Yazılım Mühendisliği İçin Üniversite Önerisi

djxeon

Kilopat
Daha fazla  
Benim kardeşim 11. sınıf ve bana 3 üniversiteden hangisine gitmeliyim diye sorular soruyor.

1. olarak yazılım mühendisliğini teknoloji fakültesine de mi okumak daha iyi mühendislik fakültesinde mi?
2. olarak Manisa Celal Bayar Üni.(Teknoloji Fakültesi), Karadeniz Of (teknoloji fakültesi) mi, yoksa Kırklareli üni.(mühendislik fakültesi) mi?

Fikirleriniz benim için gerçekten önemli herkesten yardım istiyorum.
Dersleri de fena değil.
Okullarındaki rehberlik servisi tıp gibi standart mesleklerden başka bir şey bilmiyor.
Şimdiden çok teşekkürler.

Bende lise 4 deyim şuan senin gibi yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Bir yazılımcı tanıdığımın tavsiyesi okuyabiliyorsan yurtdışında oku Almanya Amerika gibi yerlerde
İstanbul teknik üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Koç, yıldız teknik gibi ünilere bakabilirsin
Bende vatandaşlık hakkım olduğundan ben yurtdışında okuyacağım Türkiye de okusaydım girdikten sonra sana söyleyebilirdim.

Boğaziçi'nin dünya ortalamasında eğitim verdiğini düşünürsek YTÜ den sonrasında eğitim olmayacğı aşikar.
ben sadece baktığım ve aklımda kalanları yazdım tabi ki boğaz içi kötü değil ama yazılım bölümünde ne kadar iyi tartışılır bütün hocalar aynı kalitede olacak değildir

ben sadece baktığım ve aklımda kalanları yazdım tabi ki boğaz içi kötü değil ama yazılım bölümünde ne kadar iyi tartışılır bütün hocalar aynı kalitede olacak değildir
Hocam sözüm elbette ki size değildi. Zaten yazdığınız üniversitelerde son derece iyi üniversiteler. Benim dediğim arkadaşın yazdığı ünilerden mezun olanların şansının düşük olacağıdır.

İTÜ, GSÜ, YTÜ, KOÇ ve daha niceleri.

Her ne kadar üniversite adı önemli olsa da aradaki farkı kapatacak nokta bir yazılımcının yaptığı ve başardığı işler yani kısaca portföyü geleceğini etkileyecek.

Kardeşinizin kafası çalışıyorsa cidden farklı yönde kullanabilirse çok iyi yerlere gelebilir. Ben mesela sadece yazılım mühendisliği yapmayacağım C üzerinden oyun geliştirme de yapacağım.

Kardeşinizin kafası çalışıyorsa cidden farklı yönde kullanabilirse çok iyi yerlere gelebilir. Ben mesela sadece yazılım mühendisliği yapmayacağım C üzerinden oyun geliştirme de yapacağım.

Hakikatten Matematik, Fizik ve İngilizce de çok iyi. yurt dışında okuma gibi bir imkanı yok ama
çok istiyor. Peki bu 3 üniversiteden hangisi sizce

Hakikatten Matematik, Fizik ve İngilizce de çok iyi. yurt dışında okuma gibi bir imkanı yok ama
çok istiyor. Peki bu 3 üniversiteden hangisi sizce
Okumuş kişilere sorman lazım danışman ve başarı oranı önemli. Öğretmenlerin ne kadar deneyimli olduğu ise aşırı önemli

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı