Yazılım için meslek vs Anadolu lisesi

ahmet_musab

Centipat
Daha fazla  
Evet forum aylar belki de yıllar sonra buralara bu sefer lise için, hedef için düştüm. Şimdiden berbat Türkçem için özür dilerim. Konuya geçelim.
8.sınıfa gidiyorum bilişim bölümünü yazılım olarak hedefliyorum.
Bunun hakkında uzun süre araştırma yaptım ve yazılımın bana uygun olduğunu seçtim ama bir sıkıntı var. Ahaa.

Yazılım için meslek mi? Anadolu mu?
Bakın benim denemelerim pek iyi değil bazıları 345,370 alınca ağlar sinir krizi geçirir ama ben 320 alırım. Vallahi keşke de 370 alıp ağlasam.
Tamam LGS hedefimiz 320 obpmiz ise büyük ihtimal 80-84 civarı bir şey yaparız matematiğe şimdiden çalışıp(ki en son son gece çalışıp 50 almıştım).

Ama işte sıkıntı matematik bende bu dersin zerresi yok. En azından temel işlem yeteniği var yani bir zahmet.
Rehber hocam benim mesleğe gitmemi Anadolu'da sayısala dayanamayacağımı söylüyor.
Ankara, keçiörendeğim. Yenimahalleye de çok yakınız.

Sizce meslek, değer mi? Bir alanda günde bilmem kaç saat eğitim görmek? Aynı kafada arkadaşlarla proje geliştirmeye çalışmak, değer mi?
Beyefendilerle, kızlarla bir Anadolu mu, değer mi 4 sene mutluluk, değer mi bir üniversite için her sabah matematiğe küfrederek kalkmak, yaşamı, amacı sorgulamak?

Bunlar benim hedeflediğim liseler:

Anadolu'yu düşünürsem:
Matematiği bir yılda zorlarız. Hocamız müfredata baktığında, soruları hazırladığında hep şunu der ah kerim hocam:"ben size b unalrı sorsamda gine kalacaksınız. Geçen geçecek, kalan kalacak"

"Her zaman meslek, sadece meslek"dersek:
Bu sefer seçenek çok!
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Taban Puanı 2024 | Yüzdelik Dilimi | Başarıları ortalaması olarak OBP ile de alınıyor sanırım(emin değilimya hani) 84.10 OBP'siz buraya bakmayın alıyorsada.
Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 75'lik ama bu bir proje okuludur ve evet buradada bir kısım 380'lerle geliyor.(75 obpsi)
Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "320" puan bu da OBP'siz Keçiören'de bir hedef.

Sizce hangisi daha mantılı?

Size son şunu söyleyeyim kesinlikle çok kaba ya da gereksiz yere millete sataşan biri değilim gayet normal bir insanım ve bıçaklanma ihtimalim pek yüksek olmasa aslında meslek hmm.

Bas geç...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Lise gerçekten de zor ben 9. sınıfta kaldım eğer derslerin biraz da olsa kötüyse Anadoluya geçmeni hiç önermem bir de meslek üzerinden gitmek istiyorsan kesinlikle Meslek Teknik Anadolu öneririm ama lütfen iyi ve nitelikli bir yer olmasına özen göster.

Yeni sistem geldi Anadolu liselerinde birçok öğrenci kaldı. Bunlara dikkat ederek kararını ver. Birçok arkadaşım da kaldı bende bu sene kalmamak için MESEM'e geçicem.

Yeni sistem geldi Anadolu liselerinde birçok öğrenci kaldı. Bunlara dikkat ederek kararını ver. Birçok arkadaşım da kaldı bende bu sene kalmamak için MESEM'e geçicem.

Arkadaş haklı, benimle birlikte yeni sistemde bir çok arkadaşım sınıfta kaldı. 500 tane 9. sınıf vardı 52 tanesi sınıfta kaldı… Eğitim sistemimiz o kadar kötü ki bu konu hakkında konuşamayacağım bile.

Dostum Lise gerçekten de zor ben 9. sınıfta kaldım eğer derslerin biraz da olsa kötüyse Anadolu'ya geçmeni hiç önermem bir de meslek üzerinden gitmek istiyorsan kesinlikle Meslek Teknik Anadolu öneririm ama lütfen iyi ve nitelikli bir yer olmasına özen göster.

Önerin için çok teşekkür ederim. Benim şu anda matematik(50) hariç ve din kültürü(hoca 89 girmiş) hariç bütün derslerim şükür 90-100 civarında büüyk ihtimal LGS pek iyi gelmeyecek ama bu sene matematiği şimdi erkenden çalışıp ki son gün çalışarak 50 aldım 75-80 filan yapacağız o zaman gazi mesleğe hiç olmazsa şehit Mehmet şengüle gideceğim OBP ile.

Yarın tüm erkekler olarak(ciddiyim kız yok) şehit Mehmet şengüle geziye gideceğiz inşallah OBP'si armamışsa(aslında bir 80'e artsa hiç de fena olmaz daha akıllı bir sınıfta okuruz) çok fazla 80'i geçmezse belki de orada OBP ile okumayı hedeflerim.
Dediğim gibi sadece matematik kötü bu yüzden Anadolu'da da 4 yıl sabah söverek uyanmak istemiyorum matematiğe.

Yarın size bildireceğim.
Umarım düşündüğümden iyi geçer ve hoca bana obpmiz 80 oldu der(garanti 80 OBP yaparız ama 83 ten sonrası biraz imkansıza girer).

Yahu bu yeni sistem ne açıktada okumak zorlaşmış bunun ile ilgli bir şey mi yoksa dersler ile ilgli mi ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı