Yazılım ile ilgili sorular

VS, C++ ve C# için hem geliştirme ortamı sunup hem de bir yazı editörü bulundururken VS Code her dil için kullanılabilecek sadece bir kod düzenleyicisidir.

Ben, sırf C# ile ilgili bir şey yapacaksam, vs-i kullanıyorum. Unity ile ilgiliyse o zaman VS Code kullanıyorum, çünkü daha hızlı.
Hocam peki ben Visual Studio'da hangi seçenekleri seçmem lazım? Ayrıca bu oyun ve program yapımı için Python kullanmalı mıyım? Bir de hocam ben hâlâ VSCode ile VS'nin farkını maalesef anlayamadım. Yani VSCode'un VS'ye karşı avantajı veya dezavantajı neler? Hangisi daha kolay? Bu arada kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum. Seneye kadar bilgilenip oyun yapmaya başlamak istiyorum.

bu oyun ve program yapımı için Python kullanmalı mıyım?
Tecrübelerime göre, hayır. Masaüstü uygulama geliştirmeyi denersen programı yayınlarken dependencyleri ile yayımlamak zorunda olacağın ve program çok sık False positive algılanacağı için çok sıkıntı yaşarsın. Oyun konusunda da pek bilgim yok lakin iyi bir 3d oyun yapacağını sanmıyorum. 3d oyun yapmasan da Python yavaş çalışan bir dil. Tavsiye etmem açıkçası.

VSCode ile VS'nin farkını maalesef anlayamadım.
Şöyle açıklayayım:
VS Code: Metin düzenleyici
VS: Metin düzenleyici + Frameworkler + kendine ait derleyicisi vs.

Hangisi daha kolay?
İçinde daha az şey barındırdığından dolayı VS Code hem daha hafif hem de kullanımının daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Bu arada kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum
Estağfurullah. Biz de her şeyi biliyor değiliz sonuçta.

Tecrübelerime göre, hayır. Masaüstü uygulama geliştirmeyi denersen programı yayınlarken dependencyleri ile yayımlamak zorunda olacağın ve program çok sık false positive algılanacağı için çok sıkıntı yaşarsın. Oyun konusunda da pek bilgim yok lakin iyi bir 3D oyun yapacağını sanmıyorum. 3D oyun yapmasan da Python yavaş çalışan bir dil. Tavsiye etmem açıkçası.

Şöyle açıklayayım:
VS Code: Metin düzenleyici.
Vs: Metin düzenleyici + Framework'ler + kendine ait derleyicisi vs.

İçinde daha az şey barındırdığından dolayı VS Code hem daha hafif hem de kullanımının daha kolay olduğunu düşünüyorum.

Estağfurullah. Biz de her şeyi biliyor değiliz sonuçta.
Hocam bilimsel konuşunca pek anlamıyorum işte 😀 Sizce ben VS ile mi yoksa VS Code ile mi ilerleyeyim C# için? Benim daha çok anlayamadığım VS Code ile neler yapılıyor VS ile neler yapılıyor?

VS Code ile neler yapılıyor VS ile neler yapılıyor?
VS Code'u Windows'taki not defteri gibi düşünebilirsin temel olarak.

VS ise bu kod düzenleyicinin yanı sıra kodu çalıştırmak için gerekli olan ekipman ve donanımları barındırıyor, VS Code'un da VS'den hafif olmasının sebebi bu zaten.

Sizce ben VS ile mi yoksa VS Code ile mi ilerleyeyim C# için
Ben VS dışında başka bir uygulama kullanan görmedim şahsen. Zaten Windows'ta C# kodu derlemek için bir tek VS Code'un araçları kullanılıyor diyr biliyorum.

Hocam bende daha yeniyim ama bildiğim kadarıyla anlatmak isterim.
Vs: Daha çok öğrenme amaçlı kullanılabilen bir "IDE", çünkü hata ayıklama, test, derleme, akıllı kod tamamlama gibi iş kolaylaştırıcı özellikleri var.
VSC: Daha hızlı, daha az RAM ve işlemci kullanan daha çok oto doldurma gibi özelliklere ihtiyaç duymayan bilgili sayılabilecek kişilerin kullandığı "editör".

IDE ve editör'ün farkını internetten araştırabilirsin. Kısaca bence vs kullanman daha sağlıklı olur.
(Yanlış bilgim olduysa kusura bakmayın dediğim gibi bende yeniyim bu işlerde.)

VS Code'u Windows'taki not defteri gibi düşünebilirsin temel olarak.

Vs ise bu kod düzenleyicinin yanı sıra kodu çalıştırmak için gerekli olan ekipman ve donanımları barındırıyor, VS Code'un da Vs'den hafif olmasının sebebi bu zaten.

Ben vs dışında başka bir uygulama kullanan görmedim şahsen. Zaten Windows'ta C# kodu derlemek için bir tek VS Code'un araçları kullanılıyor diyr biliyorum.

Hocam bende daha yeniyim ama bildiğim kadarıyla anlatmak isterim.
Vs: Daha çok öğrenme amaçlı kullanılabilen bir "IDE", çünkü hata ayıklama, test, derleme, akıllı kod tamamlama gibi iş kolaylaştırıcı özellikleri var.
VSC: Daha hızlı, daha az RAM ve işlemci kullanan daha çok oto doldurma gibi özelliklere ihtiyaç duymayan bilgili sayılabilecek kişilerin kullandığı "editör".

IDE ve editör'ün farkını internetten araştırabilirsin. Kısaca bence vs kullanman daha sağlıklı olur.
(Yanlış bilgim olduysa kusura bakmayın dediğim gibi bende yeniyim bu işlerde.)
Hocam şimdi VS Code VS'ye göre nasıl daha kolay oluyor ki? VS'de e yazsan ev diye çevirir zaten. Hem text editör neye yarıyor? Neler yapılıyor?

Hocam şimdi VS Code VS'ye göre nasıl daha kolay oluyor ki? VS'de e yazsan ev diye çevirir zaten. Hem text editör neye yarıyor? Neler yapılıyor?
VS Code'da sadece yazılan kodu düzenliyorsun. Kodun çalışması için diğer tüm gerekli aletler senden olması lazım.

VS ise gerekli her türlü kütüphaneyi, kodun çalışması için her türlü aleti barındırmasının yanı sıra kod yazmanı ve kodunu daha kolay debug edebilmeni sağlıyor.

VS Code VS'ye göre nasıl daha kolay oluyor ki?
VS, VS Code'dan çok daha kapsamlı olduğu için bir sürü seçeneği ve toolu var, bundan dolayı kullanımı daha zor ve daha kompleks. Kolaydan kasıt bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı