Yazılım ile ilgili sorular

Yani hocam yanlış anlamadıysam VS'de kodluyoruz VSCode'da da kodu mu düzenliyoruz? Yani mesela bir oyunun kodunu ne ile düzenleyebiliriz?

Yani hocam yanlış anlamadıysam VS'de kodluyoruz VSCode'da da kodu mu düzenliyoruz? Yani mesela bir oyunun kodunu ne ile düzenleyebiliriz?
İkisinde de kod yazıp düzenliyoruz. Ama birisinde kodu çalıştıracak kütüphanesi aleti edevatı yok gerekli her türlü şeyi kendin indirip kurmalısın sadece kod yazıp düzenleyebiliyorsun, diğerinde ise gerekli her türlü kütüphanesi aleti edevatı var. Böyle düşün.

Hocam sizi yordum ama kusura bakmayın da o zaman neden VSCode var ki? Nasıl olsa VS daha kolay. Zahmet ettirmiyor.

Nasıl olsa VS daha kolay. Zahmet ettirmiyor
VS bu nimetleri sadece C++ ve C# için sağlıyor. Hem de VS ile çalıştırılan kodlar yalnızca Windows sistemlerde çalışıyor. VS Code ise yazıldığı dile bakılmaksızın her türlü kodda kullanılabiliyor. Aralarındaki temel fark bu.

Yani VSCode'da daha fazla dil mi oluyor? Ama VS Code için manuel çalışıyormuşuz galiba. Yani şu anlık bana göre en iyisi Vs'den ilerlemek herhalde. Peki hocam sormuştum ama pek cevap alamamıştım. Şimdi ben program ve oyun için Vs'de hangi seçenekleri işaretlemeliyim. Bir de dediğim gibi offline oyunlarda hile programı yapmak istiyorum Cheat Engine tarzından veya oyunun kodunu değiştirmek gibi gibi. Onun için programlamayı öğrensem yeterli mi?

Ayrıca VS VS Code'a göre oldukça ağır. Bu yüzden de VS Code tercih ediliyor.

VSCode'da daha fazla dil mi oluyor
Dediğim gibi not defteri gibi düşün, her türlü metni not defterinde açıp düzenleyemez miyiz, aynı mantık. Bir iki küçük plugin ekleyebiliyorsun kullanım kolaylığı için, orası ayrı.

Oyun için oyun motorlarını kullanmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Vs'de hangi seçenekleri işaretlemeliyim.
İşte geldik zurnanın zort dediği yere. Ben de VS ile çok fazla C++ geliştirmediğimden tam olarak bilemiyorum, ilk başta dediğim gibi VS Code ve GCC kullanıyorum. Ama gene de tavsiyem VS olacaktır.

offline oyunlarda hile programı yapmak istiyorum
Düşük seviyeli tercih etmelisin. Zira uygulamaların baytları ile memorysi ile oynayacağın için bazı dilleri ve terimleri bilmen gerekecektir. C, C++ asm gibi diller hile yazmak için ideal olacaktır.

Ağırla hafiflikten bahsettiğiniz şey hızı mı?
Aynen. Kendi bilgisayarımı yenilediğime rağmen VS bende hala kasa kasa yavaş çalışıyor mesela.

Hocam ben C# ile başlamayı düşünüyorum. Daha kolay diyorlar oyun vs. için. Ama işte VS'de neleri seçmem gerektiğini bilmiyorum. @Behruz Mehreli hocam siz biliyorsanız söyler misiniz? Bir de hocam C# ile hile yazabilir miyim?

Visual Studio kullanımımı daha kolay ama bir ay sonra ücretli oluyor. Diğeri bedava olduğu için tercih ediliyor. İkisi de benim tercihim değil mesela. Kişisel mesele, neyi tercih edeceğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…