Yazılım mühendisliği vs Yönetim Bilişim Sistemleri

bur4karsln

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 16 yaşındayım 11. sınıfa geçtim ve yazılıma ilgim olduğu için ve kod yazarken yaparken zevk aldığım için yazılım mühendisliği istiyorum bu yüzden de sayısal bölümünü seçtim. Ama bu bölümde matematik dersleri vb. biraz zorlayacak gibi. Sizce Yönetim Bilişim Sistemleri için eşit ağırlığa mi geçeyim yoksa yazılımcı olmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği(sayısal) gerekli mi? Bu konuda çok kafam karışık. Ben, bir şirketin yazılımcı alırken; yaptığı projelere, problem çözme becerisine, takım çalışmasına, yeteneğine vb. baktığını düşünüyorum. Sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım oku hocam, YBS işi biraz muamma.

Zaten hem Hintler hem de Instagram'daki absürt yazılım sayfaları yüzünden bu piyasanın da değeri düştü. Önüne gelen yazılım okumak istiyor şu anda, eğer cidden istiyorsan mecburen zora dayanman lazım. Kazanabileceğin en iyi üniversitede yazılım oku, derslerini sıkı tut, kendini geliştir.

Merhaba, 16 yaşındayım 11. sınıfa geçtim ve yazılıma ilgim olduğu için ve kod yazarken yaparken zevk aldığım için yazılım mühendisliği istiyorum bu yüzden de sayısal bölümünü seçtim. Ama bu bölümde matematik dersleri vb. biraz zorlayacak gibi. Sizce Yönetim Bilişim Sistemleri için eşit ağırlığa mi geçeyim yoksa yazılımcı olmak istiyorsan bilgisayar mühendisliği(sayısal) gerekli mi? Bu konuda çok kafam karışık. Ben, bir şirketin yazılımcı alırken; yaptığı projelere, problem çözme becerisine, takım çalışmasına, yeteneğine vb. baktığını düşünüyorum. Sizce ne yapayım?

İngilizce yazılım veya bilgisayar mühendisliği daha mantıklı. Matematiği semeye çalışın şimdiden.

kime dedin anlamadım?
Alıntıladığım yorumda uzun uzun yazı yazan biri vardı. Kendisi eniştesinin üst düzey bir bireysel bir şirkette genel müdür olduğunu söylüyordu. Firmaların mantığını bilmeden yalan yanlış bilgiler yayıyor sürekli. 1 buçuk milyon Eşit ağırlık sıralamasıyla girdiği bölümden kendine yazılımcı diyor. Yazılarını da yapay zekaya yazdırıyor. Yapay zeka da halisülasyon görüyor ve yalan yanlış bilgiler sunuyor.

Hocam bence de bilgisayar muh. Daha mantıklı ama piyasa şu an çok durgun okumuşken en iyi ünilerde okuyun yoksa işsizlik kaçınılmaz oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı