Hollywoo
Hectopat
O konuda bilgim yok.Bunun için ne kullanmalıyım?
Hiç fark yok. Sadece yöntemler farklı.Bir de mesela C++ ile yaptığım oyunla C# ile yaptığım oyun arasında fark yok mu çok?
O konuda bilgim yok.Bunun için ne kullanmalıyım?
Hiç fark yok. Sadece yöntemler farklı.Bir de mesela C++ ile yaptığım oyunla C# ile yaptığım oyun arasında fark yok mu çok?
Obje yönelimli programlama diyebiliriz. Obje yönelimli programlama yaptığımızda classtan bir instance oluştururuz. Bu instance'ın da kendine has özellikleri vs belirleriz. Biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. İsterseniz gene de açıklayabilirim.OOP ne hocam?
Pek anlamadım hocamObje yönelimli programlama diyebiliriz. Obje yönelimli programlama yaptığımızda classtan bir instance oluştururuz. Bu instance'ın da kendine has özellikleri vs belirleriz. Biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. İsterseniz gene de açıklayabilirim.
Yazılıma hiç başlamadıysanız anlayamamanız normal. Şöyle düşünün bir sınıf var ve içerisinde sıralar var. O sıraları bu sınıfı kullanarak kontrol edebiliyorsunuz.Pek anlamadım hocam![]()
Sınıfla sıra ne oluyor hocam?Yazılıma hiç başlamadıysanız anlayamamanız normal. Şöyle düşünün bir sınıf var ve içerisinde sıralar var. O sıraları bu sınıfı kullanarak kontrol edebiliyorsunuz.
Örnek verdim. Şöyle anlatayım belki daha iyi anlarsın. Sınıfların içinde öğrenciler var ve sen bir öğrenciyi çağıracağın zaman şu sınıftan şu öğrenci diyorsun. Bu da daha düzenli ve sistemli olmasını sağlıyor. Yazılımda da örnek bir karakter yapacaksınız bu karaktere bir sınıf vereceksiniz bu sınıfın içerisinde örnek vuruş animasyonu var diyelim. Sonra siz bu sınıfın içerisinden vuruş animasyonunu çağıracaksınız. Daha da nasıl anlatırım bilmiyorum.Sınıfla sıra ne oluyor hocam?
Adı üstüne obje yönelimli programlama. Bir obje düşünebiliriz, mesela bir sınıfımız olsun, ismi de araç olsun. Bu aracın kendine münhasır hacim, ağırlık, hız gibi özellikleri olsun ve böyle özellikler oluşturalım. Bunlar instance'ın attribute'ları oluyor. İnstance'Iar ise araç sınıfından türetilmiş olan araba, bisiklet, motosiklet olur. Umarım kafanızda bir şey oluşmuştur. Ayrıca bunların kendine has metodları vs var, oraya girmiyorum.Pek anlamadım hocam![]()
Adı üstüne obje yönelimli programlama. Bir obje düşünebiliriz, mesela bir sınıfımız olsun, ismi de araç olsun. Bu aracın kendine münhasır hacim, ağırlık, hız gibi özellikleri olsun ve böyle özellikler oluşturalım. Bunlar Instance'ın Attribute'ları oluyor. İnstance'ıar ise araç sınıfından türetilmiş olan araba, bisiklet, motosiklet olur. Umarım kafanızda bir şey oluşmuştur. Ayrıca bunların kendine has metodları vs var, oraya girmiyorum.
Örnek verdim. Şöyle anlatayım belki daha iyi anlarsın. Sınıfların içinde öğrenciler var ve sen bir öğrenciyi çağıracağın zaman şu sınıftan şu öğrenci diyorsun. Bu da daha düzenli ve sistemli olmasını sağlıyor. Yazılımda da örnek bir karakter yapacaksınız bu karaktere bir sınıf vereceksiniz bu sınıfın içerisinde örnek vuruş animasyonu var diyelim. Sonra siz bu sınıfın içerisinden vuruş animasyonunu çağıracaksınız. Daha da nasıl anlatırım bilmiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.