Yazılım iş yerinde mi öğrenilmeli?

• Konuyu başlatan BerkCL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 932

BerkCL

Hectopat
Önce diğer dillere göre kolaydan başlamak istedim. Şu an temel Python bilgim var. Oyun, uygulama geliştirmek için C++ öğrenmeye başlamak istiyorum. Fakat benim dayım bilgisayar mühendisi ve öğrenmen için sana iş yerinde bir iş ayarlayacağım dedi. Ailem de ille de iş yerinde öğrenmem konusunda ısrarcı. Size sorum ben evden düzenli çalışarak mı öğrenmeye çalışmam daha iyi olur? Yoksa ille de bir iş yerinde mi öğrenmeye çalışmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce diğer dillere göre kolaydan başlamak istedim. Şu an temel Python bilgim var. Oyun, uygulama geliştirmek için C++ öğrenmeye başlamak istiyorum. Fakat benim dayım bilgisayar mühendisi ve öğrenmen için sana iş yerinde bir iş ayarlayacağım dedi. Ailem de ille de iş yerinde öğrenmem konusunda ısrarcı. Size sorum ben evden düzenli çalışarak mı öğrenmeye çalışmam daha iyi olur? Yoksa ille de bir iş yerinde mi öğrenmeye çalışmalıyım?

Yaşın kaç hocam?

Hocam bende şu an yazılım öğrenme yolundayım söylediğiniz seçeneklerin ikisi de sizin için verimli olur bu ortam fark ettirmez ama dayınız sizin bilgisayar mühendisiymiş ve yazılım öğrenmek üzere size örgün bir iş verecekse bu sizin için daha iyi olabilir kaçırmayın derim.

Kişiden kişiye değişir. Ama evde öğrenmeye çalışırsanız aksamalar olabilir, sıkılıp mola vereceğim diyip molanın dozunu kaçırabilirsiniz. İş yerinde olunca hem daha çok odaklanırsınız, hem de öğrendiğiniz bilgiyi kullanacağınız için daha iyi pekiştirirsiniz.

Ayrıca dayınız az buzda olsa bir maaş verecekse gelirinizde olur. Hatta o parayla Udemy'den kurs alıp evdede pekiştirebilirsiniz.

Bir iş yerinde çalışmanın farklı avantajları var. Öncelikle hayat tecrübesi kazanırsınız. Ayrıca çalışacağınız yerin size katkıları her türlü olacaktır. Düzgün bir planlama ile kesinlikle kendinize bir şeyler katacaksınızdır. Ama öğrenmek için iş yerinde çalışmak gibi bir şart yok tabi ki.

Bir iş yerinde çalışmanın farklı avantajları var. Öncelikle hayat tecrübesi kazanırsınız. Ayrıca çalışacağınız yerin size katkıları her türlü olacaktır. Düzgün bir planlama ile kesinlikle kendinize bir şeyler katacaksınızdır. Ama öğrenmek için iş yerinde çalışmak gibi bir şart yok tabi ki.
Evet, ayrıca iş yerinde yeni kişilerle tanışırsınız, takıldığınız yerde yardım edebilirler. Bence iş yeri her türlü daha iyi olur sizin için.

Yaşın kaç hocam?
18 yaşındayım.

Kişiden kişiye değişir. Ama evde öğrenmeye çalışırsanız aksamalar olabilir, sıkılıp mola vereceğim deyip molanın dozunu kaçırabilirsiniz. İş yerinde olunca hem daha çok odaklanırsınız, hem de öğrendiğiniz bilgiyi kullanacağınız için daha iyi pekiştirirsiniz.

Ayrıca dayınız az buzda olsa bir maaş verecekse gelirinizde olur. Hatta o parayla Udemy'den kurs alıp evdede pekiştirebilirsiniz.

Maaş alacağımı pek sanmıyorum. Anca yol parası vs verirler diye düşünüyorum. Yazılımcıların çoğu insan evde kendini rahat hissettiği bir ortamda öğrenmeye çalışmayı daha uygun buluyor. İş yeri olduğu için de %100 benimle ilgilenmeyeceklerdir. O yüzden acaba kendimi evde geliştirirsem daha mı çok verim alırım diye düşünüyorum.

Bir iş yerinde çalışmanın farklı avantajları var. Öncelikle hayat tecrübesi kazanırsınız. Ayrıca çalışacağınız yerin size katkıları her türlü olacaktır. Düzgün bir planlama ile kesinlikle kendinize bir şeyler katacaksınızdır. Ama öğrenmek için iş yerinde çalışmak gibi bir şart yok tabii ki.

Lise mezunuyum. Orada öğrenmeye çalışırsam belki ileride referans olarak gösterebilirim diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de malumunuz iş bulmak bir hayli zor.

Evet, ayrıca iş yerinde yeni kişilerle tanışırsınız, takıldığınız yerde yardım edebilirler. Bence iş yeri her türlü daha iyi olur sizin için.
O yönden haklısınız bende ileride yardımcı olurlar vs diye düşünerekten gitmek istiyorum fakat kurs vs de olmadığı için beni acaba pek sallamazlar mı diye korkuyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı