Yazılım mühendisliği okuyan var mı?

Vardır illaki. :D.
Ben de merak ediyorum ama yazılım mühendisindense bilgisayar mühendisini tercih ederim.

Makine ile yazılım mühendisliğinin harmanlanmış hali yani ben YouTube'da öyle diyen bir yazılımcı gördüm.Neredeyse aynıymış ama bilgisayar mühendisinin kapsama alanı ve yaşam standartları daha iyiymiş.

Ben Bilgisayar Mühendisiyim. Makine ve Yazılım’ın harmanlanmış hali değil, Hardware (Donanım) ile Software (Yazılım) alanlarının harmanlanmış halidir. Makine bambaşka bir alan, Bilgisayar Mühendisliği ile bir alakası yok. Daha çok temel düzeyde elektronik bilgisi istenir.

Yurtdışındaki Bilgisayar Bilimleri eğitimine oldukça yakın bizdeki Bilgisayar Mühendisliği eğitimi. Yani asıl ağırlık yazılıma veriliyor. Doğal olarak Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği ders içeriği 2-3 ders haricinde neredeyse aynı. Bu da insanlarda kafa karışıklığına sebep oluyor doğal olarak.

Bana kalırsa hangisi daha iyi üniversitede kazanabiliyorsanız onu öncelik yapın. Eğer iki bölüm de aynı üniversitede geliyorsa Yazılım Mühendisliği seçmek daha mantıklı. Çünkü yazılım sektöründe iş imkanı donanımdan çok daha fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı