Yazılım Mühendisi Nasıl Bilgisayar Mühendisinden Fazla Kazanıyor?

kozmoneustee

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
1.914
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bilgisayar mühendisleri yazılım mühendislerinin bildiklerini biliyorlar, hatta artı olarak donanım konusunda da bilgi sahibiler. fakat neden yazılım mühendisinden az kazanıyorlar?

1632752695277.png

1632752727138.png
 
Bilgisayar mühendisleri yazılım mühendislerinin bildiklerini biliyorlar, hatta artı olarak donanım konusunda da bilgi sahibiler. fakat neden yazılım mühendisinden az kazanıyorlar?

Eki Görüntüle 1174985
Eki Görüntüle 1174986
Hocam bu site veriyi nereden topluyor hiç bilmiyorum ama fiyatlar gerçeği yansıtmıyor. Yazılım mühendisi şu kadar bilgisayar mühendisi bu kadar maaş alır diye bir şey yok. Kim kendisini ne kadar geliştirdiyse o kadar maaş alır. Pisikoloji mezunu olup büyük şirketlerde yazılımcılık yapan insanlar var.
 
O site sağlıklı bilgi vermiyor öncelikle bu konuda anlaşalım. Son olarak şöyle düşünmeni tavsiye ederim. Pazarlamacısın ve İtalyan yerlilere x ürününü satmak istiyorsun. Bilmen gereken dil İtalyancadır ve ikinci dili bilmen sana ekstra değer katsa bile hiçbir işine yaramaz. Dolayısıyla piyasa da sorun çözücü olduktan sonra gerisini fazla kafana takmamalısın.
 
Son düzenleme:
Çünkü bilgisayar mühendisleri yazılım mühendislerinin bildikleri şeyleri bilmiyorlar. Bilselerdi bilgisayar mühendisi değil yazılım mühendisi olurlardı.
Bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliğini de kapsıyor alan olarak. Bilgisayar mühendisleri ayrıyeten donanım dersleri de alırlar.
 
Bilgisayar mühendisleri yazılım ve donanım dersleri alıyorlar.
Cevap soruda saklı hocam. Bilgisayar mühendisi hem donanım hem yazılım görür ama ikisini de üstünkörü görür. Yazılımcı ise sadece işin yazılım tarafını ayrıntılı olarak görür. Yazılım mühendisi arayan şirket donanım bilgisi ihtiyacı olmadığı için bilgisayar mühendisi alma gereği duymaz. Sadece yazılım bilen ama iyi bilen kişi ise daha fazla parayı alır. Çünkü devir donanım değil yazılım devri.
 
Verinin doğruluğu için en yüksek maaşa bakmak yeterli.

Gram bilgisi olmayanlar ne güzel de atıp tutuyor.
Ha o zaman yazılım mühendisliği dalını boşa açmışlar. Söyleyeyim de kapatsınlar.
Devletteki sıralamalarına bakıp karar verebilecek kapasitede olduğunuzu umuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı