Yazılım için MacBook Air alınır mı?

M1 çipli Mac'ler gayet uygun cihazlar günümüzde. Fiyat için konuşmuyorum, Türkiye'de yaşıyoruz. Yalnız M1'lere sonradan RAM eklenemiyor, alacaksan 16 GB modelini al.

Size uygun olan Air serisi. Ama M1 çipe bulaşmayın derim. Daha yeni bir teknoloji, uyumluluk sorunları var.
Apple alınacaksa M1 alınmalı şu an. İntel işlemci performans olarak yetersiz kalıyor. Tabiki M1'in de şu an bazı hataları var ama ciddi sorun teşkil etmiyorlar. Ben şu ana kadar iki ufak sorun yaşadım; App Store oyun kısmında çöküyor ve Garageband'da bazen aniden ses gidiyor, aç kapa yapınca düzeliyor. Onun dışında Wi-Fi problemi falan yaşamadım. Isınma konusunda da 2015 MacBook Pro'nun fanlarını coşturan Zoom+Safari+Chrome+Word+Spotify kombinasyonunda veya Garageband'da ısınmıyor, 4K video izlerken ise azıcık ılınıyor altı :D

Su an halihazırda şirketimin verdiği M1 Air kullanıyorum. Yazılım konusunda herhangi bir performans sorunu yaşamadım. Isınma durumu da yok. Data processing ile ilgili tez için calistirdigim scriptler de oldu sorunsuz akti. Fakat M1 serisinin kendi kronik sorunları var. Bluetooth'larin kopup durması, Wi-Fi bağlantısında modemlere bir bağlanıp bir bağlanamaması. Servis ile de görüştük şu sıralar güncelleme bekliyorum toparlaması için bilginiz olsun.

Ne oldu? Son durum nedir? Çözüldü mü bağlantı sorunları?

Ne oldu? Son durum nedir? Çözüldü mü bağlantı sorunları?
Bir süre idare edip beklemeye çalıştım fakat cihaz değişikliği yaptık. Cihaz değişikliği sonrası sorunlarla çok karşılaşmadım. Cihaz temelinde bir şey olabilir. Diğer forumlardaki mesajlara da bakmak lazım herkeste düzelme olmuş mu diye.

Su an halihazırda şirketimin verdiği M1 Air kullanıyorum. Yazılım konusunda herhangi bir performans sorunu yaşamadım. Isınma durumu da yok. Data processing ile ilgili tez için calistirdigim scriptler de oldu sorunsuz akti. Fakat M1 serisinin kendi kronik sorunları var. Bluetooth'larin kopup durması, Wi-Fi bağlantısında modemlere bir bağlanıp bir bağlanamaması. Servis ile de görüştük şu sıralar güncelleme bekliyorum toparlaması için bilginiz olsun.
Hocam yazılım için küçük gelmiyor mu?

Eskiden Air ile Pro arasinda daglar kadar fark olurdu ama artik bu tamamen degisti. M1 islemcili Pro ile Air neredeyse ayni.
Sizin durumunuzda 16GB ve M1 islemcili Air tercih edebilirdim.
Su anda ben 2021 Pro kullaniyorum, M1 Pro islemcili olan cihaz. Akiyor gidiyor, hic kasma yavaslama hic bir sorun yasamadim. Gayet iyi.
Maddiyat el veriyorsa Air tavsiye ederim. Bu M1 islemciler ciddi isler yapabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı