Yazılım mühendisliği vs Avukatlık

Arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim ve benim sayısal pek iyi sayılmaz sınavlarda 90 alıyorum. Ancak denemelerden 10 net falan. Edebiyatım tarihim falan da iyidir. Bu bilgiler şunun için hem sayısal seçip yazılım mühendisliği okumak istiyorum, hem de avukatlık. Hangisi daha iyidir? Acaba merak ettim hangisini okumak daha kolay? Hangisi daha zor? Yazılıma ilgim var bir yandan. Ufaktan web kodlama falan öğrenmeye çalışıyorum. Ne yapmalıyım, bilgi verebilir misiniz?

İkisi de değil dostum, nedenine gelecek olursak gelecekleri pek de yok gibi duruyor etraf avukat ve yazılım mühendisi doldu herkes bu alanlara yöneldi fakat yine internet üzerinden kendini başka bir işe tamamen odaklamanı tavsiye ederim.
 
Her mesleği çok fazla kişi seçiyor önemli olan seçtiğin mesleği iyi bir okulda okuman. İyi okulda okuduktan sonra diğer meslektaşlarının %80'ini sadece diplomanla geçiyorsun zaten kalan %20'sini geçmek için de kendini geliştirmen gerekir. Her yıl 5000 bilgisayar mühendisi çıkıyorsa diğer mesleklerde de 5000'er çıkıyor. Artık her meslekte rekabet arttı. Hangisini ilgi duyuyorsan o alana yönel.
 

Geri
Yukarı