Yazılım Mühendisliği nasıldır?

omerars123

Femtopat
Daha fazla  
16 yasindayim sayisal bölümü yeni sectim ve yazilim muhendisi olmak istiyorum. Sizce yazilim muhendisligi artik bitti mi? İs imkanlari var mı hala, ya da yurt disina ciksan falan is imkanlari olur mu? Ve bu meslegi yapan abiler var mı?

Son düzenleme:
16 yasindayim sayisal bölümü yeni sectim ve yazilim muhendisi olmak istiyorum. Sizce yazilim muhendisligi artik bitti mi? İs imkanlari var mı hala, ya da yurt disina ciksan falan is imkanlari olur mu? Ve bu meslegi yapan abiler var mı?

Elbette iyi bir bölümdür, bittiği gibi bir durum yok. İş imkanı olarak halen en iyi mühendislik bölümlerinden birisidir, tabii ki iş imkanı sizin ne kadar alanınızda uzman olduğunuza göre değişir. Yurtdışı imkanı olarak da elbette en iyi tercihlerden birisidir. Ben yazılım mühendisiyim sorun olursa sorabilirsin.

Elbette iyi bir bölümdür, bittiği gibi bir durum yok. İş imkanı olarak halen en iyi mühendislik bölümlerinden birisidir, tabii ki iş imkanı sizin ne kadar alanınızda uzman olduğunuza göre değişir. Yurt dışı imkanı olarak da elbette en iyi tercihlerden birisidir. Ben yazılım mühendisiyim sorun olursa sorabilirsin.

Türkiye'de mi calisiyorsun ve ne is yapiyorsun. Bir de şu an yazilim calisiyorum bilgisayarimdan Udemy kurslari YouTube falan oyun tasarimciligina bakiyorum biraz .sence nereden başlamalıyım? İlk hangi dili ogrenmeliyim ya da hangi dilleri ogrenmeliyim.

Türkiye'de mi calisiyorsun ve ne is yapiyorsun. Bir de şu an yazilim calisiyorum bilgisayarimdan Udemy kurslari YouTube falan oyun tasarimciligina bakiyorum biraz .sence nereden başlamalıyım? İlk hangi dili ogrenmeliyim ya da hangi dilleri ogrenmeliyim.

Evet Türkiye'deyim, Back-End Developer olarak çalışıyorum. Şimdi her alanın kendine göre bir yol haritası var, o yüzden Game Developer Roadmap şeklinde aratırsan nasıl ilerlemen gerektiğine daha iyi yardımcı olur, ben Web alanındayım. Ancak henüz yazılıma yeni başladıysan ve alanlarını araştırıyorsan bence başlangıç için Python güzel bir dil. Ama Python genellikle oyun programlama alanında kullanılmadığı için C# ve Java gibi diller ile de başlayabilirsin. Öğrenmesi biraz daha zor olabilir Pyton'a kıyasla, ancak algoritma kurma mantığını kavrarsan ileride alan değişikliği yapmak istersen farklı dillere geçerken zorlanmazsın. Bu arada bir programlama dilini öğrenirken öğrendiğin dilin bir amaç değil araç olduğunu unutma, ezberinden kod yazmak zorunda değilsin bu yüzden ezberleyerek vakit kaybetme. Bir amacın olsun. Proje yaparken öğrenmek en verimli yazılım öğrenme yöntemidir, hata yaparak doğruya ulaşmak en verimli yöntemdir. Ezberlediğin bilgiyi unutabilirsin bu oldukça normal, ancak algoritma kurma mantığını anlarsan ve kodu nasıl yazacağını araştırmasını öğrenirsen o zaman bir programlama dilini öğrenmiş olursun.

Meslek güzel iş imkanı da çok ama kendini geliştirmezsen üniversitede staj yeri bile bulamazsın. Staj mülakatlarında yeri geliyor bazen junior seviyede algoritma soruları vs. soruyorlar. Ya iyi bir okulda okuman lazım ya da gerçekten kendini geliştirmen lazım.

Evet Türkiye'deyim, Back-End developer olarak çalışıyorum. Şimdi her alanın kendine göre bir yol haritası var, o yüzden game developer roadmap şeklinde aratırsan nasıl ilerlemen gerektiğine daha iyi yardımcı olur, ben web alanındayım. Ancak henüz yazılıma yeni başladıysan ve alanlarını araştırıyorsan bence başlangıç için Python güzel bir dil. Ama Python genellikle oyun programlama alanında kullanılmadığı için C# ve Java gibi diller ile de başlayabilirsin. Öğrenmesi biraz daha zor olabilir Python'a kıyasla, ancak algoritma kurma mantığını kavrarsan ileride alan değişikliği yapmak istersen farklı dillere geçerken zorlanmazsın. Bu arada bir programlama dilini öğrenirken öğrendiğin dilin bir amaç değil araç olduğunu unutma, ezberinden kod yazmak zorunda değilsin bu yüzden ezberleyerek vakit kaybetme. Bir amacın olsun. Proje yaparken öğrenmek en verimli yazılım öğrenme yöntemidir, hata yaparak doğruya ulaşmak en verimli yöntemdir. Ezberlediğin bilgiyi unutabilirsin bu oldukça normal, ancak algoritma kurma mantığını anlarsan ve kodu nasıl yazacağını araştırmasını öğrenirsen o zaman bir programlama dilini öğrenmiş olursun.

Suanlik oyun tasarimciligi ama fikir degisikligi de yapabilirim tam emin degilim ne secicegime o yuzden şu an Python'la başladım kolay diye sonra C# Java gibi dilleri ogrenmeyi planliyorum.

Meslek güzel iş imkanı da çok ama kendini geliştirmezsen üniversitede staj yeri bile bulamazsın. Staj mülakatlarında yeri geliyor bazen junior seviyede algoritma soruları vs. soruyorlar. Ya iyi bir okulda okuman lazım ya da gerçekten kendini geliştirmen lazım.

Kendimi daha simdiden gelistiriyorum 10.siniftayim yazilim dersleri falan aliyorum ve derslerimde iyi, iyi bir uniyede gidebileceğimi dusunuyorum. Simdiden baslayip ogrenirsem ileride rahat etcegimi dusunuyorum.

Evet Türkiye'deyim, Back-End Developer olarak çalışıyorum. Şimdi her alanın kendine göre bir yol haritası var, o yüzden Game Developer Roadmap şeklinde aratırsan nasıl ilerlemen gerektiğine daha iyi yardımcı olur, ben Web alanındayım. Ancak henüz yazılıma yeni başladıysan ve alanlarını araştırıyorsan bence başlangıç için Python güzel bir dil. Ama Python genellikle oyun programlama alanında kullanılmadığı için C# ve Java gibi diller ile de başlayabilirsin. Öğrenmesi biraz daha zor olabilir Pyton'a kıyasla, ancak algoritma kurma mantığını kavrarsan ileride alan değişikliği yapmak istersen farklı dillere geçerken zorlanmazsın. Bu arada bir programlama dilini öğrenirken öğrendiğin dilin bir amaç değil araç olduğunu unutma, ezberinden kod yazmak zorunda değilsin bu yüzden ezberleyerek vakit kaybetme. Bir amacın olsun. Proje yaparken öğrenmek en verimli yazılım öğrenme yöntemidir, hata yaparak doğruya ulaşmak en verimli yöntemdir. Ezberlediğin bilgiyi unutabilirsin bu oldukça normal, ancak algoritma kurma mantığını anlarsan ve kodu nasıl yazacağını araştırmasını öğrenirsen o zaman bir programlama dilini öğrenmiş olursun.
Ağzınıza sağlık hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı