Yazılım için üniversite şart mı?

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
YKS Öğrencisi
Bazı insanlardan duyuyorum yazılım için üniversite okunmaz lise 1 de 2 de başla vs. ama sizce doğru mu bu? Bende üniversite ile yazılımın tamamen öğrenilemeyeceğini düşünüyorum ve kendim öğrenmeye çalışıyorum. İlla bir üniversite şart mı?

Bazı insanlardan duyuyorum yazılım için üniversite okunmaz lise 1 de 2 de başla vs. ama sizce doğru mu bu? Bende üniversite ile yazılımın tamamen öğrenilemeyeceğini düşünüyorum ve kendim öğrenmeye çalışıyorum. İlla bir üniversite şart mı?
Şart degil ama kesinlikle önemli. Hem ayrıntıyı öğrenirsiniz hem takip edecek bir yolunuz olur. Diploma almaniz da cabası.

Bence kısmen doğru ama projelerine güvenirsen değil ben okumadım İsveç'te yaşıyordum son 2 yıldır türkiyedeyim.

Değil. Kendin de öğrenebilirsin. Kitapları var kursları var. Onlar da yetmicek kendini geliştireceksin. Ama gerçekten bu hemen olan bir istek değil azim ve çalışma lazım.

Hayır. Üniversitenin neredeyse hiç bir katkısı olmuyor bu alanda. Sizi işe alırken github profilinize vs. Bakacaklar. Diplomaya değil.

Üniversitenin bence adamakıllı tek faydası çevren oluyor ki oda her üniversitede yok zaten ha bir de disiplin çok yoksa biraz disiplin katar onun dışında internet çağın en büyük teknolojisi zaten öğrenilemeyecek bilgi yok.

Üniversite eğitimi alanla almayanın çok farkı olur illa yazılım için demem, en basitinden Word üzerinden ödev hazırlaya hazırlaya istemesen bile akademik tarzda bir şeyler yazmayı öğrenirsin, 30-40 yaşına gelmiş 'gitmice, gelmicek, yapmicak" tarzı yazan insanları görmek hiç hoş değil. Yine üniversiteye gitmeden oradaki eğitimin sana yetmeyeceğine nasıl kanaat getirdin ilginç. Son olarak Türkiye'de üniversiteler ücretsiz, sevdiğin bir alanla ilgili ücretsiz 4 yıl eğitim alacaksın, bunu sorgulaman bile gereksiz, git oku, hem ücretsiz eğitimini al hem arkadaş çevresi edin hem de diploman olsun.

Üniversite ile yazılım tamamen öğrenilmez zaten. Kişiye kalıyor yine. Yoksa üniversitedeki derslerin çok azı yazılım.
1707509649729.png

Bilgisayar Mühendisliği Dersleri | Mühendislik Fakültesi

Bu derslerin çoğu boşa giden zaman mesela. Bu sürede meslek hakkında daha iyi şeyler yapılabilir.
Ama üniversite okumanın kişiye büyük katkıları var tabiki. Tamamen boş değil. Birçok da program var kişinin kendini geliştirebileceği.

Hem akıllı insanlara denk gelirseniz ileride proje yapacak arkadaşlara sahip olabilirsiniz.

Üniversite ile yazılım tamamen öğrenilmez zaten. Kişiye kalıyor yine. Yoksa üniversitedeki derslerin çok azı yazılım.
Eki Görüntüle 2111904
Bilgisayar Mühendisliği Dersleri | Mühendislik Fakültesi

Bu derslerin çoğu boşa giden zaman mesela. Bu sürede meslek hakkında daha iyi şeyler yapılabilir.
Ama üniversite okumanın kişiye büyük katkıları var tabiki. Tamamen boş değil. Birçok da program var kişinin kendini geliştirebileceği.

Hem akıllı insanlara denk gelirseniz ileride proje yapacak arkadaşlara sahip olabilirsiniz.
Universite okumanın tek amacı yazılım öğrenip iş yapmak mı? Boş dersler olsa da çoğu önemli. Matematik önemli, fizikte manyetizma önemli, ingilizcede adam gibi yazı yazmayı öğrenmek önemli, algoritmalar önemli... En önemlisi de belki de çalışarak geçecek 40 sene öncesindeki son sosyal ortam olması. Hem arkadaş hemde çevre ediniyor insanlar. Bu kadar dümdüz bakmak saçma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı