Yazılım Mühendisliği hakkında

Enes Kaan_

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
99
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar.
Ben yazılım mühendisi olmak istiyorum. 11. Sınıf Anadolu Lisesi öğrencisiyim derslerim gayet iyi. İnternette yaptığım araştırmalarda mesela Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yazılım mühendisliği gözükmüyor, sadece bilgisayar var ama bazı tanıdıklarım Yıldız Teknik'de yazılım okuyor. Bana bunu açıklayabilir misiniz? Ve yazılım mühendisliğine nasıl hazırlanmalıyım tavsiyeler verir misiniz? Üniversite olarak hangi üniversiteleri önerirsiniz? Şunu da sormak isterim, fakülte ile M.T.OK nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir." Bu arada her sene üniversiteler değişebiliyor bu nedenle üniversite sınavına girdiğinde bu konuyu açman daha mantıklı olacaktır. Hedefin bir üniversite olmasın, en iyisi olmak olsun.
 
M.T.O.K bölümlerine evet meslek liselerini alıyorlar ama öncelik olarak diyelim ki 45kisilik yere 30kisi meslek lisesinden başvurduysa geriye kalan 15kisi normal liseden tercih eden varsa girebilir. Yani sadece meslek liseliler girmiyor oraya .
 
Kesinlikle yazılım mühendisliği ve bu tercih senin dikey gelişimine katkı sağlar. Bil müh. herşeyden eksik eksik bilgiler öğrenirsiniz ama yazılım müh. sadece bu alana yoğunlaşıp projelerinizle ilerlersiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı