Yazılım ile ilgili bölüm önerisi

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PNY RTX 3060 12GB
Ryzen 5 5000
Ballistix 3200mhz 8x2
Dostlar kendim yazılım öğrenmeye başlayacağım ve bununla bölüm kombinasyonlamak istiyorum, her iki konuda da tavsiyleriniz nelerdir?
Yardımcı olabilecek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sektör bitik okuyacaksan boşuna okursun. Git KPSS atanma ihtimali yüksek hukuk tıp vb. bölümlere yönel hemde erken emekli oluyorsun yeşil pasaport vs. gerisini saymıyorum...
Biglisayar-Yazılım-Bilişim alanlarında mühendislik bölümlerinden birine gireceksin, gerisi kendini geliştirmen
Dostlar zaten yazılım bölümü kazansam söyler miyim

Sektör bitik okuyacaksan boşuna okursun. Git KPSS atanma ihtimali yüksek hukuk tıp vb. bölümlere yönel hemde erken emekli oluyorsun yeşil pasaport vs. gerisini saymıyorum...
Kanka sektör nasıl bitik anlamadım

Aynı zamanda ben İstatistik okuyup data ve makine öğrenmesi üstüne çalışmak istiyorum

Aynı zamanda ben İstatistik okuyup data ve makine öğrenmesi üstüne çalışmak istiyorum
Tamam matematik, istatistik vs. artık her ne okuyorsan oku yani ama yazılımla doğrudan ilgili okuyacaksan mühendislik aşağısı kurtarmıyor. Ek olarak iyi bir üniversite aşağısı da kurtarmıyor, 3'ün altında ortalamayla mezun olmak da kurtarmıyor. Sektör bitik, piyasada çok yazılımcı var, piyasanın bu kadara ihtiyacı yokken binlerce kişi işten çıkarılıyor ve doygunluk seviyesi daha da eşiği aşıyor.

Bence mantıklı olan, yaptığın evet. İş bulur musun? düşük ihtimal. En azından ML alanında ilerlerken veri analisti pozisyonları için de uygun olursun. Risk almak olur bu ama sektörde 3-5 yıl öncesininki gibi "önlisans programcılık bitireyim, javascript tabanlı frameworklerden birini öğrenip mobil geliştireyim" gibi bir plan yok. Garanti plan yok yani sektörde.

Mühendislik bazlı oku bence. Mühendislik bölümü olursa en azından sadece sektörel farklar olur eğitiminde onu da belki yüksek lisansla belki gerekli araştırmayla, çok şanslıysan aldığın ek derslerle biraz kapatırsın. Matematiğin de mühendislik bölümleri olması lazım. Doğrudan yapay zeka ile ilgili bölümler de açıldı sanırım

Tamam matematik, istatistik vs. artık her ne okuyorsan oku yani ama yazılımla doğrudan ilgili okuyacaksan mühendislik aşağısı kurtarmıyor. Ek olarak iyi bir üniversite aşağısı da kurtarmıyor, 3'ün altında ortalamayla mezun olmak da kurtarmıyor. Sektör bitik, piyasada çok yazılımcı var, piyasanın bu kadara ihtiyacı yokken binlerce kişi işten çıkarılıyor ve doygunluk seviyesi daha da eşiği aşıyor.

Bence mantıklı olan, yaptığın evet. İş bulur musun? düşük ihtimal. En azından ML alanında ilerlerken veri analisti pozisyonları için de uygun olursun. Risk almak olur bu ama sektörde 3-5 yıl öncesininki gibi "önlisans programcılık bitireyim, javascript tabanlı frameworklerden birini öğrenip mobil geliştireyim" gibi bir plan yok. Garanti plan yok yani sektörde.

Mühendislik bazlı oku bence. Mühendislik bölümü olursa en azından sadece sektörel farklar olur eğitiminde onu da belki yüksek lisansla belki gerekli araştırmayla, çok şanslıysan aldığın ek derslerle biraz kapatırsın. Matematiğin de mühendislik bölümleri olması lazım. Doğrudan yapay zeka ile ilgili bölümler de açıldı sanırım
Anlıyorum görüşünüz oldukça doğru ama her iş sektöründe bu böyle. Dediğiniz gibi hangi meslek olursa olsun yan gelip yatma ile olmaz veri analisti , yapay zeka ya da veri bilimi bölümleri daha yeni açıldı ve nereden baksanız Yeni mezun öğretmenler var. Zaten iyi bir üniden mezun değilseniz hangi mesleği yaptığınız çok önemi yok çok çabalamadan bir yere gelinmez KPSS ile atanayım rahat hayat ( neresi rahatsa ) yaşayayım diye düşünürsek bu ülkede hiçbir şey olmaz.

Ve 2016 da kayıt olduğunuzu düşünerek yaşınızın büyük olduğunu tahmin ediyorum yazılım sektöründe misiniz bilmiyorum ama sektörü sadece türkiye ile sınırlıyorsanız üzücü oldu. Burada bahsettiğim gibi zaten emek vermezsek çoğu bölüm artık aç kalır. Her bölümden zibilyon tane insan mezun oluyor. Kpss de atama bekleyeceğime denerim şansımı olmazsa sağlık olsun.

Ek olarak sektör hakkında bilgi birisi olduğunuzu düşünerek bir soru sormak istiyorum o zaman istatistik ile yazılımı beraber götürüp AI ve makine öğrenmesi ya da data sciene üstüne çalışmak kötü mü? Başarılamaz mı zor mu yeterli değil mi tam olarak ne yapmak sektörde öne geçirir keşke karamsalık vermek yerine abi tavsiyesi verseniz çok daha mutlu olurum.

Bence mantıklı olan, yaptığın evet. İş bulur musun? Düşük ihtimal. En azından ML alanında ilerlerken veri analisti pozisyonları için de uygun olursun. Risk almak olur bu ama sektörde 3-5 yıl öncesininki gibi "ön lisans programcılık bitireyim, JavaScript tabanlı Framework'lerden birini öğrenip mobil geliştireyim" gibi bir plan yok. Garanti plan yok yani sektörde.

Mühendislik bazlı oku bence. Mühendislik bölümü olursa en azından sadece sektörel farklar olur eğitiminde onu da belki yüksek lisansla belki gerekli araştırmayla, çok şanslıysan aldığın ek derslerle biraz kapatırsın. Matematiğin de mühendislik bölümleri olması lazım. Doğrudan yapay zeka ile ilgili bölümler de açıldı sanırım.

Son düzenleme:
Anlıyorum görüşünüz oldukça doğru ama her iş sektöründe bu böyle. Dediğiniz gibi hangi meslek olursa olsun yan gelip yatma ile olmaz veri analisti, yapay zeka ya da veri bilimi bölümleri daha yeni açıldı ve nereden baksanız yeni mezun öğretmenler var. Zaten iyi bir üniversiteden mezun değilseniz hangi mesleği yaptığınız çok önemi yok çok çabalamadan bir yere gelinmez KPSS ile atanayım rahat hayat ( neresi rahatsa ) yaşayayım diye düşünürsek bu ülkede hiçbir şey olmaz.

Ve 2016 da kayıt olduğunuzu düşünerek yaşınızın büyük olduğunu tahmin ediyorum yazılım sektöründe misiniz bilmiyorum ama sektörü sadece Türkiye ile sınırlıyorsanız üzücü oldu. Burada bahsettiğim gibi zaten emek vermezsek çoğu bölüm artık aç kalır. Her bölümden zibilyon tane insan mezun oluyor. KPSS de atama bekleyeceğime denerim şansımı olmazsa sağlık olsun.

Ek olarak sektör hakkında bilgi birisi olduğunuzu düşünerek bir soru sormak istiyorum o zaman istatistik ile yazılımı beraber götürüp AI ve makine öğrenmesi ya da data sciene üstüne çalışmak kötü mü? Başarılamaz mı zor mu yeterli değil mi tam olarak ne yapmak sektörde öne geçirir keşke karamsalık vermek yerine abi tavsiyesi verseniz çok daha mutlu olurum.

KPSS ile atanayım rahat hayat (neresi rahatsa) deyip kendince dalga geçiyosun ya dostum, sana şöyle söyleyeyim: En kötü sekreter en kötü atanan herhangi bir sağlık teknikeri bile döner sermayesi osu busu ile 60k+ üstü maaş alıyor. Senin bu 60K'yı başladığında yazılım sektörünü de falan kazanmak için hayatını köpek gibi bu işe adaman gerek şansının yanında olması gerek, yurt dışı contactların olması gerek. Elinden tutanın olması gerek. 3 günlük dünyada bunları başarabileceğine inanıyorsanız gidin o yoldan. Yoksa 3 kuruş paraya web site tasarlamayla uğraşırsınız.

KPSS ile atanayım rahat hayat (neresi rahatsa) deyip kendince dalga geçiyosun ya dostum, sana şöyle söyleyeyim: En kötü sekreter en kötü atanan herhangi bir sağlık teknikeri bile döner sermayesi osu busu ile 60k+ üstü maaş alıyor. Senin bu 60K'yı başladığında yazılım sektörünü de falan kazanmak için hayatını köpek gibi bu işe adaman gerek şansının yanında olması gerek, yurt dışı contactların olması gerek. Elinden tutanın olması gerek. 3 günlük dünyada bunları başarabileceğine inanıyorsanız gidin o yoldan. Yoksa 3 kuruş paraya web site tasarlamayla uğraşırsınız.
Çok klas bir cevap olmuş dediğiniz gibi. Bizim ülkedekiler zannediyor ki ben mühendislik bitirince Steve Jobs, Jeff Bezos gibi takılacağım zannediyorlar. Abartmıyorum bu ülkede mühendislik bitirenlerin %80'i gecelere kadar CS2 oynamaktan ve KFC yemekten öteye gidemiyorlar. Sonra da alakasız işlerle uğraşıyorlar...

Çok klas bir cevap olmuş dediğiniz gibi. Bizim ülkedekiler zannediyor ki ben mühendislik bitirince steve jobs, Jeff Bezos gibi takılacağım zannediyorlar. Abartmıyorum bu ülkede mühendislik bitirenlerin %80'i gecelere kadar CS2 oynamaktan ve KFC yemekten öteye gidemiyorlar. Sonra da alakasız işlerle uğraşıyorlar.

Dediğiniz doğru ya bu işe hayatını adayacaksın ya da tamamen temsili konuşuyorum Boğaziçi koç gibi yerlerden mezun olacaksın ki elinden birileri tutsun seni ittirsin.

Dediğiniz doğru ya bu işe hayatını adayacaksın ya da tamamen temsili konuşuyorum Boğaziçi koç gibi yerlerden mezun olacaksın ki elinden birileri tutsun seni ittirsin.
Fikrinize saygı duyuyor ve katılmıyorum dostum peki ama en azından yardımcı olmaya çalıştınız

7 sülalem memur dostum biliyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı