) tavsiye ederim. Ayrıca 1 milyon yazılımcı projesine katılarak kendini yazılım üzerinde geliştirirsin.

Veya sadece ders çalışarak üniversite sınavına rahat bir şekilde çalışabilirsin. 4 yıl boyunca üniversite sınavına çalışırsan seni deli eder. Yani konular baya bir oturur. Ama bana göre 2 yıl ders çalışmak yeterli.

Ama iş bulup çalışmak zor senin yaşındakiler için ama ders çalışmak için büyük bir fırsat. Tek eksik sorularını sorabileceğin hoca lazım. Onu da bulursan bir sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.

Evet, İngilizce kaynak daha çok ama İngilizce bilmek lazım. Ama makale okuyabilmek için İngilizce düzeyin baya bir gelişmiş olmalı. Dediğim gibi 1 milyon yazılımcı projesi işe yarayabilir. Bilemediğin bir yer olursa burada konu açıp sorabilirsin.

Birde yazılımda hangi bir bölüm istiyorsun(WEB tasarım, gömülü sistemler, masaüstü uygulaması vb.)?
 
Kozmos yazılım liseli var. Özel lise. Benim arkadaş gidiyordu.
Türkiye'de başka yazılım liseli var mı bilmiyorum.

Şunu da ekleyeyim: Lise, seni üniversiteye hazırlar. Doğrudan mesleğine etki etmez.
Güzel fikir ama ben ankaradayım ve o lise istanbulda
Bir de yazılımda hangi bir bölüm istiyorsun(web tasarım, gömülü sistemler, masaüstü uygulaması vb.)?

Gömülü sistemler ve masaüstü uygulaması diyebilirim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı