Yazılım mühendisi olmak

Alperens7k

Hectopat
Arkadaşlar ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum 10.sınıfa geçtim fakat üniversite okumayı tercih etmeyebilirim tabii daha zaman var bilişim üzerine çokca yeteneğim var fakat benim YKS sınavıma kadar ne olacağı belli değil şimdi soruların 10 kat daha zorunu bile sorabilirler bu yuzunden bu konuda yetenegim olsa bile tutturamayabilirim. Zamanı gelince YKS girerim tutturamazsam üniversite okumadan iyi bir yerlere gelme şansım olur mu işimi iyi yaparsam.

Arkadaşlar ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum 10.sınıfa geçtim fakat üniversite okumayı tercih etmeyebilirim tabii daha zaman var bilişim üzerine çokca yeteneğim var fakat benim YKS sınavıma kadar ne olacağı belli değil şimdi soruların 10 kat daha zorunu bile sorabilirler bu yuzunden bu konuda yetenegim olsa bile tutturamayabilirim. Zamanı gelince YKS girerim tutturamazsam üniversite okumadan iyi bir yerlere gelme şansım olur mu işimi iyi yaparsam.

Artı olarak özel belgeler alarak.

Artı olarak özel belgeler alarak.
Mühendis olmadan kurumsal firmalarda çalışma şansın yok denecek kadar az, kariyerinde ilerleyemezsin. Bu arada hevesini kırmak için söylemiyorum ama yeteneğinin olduğunu kim ve hangi bilgi ve tecrübeye dayanarak söyledi? Özgüven iyidir fakat profesyonellik farklı bir seviyedir. Hobi projelerine benzemez. :)

Mühendis olmadan kurumsal firmalarda çalışma şansın yok denecek kadar az, kariyerinde ilerleyemezsin. Bu arada hevesini kırmak için söylemiyorum ama yeteneğinin olduğunu kim ve hangi bilgi ve tecrübeye dayanarak söyledi? Öz güven iyidir fakat profesyonellik farklı bir seviyedir. Hobi projelerine benzemez. :)

Kendi çapımda yeteneğim olduğuna inanıyorum ve abim yazılım mühendisligi okudu ondan öĝrendiğim ve hala öğreneceğim çok şey var ve yaklasık 3 yıldır YouTube vb bazı sitelerde çok çok araştırıyorum artı olarak bu 3 yıl gibi sure icinde ilk merak sardigim zamanlar cok bir şey anlamasam bile düzenli olarak egitim videolari izliyoeim çokca katkıları oldu ve iyi bir yerlee gelicegim inaniyorum. İnşallah YKS bana geldiginde iyi şeyler başarirım ve istrdigime kavusurum. Teşekkürler yardımın için sadece bir sorum olacak Online şekilde alabilecegim bir kurs var mı?

Kendi çapımda yeteneğim olduğuna inanıyorum ve abim yazılım mühendisligi okudu ondan öĝrendiğim ve hala öğreneceğim çok şey var ve yaklasık 3 yıldır YouTube vb bazı sitelerde çok çok araştırıyorum artı olarak bu 3 yıl gibi sure icinde ilk merak sardigim zamanlar cok bir şey anlamasam bile düzenli olarak egitim videolari izliyoeim çokca katkıları oldu ve iyi bir yerlee gelicegim inaniyorum. İnşallah YKS bana geldiginde iyi şeyler başarirım ve istrdigime kavusurum. Teşekkürler yardımın için sadece bir sorum olacak Online şekilde alabilecegim bir kurs var mı?
@spriggan

Son düzenleme:

@spriggan
Alabileceğin eğitim bilmiyorum. Temelin olmadığı için Online eğitimlerle sadece temel seviye kod yazmayı öğrenirsin. Onu da pek yararlı görmüyorum.

Okulu bir oku ona göre geliştirirsin kendini.

Alabileceğin eğitim bilmiyorum. Temelin olmadığı için Online eğitimlerle sadece temel seviye kod yazmayı öğrenirsin. Onu da pek yararlı görmüyorum.

Okulu bir oku ona göre geliştirirsin kendini.

Alacağı Online eğitimlerle kendini gayet iyi yerlere getirir, her türlü seviyeye uygun eğitim var. Geliştirememesi mümkün değil.

Peki bu sene nakil alabilirsem bilişim okullarına gitmemi tavsiye eder misin ?
Evet okul çok önemli. Erkenden başlayıp elektronik ile birlikte eğitimini destekle.

Alacağı Online eğitimlerle kendini gayet iyi yerlere getirir, her türlü seviyeye uygun eğitim var. Geliştirememesi mümkün değil.
Baktığımız açı farklı. Kendini yazılımcı zanneden ve if, else, metotlar kullanıp kendini proje yaptığına ikna eden kişilere ben yazılımcı demiyorum. Profesyonellikte işin mimarisini oluşturmak, sistem analizi ve tasarımı yapmak, süreç yönetmek, hesaplamaları yapmak ve teknik bilgiyle yazılım mimarisini oluşturmak gibi durumlar var. Okul kod yazmayı öğretmez ama mühendis gibi düşünmeyi öğretir.

Üniversitelerin ders içerikleri herkese açık. Herkes öğrenebilir, bunun için üniversiteye gitmek şart değil.
Okumanın tek avantajı bence çevre edinmek özellikle yazılımcı olunacaksa.
@spriggan
Evet matematiği, mimarileri vs. kendiniz evde öğrenirsiniz. Ama çok daha uzun süre alır. Buna ek öğrenmiş olmanız mühendis yapmaz sizi. Sonuçta size bunu kazandıran diplomadır. Ayrıca öğrendiğinizi düşündüğünüz şeyin doğru veya yanlış olduğuna emin olamazsınız. Öğrendiğinizi yanlış anlama ihtimaliniz yüksek ve sorularınıza cevap bulabileceğiniz insanlar olması da gerekiyor.

Bunun dışında mühendislik diploman yoksa kurumsal ve büyük şirketlerde çalışma ihtimalin ortadan kalkar. Patron şirketlerinden öteye gidemezsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı