Yazılım mühendisi için MacBook Pro 13" yeterli midir?

qodexTr07

Megapat
Daha fazla  
Bir arkadaşım laptop almayı düşünüyor da, sizce bu MacBook yazılım mühendisliği için uygun mudur, 4 yıl boyunca sıkıntı yaşamadan derslerde kullanabilir mi?

1.4 GHz 4 çekirdekli işlemci, 3.9 GHz’e kadar Turbo Boost 256 GB depolama kapasitesi touch bar ve touch ID.

Şimdi Windows yani C tabanlı program geliştiricekseniz Windows tabanlı bilgisayar gerekir ancak Swift tabanlı yazılım geliştiricekseniz Mac gereklidir, sisteminiz yazılım geliştirmek için ideal bir sistem.

Bootcamp kasmalara neden olmaz mı peki? Soruyorum sadece. Mesela AutoCAD'ı Windows'ta açsak Bootcamp ile ısınma ve donmalar olur mu?

Bootcamp normal işletim sistemi kurmak ile aynı sadece aynı diskte 2 işletim sistemi oluyor bilgisayar açılışta seçmenizi istiyor siz seçiyorsunuz ve o işletim sistemi açılıyor.

Bootcamp normal işletim sistemi kurmak ile aynı sadece aynı diskte 2 işletim sistemi oluyor bilgisayar açılışta seçmenizi istiyor siz seçiyorsunuz ve o işletim sistemi açılıyor.

Evet bunu biliyorum sorum Windows MacBook'ta kasar mı? Optimizasyon farkından dolayı bir sıkıntı olur mu? Windows bilindiği üzere donanıma doymayan bir sistem. Bundan dolayı ısınma proje çiziminde kasma donma gibi sorunlar yaşanır mı? Bunları bilmek istiyorum.

Evet bunu biliyorum sorum Windows MacBook'ta kasar mı? Optimizasyon farkından dolayı bir sıkıntı olur mu? Windows bilindiği üzere donanıma doymayan bir sistem. Bundan dolayı ısınma proje çiziminde kasma donma gibi sorunlar yaşanır mı? Bunları bilmek istiyorum.

Şöyle sürücü sorunu olmaz çünkü Bootcamp kurulduğu anda Windows açıldıktan sonra Bootcamp yardımcısı açılıyor ve tüm sürücüleri güncelliyor donma kasma gibi bir durum söz konusu değildir, çünkü kendim 1.5 yıldır Bootcamp'li Mac kullanıyorum.

Merak ettiğim şey şu, şimdi MacBook donanımlarına baktığımız zaman alışık olduğumuz sistemlere göre çok düşük gibi görünen özellikleri var, mesela i5 8.nesil 1.4 GHz işlemcisi varmış ve 8 GB RAM varmış. Şimdi bu sisteme Windows kurduğumuz zaman kasmalar donmalar gibi problemler olur mu olmaz mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı