Yazılım mühendisi olmak için matematik şart mı?

• Konuyu başlatan chaoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 11.148
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi matematik tabiki bakış açınız için kesinlikle gerekli fakat bazı alanları matematik bilmeseniz de yapabilirsiniz, maalesef yarı ezber olur ama yapabilirsiniz. Burada olay sizin hangi alanlarda ilerlemek istediğiniz.

Mesela yapay zeka, veri madenciliği vs ile ilgilenecekseniz direk istatistik biliminin ortasına düşersiniz. Veya kuantum alanında ilerleyecekseniz matris yapısı ve fizik karışımıdır.

Ama arayüz geliştirme, web sitesi geliştirme, mobil uygulama gibi alanları isterseniz sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Güzel demişsiniz ama Arayüz, web geliştirme de Matematik gerekecektir gerçekten, çünkü ben html, css ve biraz bootsrap dersi almıştım, matematik çok gerekebilir bu işler için çünkü hangi cihazda nasıl görüneceği konusu var, yani programın daha kaliteli durması için Matematik gerekebilir diye düşünüyorum.

Matematik bilmeden yazılım biliminde ilerlemeye çalışmak ünlü bir yazar olmak için durmadan yazı yazmaya benzer.

Açık öğretimde mühendislik var mı? Ayrıca matematik bilmeyen mühendis olmaz.

Dikkat ederseniz açık öğretimde mühendislik okuyorum yazmamış, "yazılım mühendisi olmak istiyorum" demiş. "Uçan kuşun kanadı kırılmaz" Matematik bilmiyor bile olsa bir yerden başlayabilir. Herkes kariyerine NASA'da yazılım mühendisi olarak başlamıyor. Az matematik bilen ona göre daha ufak işlerle başlıyor belki ileride daha fazlasını öğreniyor. Hayat belki de filmlerdeki mutlu tesadüfler gibi bazen...

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu an açık öğretimdeyim ve bolca zamanım var, C# class konusuna kadar geldim C# tamamen öğrenince Python gibi dillere geçeceğim, yazılım mühendisi olmak istiyorum yani olamazsam aklımda başka mesleklerde var. İngilizcem B1-B2 seviyesi ama matematiğim 0 gibi bir şey. Yazılım mühendisi olmak için matematik şart mı?
Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği gibi bölümlere girmeyi düşünüyorsan şimdiden limit, türev, integral, logaritma ve trigonomoetri konularına çalışmaya başla.

Onun dışında C# öğreniyorum demişsin. C#tan sonra Python ondan sonra Java vs. öğrenmek yerine C# ile nesne yönelimli programlama öğren, sonra C# kullanarak veriyapilarina çalış. Database sql öğren, C# ile database e bağlanıp veri okumayi-yazmayi öğren. Sonra istersen web öğrenmeye başla html css öğren. Bunları araştır öğren, hoşuna gidip web çalışmaya karar verirsen güzel bir Asp.net kursu bul öğren . Böyle böyle kendini geliştirirsin. Öyle dilden dile atlarsan yerinde saymış olursun.

Matematik bilmeden yazılım yapabilir mi yapamaz mı konusuna evriliyor konu ara ara 😀

Arkadaş yazılım mühendisi olabilir miyim demiş, mühendislik müfredatında matematik dersleri var, cevap aslında belli.

Front End developerım, database nedir bilmiyorum.
CRM developerım, işletim sistemi nasıl çalışır bilmiyorum.
Game developerım, mikroişlemci nedir bilmiyorum.
DB yöneticisiyim, web uygulaması nedir bilmiyorum.
Veri madenciliği yapıyorum, bilgisayar ağ protokollerini bilmiyorum.
Robot geliştiriyorum, veri güvenliği nedir bilmiyorum.
Tester olarak çalışıyorum, assembly nedir bilmiyorum.
IOT developerım, fizik bilmiyorum.

vb. diye gidebilir verilecek örnekler, Yazılım Mühendisi olacaksanız gerekiyor matematik ve bu saydığım benzer mevzular.

Güzel demişsiniz ama Arayüz, web geliştirme de Matematik gerekecektir gerçekten, çünkü ben html, css ve biraz bootsrap dersi almıştım, matematik çok gerekebilir bu işler için çünkü hangi cihazda nasıl görüneceği konusu var, yani programın daha kaliteli durması için Matematik gerekebilir diye düşünüyorum.
Mühendislikten bahsediyorsak 4 işlemi matematikten sayamayız. Bir mühendis için matematik calculus-1'den sonrasıdır. Bu tarz matematik gerektiren yazılım işi ben savunma sanayi ve akademi dışında görmedim dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı