Yazılım mühendisliği sıkıcı mı?

• Konuyu başlatan richy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 3.724
Bu kişiden kişiye ve yapılan işe göre değişir. Sürekli bir yerlere gidip iş yapanlar da var, oturup yazanlar da. Oturup yazmak tam bir memurluk, hiç bana göre değil. Ama çoğu kişi de bunu seviyor.

Şu sıkıcı mı bu sıkıcı mı diye sorulmaz. Kendin dener karar verirsin, benim için hiç sıkıcı olmayan bir iş senin için oldukça sıkıcı olabilir. Ben hiç sıkılmıyorum ve kendimden emin bir şekilde cevapladım soruyu.

8 saat azmış bu arada sadece bugları düzeltmek için harcayacağınız süre o. Şarkı dinlemeyi seviyorsanız sıkıcı değil, ekstra olarak para alacaksanız 10/10 iş haline geliyor.
Şarkı dinlemeyi çok severim. Bu FAANG şirketlerinin ofisleri de evimden rahat olduğu için güzel gözüküyor tabi :D

Yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Teknolojiyi severim güzel bir meslek özellikle başta ABD olmak üzere yurt dışında geliri yüksek bir meslek ama, sıkılır mıyım acaba diye düşünüyorum.

Sonuçta 8 saat masa başında kod yazacaksınız. On yıllar boyu. Gastronomi okuyup şef olmak vs. daha aktif daha eğlenceli geliyor bana ama onlarda da genelinde hayat standartı mühendise göre düşük olacaktır.
Yazılım mühendisliği sayesinde yaratıcı olup bir şeyler yapılabilir bu sıkmayabilir ama bu garip bir soru senin ilgin yoksa bu işe girme. Yazılımcı olmak ne demek ilk önce onu iyice kavra sonra 25 yaşında 2. üniye başlarsın. Herkes yazılımcı ol falan dese de 8 saat PC başında verimliliği korumak ancak tutku ile yapılır olmazsa olmaz. Birde bence bir insanda bu işe yatkınlık ve tutku olsa üniye gitmeden yazılımcı olurdu diplomaya ne gerek.

Şu an yazılımla uğraşmak zevkli geliyor ama bunu günde 8 saat ve hayat boyu yaparken de aynı şeyi düşünür müyüm onu bilmiyorum işte.

Hocam bir süre önce bende yazılım okumak istiyordum, bilgisayarda kod yazmak kulağa müthiş geliyordu benim için. Son zamanlarda ise vazgeçtim, başka bir bölümü hedefliyorum. Sizde de böyle olabilir veya yazılımdan sıkılmadan tam gaz devam da edebilirsiniz. Kendinizi iyice tanımaya çalışın.

Bildiğim yazılım mühendisi insanlar var, sıkıcılığını bilemem ama eğer kendini geliştirirsen varya çok çok çok para var o meslekte. Gözümle görmesem inanmazdım.

Yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Teknolojiyi severim güzel bir meslek özellikle başta ABD olmak üzere yurt dışında geliri yüksek bir meslek ama, sıkılır mıyım acaba diye düşünüyorum.

Sonuçta 8 saat masa başında kod yazacaksınız. On yıllar boyu. Gastronomi okuyup şef olmak vs. daha aktif daha eğlenceli geliyor bana ama onlarda da genelinde hayat standartı mühendise göre düşük olacaktır.
Ne iş yapsan sıkılıcaksın zaten iş hayatına atıldın mı sevdiğin meslek bahanesi max birkaç sene gidiyor. Hepimiz insanız aynı şeyleri yapmak bizi bayar monoton hayat sıkıcıdır.
Şuan yazılımla uğraşmak zevkli geliyor ama bunu günde 8 saat ve hayat boyu yaparken de aynı şeyi düşünür müyüm onu bilmiyorum işte.
Bir işi seçtiniz mi hayat boyu yapmak zorunda değilsiniz ki yapmayı da kimseye önermem.

Herkes sizin gibi yazarsa sohbet seviyeli ve hoş devam eder tabi ki. Üstteki kişinin niyeti rahatsızlık vermek.
Hakkaten oysaki Dünya böyle insanlar olmasa huzurlu, iyi bir yer olacak. Soruna gelecek olursam... Zevkli desem yalan olur. Kendin seveceğine inandığın bir mesleğe yönelmelisin. Yani yazılım ile ilgili videolara bakarsın karar verirsin. Aaa bu zevkli ben bunu yaparım diyeceğin bir mesleği yapmanı öneriyorum.

Yazılım birde çok ince bir çizgide gitmek gibi evde dura dura boyunsakal da olabilirsin discordlarda gezip çok bilmişlik yapıp göbeği salarsın ya da iyi para kazanır iyi eğlenir güzel deneyimler edinirsin. Ama tabi sosyalleşmek biraz zor evden çalışırsan evdekinin sosyallik discord olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı