Yazılım ile nasıl para kazanılır?

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.077
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Merhabalar.

Aklıma o kadar iyi bir fikir geldi ki. Piyasada çok bulunmayan bir yazılım fikri. Ben, bu yazılımdan para kazanmak istiyorum. Bu yazılım için üyelik satarak para kazanmayı düşündüm. Bir yazılım ile para kazanma yöntemleri nelerdir?
 
Yatırımcı bulup reklamınızı yaptırmaya çalışın. Eğer tutacak ve çok rakibi olmayan bir fikirse yatırımcılar geri durmayacaktır. Reklam faktörü önemli.
 
Öncelikle o fikri tam olarak neye dönüştürmek istiyorsunuz? Onu geçtikten sonra geriye kodlamak, programlamak kalıyor. Her yazılım ürünü kolay kolay pazarlanamaz. Ama Google Play veya App Store gibi mağazalara uygulama yapıp yayınlarsınız tutma ihtimali yüksek ama bir o kadar da tutmama ihtimali de yüksek. Tamamen size kalmış kalitesi. Ben 6 senelik yazılımcıyım Full-stack Developer'lık yapıyorum ve henüz para kazanmıyorum. Çünkü daha hazır olduğumu düşünmüyorum, benim de projelerim var GitHub'da ama kimseye bahsetmeyi tercih etmiyorum kendim, tek başıma ilerlemeyi tercih ediyorum.
 
Henuz fikir asamasindaysa, ortada bir yazilim yoktur. O yuzden sen aslinda "fikirden nasil para kazanirim?" i soruyorsun.

1. Eger fikir asamasindaysa:
1.a) Kendin gelistirebiliyor musun? Evet -> Gelistir ( bkz 2. )
1.b) Kendi ekibini kurup gelistirecek sermaye var mi? Evet -> Kurup gelistir. Her personeline fikri mulkiyet haklariyla ilgili sozlesme imzalat. ( bkz: yazilim fikri mulkiyet haklari sozlesmesi )
1.c) Senin icin bunu gelistirebilecek firmalarla anlasmaya calis. Yine fikri mulkiyet haklarini es gecme.

2. Eger yazilim hazirsa:
2.a) Reklam ve diger gereksinimler icin ( sunucu, guvenlik vs ) sermayen var mi? Varsa zaten para kazanmaya hazirsin.
2.b) Sermaye yoksa hazir yazilimi prototiplestirip yatirimci bulmaya calis. ( Angel investor / Melek yatirimci konsepti )
2.c) Yazilim hazir ama nasil para kazanacagin konusunda emin degilsen -> Arastirma konusu bkz:software monetization models

Sadece fikrin var, ancak ne yaptiracak sermayen ne de yapabilecek birikimin yoksa gecmis olsun.

Ayrica genelde yazilim gelistirme konusunda bilgisi yetersiz insanlar fikirlerinin feasible olmadiklarinin da farkinda degillerdir. Gercekten tutabilecegine ve para baglayabilecegine emin olmadan, yeterli piyasa arastirmasi yapmadan parayi gomme, batarsin. Dunya capinda startup'larin is batirma orani %90'dir. Fikri olan ve bunun tutacagindan emin olmasina ragmen batan ekip orani bu.
 

Geri
Yukarı