Yazılım mühendisliği puanı neden düşük ?

Okuduğun Üniversite iyi bir üniversite olmalı ki daha kaliteli eğitim al. Daha iyi bir mühendis ol ki daha fazla yararlı ol memlekete.

En basitinden, üniversite yerleşkesi çok önemli. Kırkağaç MYO'da okuyorum. İlkokuldan fark yok. Ama Üniversite okuyorum. Bil. Prog. Ama ne sosyal imkan var ne gezilecek yerleri.

Ama ÇOMÜ öyle mi? Terzioğlu Yerleşkesi kendi başına Özerk Devlet :). Şehir içinde şehir.

Ki ben daha ÇOMÜ dedim. ÇOMÜ'de boş değil ama daha iyileri de var. Çanakkale büyüyen şehir. İş olanağı var. Elazığ'ı bilmiyorum ama orada iş olanağı nasıl? Staj yapacak yer bulabilecek misin? Yazları veya Yarıyıl tatilinde boş mu duracaksın? Sezonluk iş imkanı var mı? Üniversite, okunmak için değil, kendini yetiştirmeyi öğretir.

Hadi eyvallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sezonluk iş imkanı var mı? Üniversite, okunmak için değil, kendini yetiştirmeyi öğretir.
Tatilde şehir dışlarında çalışmayı düşünüyorum. Örneğin bu sene ağır bir revizyon işinde 24 gün çalıştım ve 2400 TL gibi bir ücret aldım. Yani işi elbet buluruz.

Tatilde şehir dışlarında çalışmayı düşünüyorum. Örneğin bu sene ağır bir revizyon işinde 24 gün çalıştım ve 2400 TL gibi bir ücret aldım. Yani işi elbet buluruz.

Tamam sen git Elazığ'da oku. Ben sana daha iyi üniversite için çalış diyorum. Anlamıyorsun.

Daha rafine, kaliteli mühendisler iş olanağı olarak senden 100 adım ileride olacak haberin yok.

Daha iyisi için çalışacağına kötüsüne boyun eğiyorsun. İşte böyle okuyup Mühendisliği bitirenler nelere sebep oluyor belli.

Tamam sen git Elazığ'da oku. Ben sana daha iyi üniversite için çalış diyorum. Anlamıyorsun.

Daha rafine, kaliteli mühendisler iş olanağı olarak senden 100 adım ileride olacak haberin yok.

Daha iyisi için çalışacağına kötüsüne boyun eğiyorsun. İşte böyle okuyup Mühendisliği bitirenler nelere sebep oluyor belli.
Şehirde fazla sosyal imkanlar olmadığı için nasıl kötü diyebiliyorsunuz ? Akademik kadrosuna bir bak istersen.

Benim de okuyor olduğum üniversitesye bakabilirsin. Akademik kadro bakımından çok çok iyi ve hocalarımız Amerika'dan gelmeye devam ediyor. Ben özel olduğu için biraz çekinmiştim. Yeni de bir üniversite. Ama iyi ki buradayım diyorum. Bundan önce Blgi, KHAS gibi okullara da baktım. Kararım bura olmuştu. Elektrik-Elektronik mühendisliği okuyorum bu arada.
Mesela benim bölüm başkanımın kısa öz geçmişine bir bak.
Screenshot_3.png

Batı bölgelerinde ki yoğunluk ve istekten dolayı orası fazla seçilmeyince öğrenci almak zorunda bir şekilde mecburen.

Popülariteden başka birşey olmadığını düşünüyorum. Puanı belirleyen tamamen seçmen sayısıdır. O bölümden mezun olan 2 arkadaşım var. Gayet güzel konum da çalışıyolar. Kendini geliştirdikten sonra hangi üniversiteden mezun olduğunun bir espriside kalmıyor gibi birşey. İleri seviye yabancı dil öğrendikten sonra sıkıntı yaşamazsın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı